SON DAKİKA

57 köy, 2 belde 29 Mahalle karantinaya alındı...

57 köy, 2 belde 29 Mahalle karantinaya alındı... 20 Eylül, 2017 15:43 Güncelleme: 20 Eylül, 2017 15:43 57 köy, 2 belde 29 Mahalle karantinaya alındı...

Ereğli Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından 57 köy, ilçe merkezine bağlı 29 mahalle, 2 belde ve Kandilli Beldesi’ne bağlı 5 mahalle şap hastalığı nedeniyle karantinaya alındı.

Ereğli Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından ilçeye bağlı Hasankahyalar Köyü ile Kırmacı Mahallesi’nde iki ayrı noktada şap hastalığı tespit etti. Söz konusu hastalıkla ilgili olarak Hasankahyalar, Külah, Sofular,  Şamlar köyleri, Ormanlı Belediyesi ile Kıyıcak, Kırmacı, Kavaklık, Köseler, Güldere, Bağlık, Akarca, Kestaneci, Müftü, Sarıkorkmaz, Korubaşı, Uzunmehmet, Murtaza mahalleleri karantina altına alınarak koruma bölgesi ilan edildiği öğrenildi.

Ayrıca Akköy, Alaplısofular, Artıklar, Aydınlar, Başören, Başören doğancılar, Çamlıbel, Çayırlı, Çaylıoğlu-Asarlı, Çaylıoğlu-Güneşli, Çaylıoğlu-Hacıosmanlar, Çaylıoğlu-Kocalar, Çaylıoğlu-Merkez, Çevlik, Çiğdemli, Çömlekçi, Danişmentli, Davutlar, Dedeler, Emirali, Esenler,  Fındıklı, Gebe, Güzelyurt, Halaşlı ,Işıklı, İmranlar, Karakavuz, Kaymaklar, Kızılcapınar, Kurtlar, Ortacı, Ortaköy, Ormanlı, Osmanlar, Ova, Pembeciler, Ramazanlı, Ruşanlar, Serintepe, Saltuklu, Sarıkaya, Süleymanbeyler, Sütlüce, Topallı,  Toyfanlı, Uludağ, Üveyikli, Velidağ, Yazıcılar, Yenidoğancılar, Yeşilköy, Yunuslu, Zindancılar, Yaraşlıyörük, Keşkek köyleri,  Kandilli-Merkez, Kandilli-Uzunmehmetyayla, Kandilli-Yenimahalle, Kandilli- Şehitlik, Kandilli- Geyikbeli mahalleleri ilçe merkezine bağlı Topçalı, Kepez, Kocali, Kışla, Uzunçayır, Bölücek, Göktepe, Elmatepe, Köseler, Ağlar, Ören, Balı, Ömerli, Hamzafakılı, Uzunmehmet, Belen,  Belen yeni Mahalle gözetim bölgesi olarak tespit edilip karantinaya alındı.

Ereğli Tarım, Gıda ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından karantinaya alınan bölgelerde hayvan giriş ve çıkışları, alım, satımı, süt ürünlerinin karantina alanı dışına çıkışı, sığır, manda, keçi ve koyunların mera ve otlaklara salınması, ot, saman, tırnak, boynuz, hayvan gübresi, deri ve benzeri ürünlerin çıkarılması, antibiyotik uygulaması yapılan hayvanlar ile hasta hayvanların sütlerinin insan gıdası olarak tüketilmesi ve söz konusu belde, köy ve mahallelerde her türlü hayvansal ürünlerin toplanması yasaklandı. Ereğli Tarım, Gıda ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından şap hastalığına yakalanan hayvanların tedavilerine başlandığı öğrenildi.

Yorum Ekle