SON DAKİKA

KRİTERSİZ KRİTERLER

24 Temmuz, 2014 14:05 Güncelleme: 13 Ocak, 2024 01:41

Ereğli’de Belediye Başkanlığı seçimini AK Parti’nin kazanmasının üzerinden 4 ay geçerken  ramazan geleneklerinden olan orta oyunu belediye sahnesinde matine ve suarenin dışında her saat  oynanıyor.

Birkaç gün sonra  mübarek ramazanı geride bırakacak,  3 günlük Şeker Bayramını kutlayacağız. Arkasından Kurban Bayramı geliyor.

Çocukluk günlerimin  Ramazan bayramlarını  şeker bayramı olarak hatırlarım. Tanıdıklarımızla bayramlaşmaya gittiğimizde  rengarenk şekerler verirlerdi. Çarşıdan  pamuk şekeriyle elma şekeri alırdık. Büyüdükçe ikramın şekli de değişiyor. Ereğli’de düzenli, düzensiz, ayda bir ya da bayramdan bayrama gazete çıkarınca şekerin yerini bayram ilanı aldı.

Her dini ve ulusal bayramlarda bu devam ederken 30 Mart’tan sonra kriter siyasallaştı. Siyasi özlem uğruna,’’Yüreğimi yarsalar altıok çıkar’’ umuduyla CHP’den   milletvekili aday adayı olan ancak yüreğine 6 ok saplanınca  Ankara’dan mı yoksa Çolaklaraltı’nın gaiplerinden gelen Candan  vahiyle AK Partide hidayete erince  kritersiz kriter dönemi başladı.

Uyduruk ve baştan savmacı, bugüne kadar net kriter oluşturulamayan ilk ayrımcılık 23 Nisan’da yansıdı. Kritersiz kriterler de böylece doğdu. Kritersiz kriterin özü ayrı, sözü ayrı tartışılırken geldik şeker bayramına.  İlan şekerleri kritersiz kritere göre dağıtıldı.  Belediye de kritere ne gerek var.. Kriteri kim biliyor ki savunabilsin… