SON DAKİKA

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlık ve Spor Bayramı kutlama mesajları

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlık ve Spor Bayramı kutlama mesajları 18 Mayıs, 2017 13:51 Güncelleme: 18 Mayıs, 2017 13:51 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlık ve Spor Bayramı kutlama mesajları

AK PARTİ ZONGULDAK MİLLETVEKİLİ FARUK ÇATUROĞLU 

19 Mayıs 1919 tarihi Samsun’da canlanan milli mücadelemizin ve bağımsızlık savaşımızın ilk adımıdır. Bağımsızlığını koruma konusundaki azim ve kararlılığı sayesinde tüm zorlukların üstesinden gelen, her yaştan vatandaşıyla bir kahramanlık destanı yazan milletimiz, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun ardından muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için aynı şuurla mücadelesini sürdürmektedir. 

Aziz Şehitlerimizin canları pahasına savundukları bu cennet vatan üzerine kurulan Türkiye’nin istikbali; milletimizin umudu ve göz bebeği olan gençlerimizin omuzları üzerindedir. İnanıyorum ki gençlerimiz, tarihimizden aldıkları ilhamla medeniyet yürüyüşümüzü çok daha ileri mesafelere taşıyacaklardır. Gençlerimize düşen en önemli görev; devraldıkları mirası daha da zenginleştirmek için özveriyle çalışmak, kendilerinden sonra gelen nesillere bugün olduğundan çok daha parlak, kalkınmış, gelişmiş ve müreffeh bir ülke bırakmaktır. 

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını, şehit ve gazilerimizi saygıyla anıyor, gençlerimizin ve tüm halkımızın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı  kutluyorum. 

CHP ZONGULDAK MİLLETVEKİLİ AV.ÜNAL DEMİRTAŞ

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yazılı yaptığı kutlama mesajında, son dönemde Atatürk'e ve Cumhuriyet'in kurucu kadrolarına yönelik saldırıların arttığına belirtti. Ülkeyi yönetenlerin, bu saldırılara gereken tepkiyi vermediklerini öne süren Demirtaş, şöyle dedi:
"Büyük Atatürk’ün, 19 Mayıs 1919'da Samsun'da başlattığı bağımsızlık mücadelesi, tarihe gömülmek istenen bir ulusun küllerinden yeniden doğuşu, özgür ve aydınlık yarınlara yürüyüşüdür.
19 Mayıs 1919'da Samsun’da yakılan meşale, Türk ulusunu çağdaş uygarlıklar düzeyinin üzerine çıkarma hedefinde yolumuzu aydınlatmaktadır.
Kurtuluş mücadelesinin başlatıldığı 19 Mayıs gününün, Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmesi de, Atatürk’ün, Cumhuriyeti emanet ettiği gençlere duyduğu güvenin en önemli göstergesidir. 19 Mayıs tarihini önemsizleştirmeye ve sıradanlaştırmaya çalışanlar bu ruhu kavrayamamıştır.
Bugünlerde, Büyük Önder Atatürk’e ve Cumhuriyetin kurucu kadrolarına yönelik saldırıların artması, ülkeyi yönetenlerin de buna sessiz kalması hepimizi derinden etkilemektedir. 
Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğini, askeri ve siyasi dehasını, devrimci ruhunu anlayamayanların çirkin, yakışıksız ve skandal sözlerine yanıtı, yine Atatürk ilkelerine sahip Türk gençliği verecektir.
Mustafa Kemal Atatürk’e, annesi Zübeyde Hanım’a, manevi kızlarına ve yol arkadaşlarına dil uzatanlar en sert cevabı Atatürk sevgisiyle büyütülen Türk gençliğinden alacaktır.
Cumhuriyet'in emanet edildiği milyonlarca gencimizin, özgürlük ve bağımsızlığımızı sonsuza kadar koruyacağına olan inancımla, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum." 

ZONGULDAK VALİSİ ALİ KABAN’IN 19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA, GENÇLİK VE SPORBAYRAMI MESAJI 

19 Mayıs 1919 Türkiye Cumhuriyetinin kurulmasını sağlayan zorlu bir mücadelenin ve Ulusumuzu aydınlık yarınlara kavuşturan, Cumhuriyete ulaştıran bir sürecin, bağımsızlık hareketinin ilk adımıdır. 

Türk Ulusuna olan inancını ve güvenini hiçbir dönemde kaybetmeyen, Türk milletinin vatan sevgisini, bağımsız ve özgür yaşama tutkusunu çok iyi bilen Büyük Önder ATATÜRK yurdumuzun kurtarılmasının ancak ulusal birlik ve beraberliğin sağlanmasıyla, başarılabileceğini öngörüyordu. 

"Türk Milletini yine milletin kendi azim ve kararı kurtaracaktır."diyerek Türk ulusunu arkasına alan ATATÜRK, milli mücadeleyi başlatmış ve tüm zorlu koşullara rağmen, büyük bir inanç, azim ve kararlılıkla bu zorlu savaştan başarıyla çıkarak Türk milletinin zorda kaldığında neler yapabileceğini tüm dünyaya göstermiştir. 

