SON DAKİKA

1 haftada iki kişiyi kurtardı

Ereğli’de yaşayan Yalçın Durmuş, bir hafta içerisinde denizde boğulma tehlikesi geçiren iki kişiyi kurtardı. Düşünmeden denize atlayan genç adam "Birisinin boğulma tehlikesi geçirdiğini görünce aklıma gelen tek şey o kişiyi kurtarmak oluyor" dedi. 15 Ocak, 2017 09:51 Güncelleme: 15 Ocak, 2017 09:51 1 haftada iki kişiyi kurtardı

:

Ereğli Bozahane mevkiinde öğle saatlerinde yaşanan olayda tekneden başka bir tekneye atlamaya çalışan Ahmet Keskin isimli vatandaş boğulma tehlikesi geçirdi. Suda çırpınmaya başlayan Ahmet Keskin'i gören vatandaşlar sahil kıyısında bulunanlardan yardım istedi. Yardım çığlıklarını duyan Yalçın Durmuş (26) suyun soğukluğuna aldırmadan suya atlayıp yüzerek boğulma tehlikesi yaşayan Ahmet Keskin'i tekneye yaklaştırdıktan sonra tekneye çıkardı. Kıyıya çıkan Ahmet Keskin ve Yalçın Durmuş'un yanına gelen vatandaşlar ise elbise getirerek ısınmalarını sağladı.

5 GÜN ÖNCE BİR BAŞKA KİŞİNİN HAYATINI KURTARMIŞTI

Yalçın Durmuş Bundan beş gün önce de denize intihar etmek amacıyla atlayan İbrahim Öztürk'ü kurtarmak için suya atlayarak canını hiçe saymıştı. Yaşlı adamı deniz kıyısına kadar çekerek kurtarmaya çalışan Yaşçın Durmuş'un yardımına Asayiş büro amirliğinde görevli Mücahit Yavuz'da atlamış ve yaşı adamı sahil bandına çıkarmışlardı.

Yaptığı olayda o anda sadece düşüncesinin insan hayatını kurtarmak olduğunu söyleyen Durmuş "Bir ses geldi. Ben milleti şaka yapıyor zannettim. Orada bir abi varmış. Sandala atlayayım derken dengesini kaybedip sandalla birlikte batmış. Ben hala milleti şaka yapıyor zannediyorum. Arkamı dönünce adamın boğulduğunu fark ettim. İnsan canıdır diyerek kendi canımızı hiçe saydık. Gittik kurtardık. Verilmiş sadakası varmış. Yoksa ölüyordu. Diğer olayda da şans eseri denk geldi. İkidir bize denk geliyor. ben anlamadım. Büyük bir şans gibi bir şey. O anda denizin soğuk olduğu aklıma gelmiyor. Biz 12 ayda da denize girdiğimiz için bize soğuk vız geliyor. Yeri geliyor karlı havada denize giriyoruz. Biz o nedenle soğuğu umursamıyoruz. Biz gösteriş yapmadan insan canını kurtarmaya gidiyoruz" dedi.  

Yorum Ekle