SON DAKİKA

"BALCI: SAYGIYLA ANIYORUZ"

Chp Zonguldak Milletvekili Aday Adayı Yaşar Balcı, madencilerimizi andı. 03 Mart, 2015 16:11 Güncelleme: 03 Mart, 2015 16:11 "BALCI: SAYGIYLA ANIYORUZ"

Chp Zonguldak Milletvekili Aday Adayı Yaşar Balcı, 3 Mart 1992 tarihinde meydana gelen grizu faciasında hayatını kaybeden maden şehitleri için anma mesajı yayınladı.

Balcı, mesajında şu görüşlere yer verdi;

"3 Mart 1992 tarihinde, Türkiye Taş kömürleri Kurumu Kozlu Müessesesi'nde meydana gelen grizu faciasında 263 madencimiz şehit oldu.Yaşanan bu elim olay, sadece Türkiye'de değil Dünya madencilik tarihinde de büyük bir facia olarak yer almıştır. Bu acı olayın ardından 23 yıl geçmesine rağmen, acılarımız halâtazedir.

Bu tür facialardan ders çıkarmak ve gelecekte neler yapılması gerektiği üzerinde titizlikle durarak, bir daha böyle faciaların tekrar etmemesi için gerekli tedbirlerin alınması başta gelen esastır. Geride gözü yaşlı anneler, eşler,çocuklar, kardeşler ve akrabalar kalmaması için herkes üzerine düşen görevi en iyişekilde yapmak mecburiyetindedir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Türkiye Taş kömürleri Kurumu ve Ülkemizin değişik yerlerinde bulunan maden ocaklarında şehit olan madencilerimize bir kez daha Allah'tan rahmet, kederli ailelerine de başsağlığı ve sabır diliyorum."

Yorum Ekle