SON DAKİKA

Atatürk Rallisi Ekibi Ereğli’de

Atatürk Rallisi Ekibi Ereğli’de 07 Mayıs, 2019 15:40 Güncelleme: 07 Mayıs, 2019 15:40 Atatürk Rallisi Ekibi Ereğli’de

Karadeniz Ereğli’de, Deniz Kuvvetleri Atatürk Rallisi Ekibinin ilçeye varışı dolayısıyla Erdemir Güzel Sanatlar Lisesi Öğretmenleri’nce ilçenin en önemli tarihi mekanı olan Cehennemağzı Mağaraları’nda müzik dinletisi gerçekleştirildi. Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı  Tuğamiral Özden Yazıcıoğlu, etkinliği değerlendirirken, “Onlara özenmemek elde değil. Bu seyrin bir tekrarı ancak yüz yıl sonra gerçekleşebilir. Tarihe bir iz bırakıyorlar” dedi.

Kurtuluş Savaşı’nın başlangıcı ve Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 100. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında, Atatürk’ü Samsun’a götüren Bandırma Vapurunun güzergahını izleyen Deniz Kuvvetleri Atatürk Rallisi Ekibi Karadeniz Ereğli’ye geldi.

Ekibin gelişi dolayısıyla Cehennemağzı Mağaralarında etkinlik düzenlendi. Etkinlik çerçevesinde tarihi alana Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ve Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Cemal Özden Yazıcıoğlu, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Ereğli Cumhuriyet Başsavcısı Huzeyfe Yücedağ, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy, daire müdürleri ve askeri ve sivil erkan eşliğinde gelen Atatürk Rallisi Ekibi, burada Hatice Erdem Armoni Bandosu tarafından karşılandı.

Bando eşliğinde Ayazma mağarasına gelen konuklar için burada Erdemir Güzel Sanatlar Lisesi Öğretmenlerinin hazırladığı müzik dinletisi icra edildi. Erdemir Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri, aryalar, napoliten şarkılar ve Azeri türkülerinin klasik düzenlemelerinden oluşan parçalar seslendirdi.  Protokol ve konuklar, dinletinin ardından müzisyenleri tebrik etti.

TUĞAMİRAL YAZICIOĞLU: “TEKRARI ANCAK YÜZ YIL SONRA OLABİLİR”

Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Cemal Özden Yazıcıoğlu, etkinliğin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada,  Atatürk’ün Samsun’a çıkışının yüzüncü yıldönümü kapsamında, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı rehberliğinde düzenlendiğini belirterek şunları söyledi:

“Başta Denizde Dayanışma, Amatör Denizcilik Derneği olmak üzere bu yola gönül vermiş ve bu tarihi seyrin içinde bulunmak isteyen, yelkenci, yatçı dostlarımızı Ereğli’de ağırlamaktayız. İstanbul’dan Bandırma Gemisinin çıktığı rotayı takiben,  Samsun’a 19’u sabahı intikal edecekler. Bu süre içinde  iki gün bizde, Ereğli’de misafirimiz oldular. Yarın sabah buradan hareket edecekler.

Onlara özenmemek elde değil. Bu seyrin bir tekrarı ancak yüz yıl sonra gerçekleşebilir. Tarihe bir iz bırakıyorlar. Kendilerini Karadeniz Ereğli’de ağırlamakta, başta Kaymakamımız, Belediye Başkanımız ve şehrin tüm ileri gelenleri olmak üzere büyük bir mutluluk duyuyoruz. Yolları bahtları açık olsun.  19’u sabahı bizim de kalplerimizi Samsun’a ayak basarken götürsünler, bizi de oraya taşısınlar istiyoruz. Denizcilerin dediği gibi rüzgarınız kolayına, denizleriniz sakin olsun diyoruz. Hepsini yarın sabah inşallah sağlıkla uğurlayacağız.”

“HEPSİ DENİZE GÖNÜL VERMİŞ KİŞİLER…”

Tuğamiral Özden Yazıcıoğlu, Atatürk Rallisi Ekibini oluşturanlar konusundaki bir soruya ise şu cevabı verdi:

“Şu anda burada 15 teknemiz var. Akşam iki teknemiz gelecek. İlk grup olarak 17 tekne ilerlemekte ama umuyorum 19’u sabahı Samsun’da 50’nin üzerinde tekne bu faaliyete katılacak. Peyderpey gelen, başka limanlara uğrayacak, burada liman yapıp devam edecek gemilerimiz de var. Bunların hepsi denizci paydasında birleşen, yelkene, denize gönül vermiş yatçı dostlarımız, ağabeylerimiz. İçlerinde tabii ki sadece Deniz Kuvvetlerinden değil, Silahlı Kuvvetlerimizin Kara kuvvetlerinden, Hava Kuvvetlerinden de emekli olmuş, sonra denize gönül vermiş büyüklerimiz, denizci dostlarımız var. Ama genel çoğunluğa bakarsanız, çoğunluğu silahlı kuvvetlerle ilgisi olmayan ama denize gönül vermiş, deniz paydasında birleştiğimiz arkadaşlarımız.”

Etkinliğin ardından Atatürk Rallisi Ekibi ve Ereğli Protokolü, etkinliğin düzenlendiği Ayazma Mağarası önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yorum Ekle