SON DAKİKA

Başkan Uysal, çilek şenliklerine davet etti..

Uysal: "Şenliklerimizin ana teması Türk yıldızları gösterisi" 24 Mayıs, 2016 08:50 Güncelleme: 24 Mayıs, 2016 08:50 Başkan Uysal, çilek şenliklerine davet etti..

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, 27-28-29 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek Osmanlı Çileği Kültür ve Sanat Festivaline Ereğli ve tüm bölge halkını davet etti. Terör olayları ve şehitler nedeniyle müzikli ve eğlenceli konserleri iptal ettiklerini açıklayan Başkan Uysal, ‘Şenliklerimizin ana teması, Ereğli semalarındaki Türk Yıldızları gösterisi olacak’ dedi.

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, 27-28-29 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek Osmanlı Çileği Kültür ve Sanat Şenlikleri programını düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı. Başkan Uysal, şenliklerin ana temasının Türk Yıldızları gösterisi olduğunu açıklayarak tüm bölge halkını etkinliklere davet etti.

‘DOLU DOLU BİR MAYIS AYI’

Başkan Uysal, makamında düzenlediği basın toplantısında Mayıs ayı içerisinde gerçekleştirilen etkinliklere yer vererek; “Kültürel etkinliklerin yoğun olduğu dolu dolu bir Mayıs ayı geçiriyoruz. Öncelikle etkinliklere Engelliler Şenliği ile başladık. Ardından Bilim Şenliği düzenledik. Her iki şenliğimizde renkli görüntülere sahne oldu. Emeği geçen ve katılımda bulunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

‘ŞENLİĞİMİZİN ANA TEMASI TÜRK YILDIZLARI GÖSTERİSİ’

Başkan Uysal, hafta sonu 3 gün süreyle gerçekleştirilecek Çilek Şenliklerinde ana temanın Türk Yıldızları gösterisi olduğunu belirterek; “27-28-29 Mayıs tarihleri arasında Osmanlı Çileği Kültür ve Sanat Şenliğimizi gerçekleştireceğiz. Biliyorsunuz ülkemiz zor bir süreçten geçiyor. Terör olayları ve ülkemizin her bölgesine düşen şehit acısı nedeniyle bu yıl gerçekleştireceğimiz Çilek Şenlikleri programında bir takım düzenlemelere gittik ve hassas davrandık. Programda eğlenceli ve müzikli konserleri iptal ettik. Şenliklerimizin Ana Teması, Gök yüzündeki Milli Takım olarak adlandırılan Türk Yıldızları. 7 Türk jetimiz, 28 Mayıs Cumartesi günü saat 15’de Ereğli semalarında gösteri uçuşu yapacak. Bu gösteri için 25 bin Türk Bayrağı hazırladık. Gösteri öncesi Bayrak dağıtımımız olacak” diye konuştu.

‘TÜM BÖLGE İNSANIMIZI DAVET EDİYORUM’

Çilek Şenliklerinde kültürel etkinliklere ağırlık verdiklerini anlatan Başkan Uysal; “27 Mayıs  Cuma günü Meclis Üyesi ve basın mensuplarımızla yapacağımız kahvaltıyla başlayacak şenliklerimizde, İbrahim Sadri şiir dinletisi, sergi açılışlarımız, doğa gezilerimiz, çilek yarışması, kitap okuma etkinliğimiz, uçurtma şenliğimiz, çocuklarımız için animasyon gösterileri gibi etkinliklerin yanı sıra eskrim ve veteranlar futbol turnuvası da yer alıyor. Veteranlar turnuvası, ilçemiz Beyçayırı stadında 3 gün süreyle devam edecek. Turnuvaya Ereğli’den 2 takımımızın yanı sıra Zonguldak, Bolu, Maltepe ve Fenerbahçe takımları katılacak. Turnuvanın final maçı 29 Mayıs Pazar günü saat 18’de oynanacak. Tüm etkinliklerimize Ereğli ve bölge halkımızı davet ediyorum” dedi.

 

Yorum Ekle