SON DAKİKA

YEREL SEÇİMİN GETİRDİKLERİ

10 Nisan, 2014 11:03 Güncelleme: 13 Ocak, 2024 01:41

Yerel seçimleri geride bıraktık. Pek çok yerde  sürpriz sonuçlarla karşılaştık.

Seçim  sonuçlarını aldıktan sonra siyasi tepkiler seçim kurullarına yapılan itirazlarla gündemimizi oluşturdu. Seçim yorgunluğunu  üzerimizden atamadan kazanan ve kaybeden adayların ve  kamuoyuna yaptıkları açıklamaları halka duyurma koşuşturması içinde bahar mevsimine girdimizi bile fark edemedik.

Seçimlerde en büyük sürpriz   Ereğli ve beldeleriyle Alaplı’da görüldü. Kararsız seçmen kitlelerinin  aday tercih etmedeki suskunluğu oy verme gününe birkaç gün kala  belirginleşti. Bugüne kadar AK Parti’yle bütünleşen cemaat kesiminin  oyları bu parti yerine diğer partilere ne kadar destek olarak yansıdığı tartışma konusu olurken Ereğli’de 4 dönemin Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın  hafife aldığı AK Parti adayı  Dr. Hüseyin Uysal karşısında 450’ye yakın oyla seçimi kaybetmesi  ilçede bir dönemin bitişi bir dönemin başlangıcı olarak değerlendiriliyor.  Seçim sonuçlarına yapılan itirazlardan bir sonuç alınamaması üzerine YSK’da adalet arayışı ne kadar etkili olur bilemeyiz ama AK Partinin Belediye Başkanı Dr Uysal büyük bir kalabalıkla ışıklı meşaleler ve konfetiler arasında Belediye Başkanlık koltuğuna oturdu.  Anı günün sabahında ise  duayen Belediye Başkanı Halil Posbıyık, gözyaşları arasında 20 yılını verdiği belediyeye veda etti. Veda ederken  itirazlarının reddedilmesine tepkisini yansıtırken CHP içindeki muhaliflere de adeta ateş püskürdü. Belediye Meclis listesinde AK Parti çoğunluğu sağladı. Kabullensek de kabullenemesek de Ereğli Belediyesinde bir dönem bitti. Bir dönem başladı. Ormanlı beldesinde  AK parti ve CHP’nin iç çekişmeleri MHP adayına seçim kazandırdı. Kandilli’de de benzeri oldu. Gülüç’de seçmen CHP adayına destek verdi.

Ereğli’de CHP ‘nin seçim kaybedilmenin tersi Alaplı’da yaşandı.  Seçim çalışmalarında CHP adayına karşı 1500 oy fark atacağı hesaplarıyla seçime giren AK Parti adayı Dr. Nevzat Çimenoğlu, CHP’lilerin çok planlı ve istikrarlı çalışması karşısında 200’ü aşkın oy farkıyla kaybedince kendi içindeki  çelişkileri  örtbas etmek için bir suçlu aramaya başladılar.

Yeni seçilen Belediye Başkanlarını, Belediye Meclis üyelerini ve İl Genel Meclisi üyelerini mahalle ve köy muhtarlarımızı kutluyoruz.

Seçim zamanında adaylarla yaptığımız röportaj serisini bu sayımızda da devam ettirdik. Alaplı’da 20 yıl sonra CHP’den belediye Başkanlığını kazanan ve babası da 1977-80 yıllarında Belediye Başkanlığı yapan Nuri Tekin görevine başlar başlamaz gazetemizle mini söyleşi yaptı. Alaplı’ya hizmet etmek için kolları sıvayan  Belediye Başkanı Nuri Tekin’in ilk aşamada gerçekleştireceği hizmetlerin yeraldığı  söyleşimizi okurlarımızla paylaşıyoruz.

Okurlarımızdan aldığımız destekle yayın hayatımızı sürdürdüğümüz gazetemizde bahar mevsimiyle birlikte pek çok  alanda yeni açılımlara yolalacağız. Yeni bir sayıda buluşmak dileklerimizle saygılar sunarız.