Kurtuluş Savaşı, bağımsızlık ve özgürlüğüne değer vererek sahip çıkanların, vatan ve bayrak sevgisini her şeyden üstün tutanların, esarete karşı duranların, yazdığı bir destandır. 

Kurtuluş Savaşı, Cumhuriyetimizin ilanının ve Büyük Türk Devletinin çağdaş dünyada yerini almasını sağlayan onurlu bir mücadelenin adıdır. 

Büyük Önder ATATÜRK," Ey yükselen nesil, istikbal sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yüceltecek ve devam ettirecek sizlersiniz."ifadesiyle, yine Ulusumuzun birlik ve beraberlik içerisinde ve özgür olarak yaşamasının güvencesi olan ve "en büyük eserimdir" dediği Cumhuriyeti Türk gençliğine emanet ederek onlara duyduğu güveni ve verdiği önemi göstermiştir. 

Büyük ATATÜRK başta olmak üzere ulusumuzun yetiştirdiği tüm kahramanlarımız vatanı için canını feda etmekten bir an bile çekinmeyen şehitlerimiz ve gazilerimiz, bizlere gurur duyduğumuz bir tarih ve büyük bir devlet bırakmışlardır. 

Tarihimize ve devletimize sahip çıkmak, geleceğimizin güvencesi gençlerimizi de aynı bilinçle yetiştirmek hepimizin ortak sorumluluğudur. 

Türk gençliği de bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra ATA'sının emanetine sahip çıkacak, onun gösterdiği hedefleri gerçekleştirmek için üzerine düşen görev ve sorumluluğu yerine getirecektir. 

Gönülleri vatan ve bayrak sevgisi ile dolu, birlik ve beraberlik, anlayışı içinde birbirine saygı ile yaklaşan, en iyi düzeyde eğitim almış, üretken, aklı ve bilimi yol gösterici kabul etmiş, tarihini, kültürünüözümsemiş, ülkesini ve ulusunu seven, sorunlara duyarlı gençlerimiz Türkiye Cumhuriyetini aydınlık geleceğe en iyi şekilde taşıyacaktır. 

Bu duygu ve düşüncelerle ulusumuzun bağımsız ve özgür yaşama kararlılığının bir göstergesi olan ATATÜRK'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, başta ATATÜRK olmak üzere Kurtuluş Savaşının tüm kahramanlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, saygılar sunuyorum. 

BAŞKAN AKDEMİR 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA VE GENÇLİK SPOR BAYRAMI’NI KUTLADI 

  Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı’nı kutlayarak, yazılı bir açıklama yaptı. Gençliğin, geleceğimizin teminatı olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Muharrem Akdemir yapmış olduğu yazılı açıklamasında şu görüşlerine yer verdi: “Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, büyük lider Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı'nı başlatmak amacıyla Samsun'a çıkışının 98’inci yılı ve aynı zamanda Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyoruz.

  Vatan sevgisini tüm değerlerin üstünde tutarak, bağımsızlığından ödün vermeyen Türk Milleti, dünya üzerindeki varlığını, sahip olduğu bu yüksek vatan aşkı ve hürriyet özlemine borçludur. Türk milleti olarak bu emanete sahip çıkmak hepimizin en kutsal görevidir. Bu günü daha anlamlı kılan bir diğer unsur da, Atatürk'ün bu bayramı, yani bir ülkenin yeniden doğuşunun başlangıcı olan bu günü gençliğe armağan etmiş olmasıdır. En büyük gücümüz gençliğimizdir. Genç kuşaklar, dünyadaki ilerleme yarışında ülkemizin en büyük güvencesi, milletimizin sahip olduğu en büyük zenginliktir.

   19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı bu duygu ve düşüncelerle kutluyor, başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşı'nın kahramanlarını anıyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum. 

GENEL MADEN İŞÇİLERİ SENDİKASI YÖNETİM KURULU

“19 MAYIS KUTLU OLSUN” 

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci, yönetim kurulu adına bir mesaj yayınlayarak 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı.

Demirci’nin mesajı şöyle;

“Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün doğumunun 136. yılında, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 98. yılını kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.

19 Mayıs 1919 tarihi, Mustafa Kemal Atatürk'ün, şanlı kurtuluş mücadelemizin ateşini yaktığı ve özgürlük bayrağımızı Anadolu'da dalgalandırdığı tarihtir.

19 Mayıs 1919 tarihi ulusal egemenliğe dayanan, tam bağımsız, çağdaş, demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına uzanan sürecin ilk adımıdır.

Elinde ulusuna olan güveninden başka hiçbir şey olmayan Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’dan başlattığı bağımsızlık mücadelesi dalga dalga tüm vatana yayılarak tarihte eşine az rastlanır bir destan yazılmış ve Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri atılmıştır.

Türk gençliğine olan güvenini ve inancını “Yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz” sözleriyle ifade eden Atatürk,  ulusumuzun varolma, bağımsızlık ve özgürlük meşalesinin ateşlendiği 19 Mayıs tarihini bayram olarak gençlere armağan etmiştir.

Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi saygı ve şükranla anıyor, tüm gençlerimizin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyoruz”.

 

 

Yorum Ekle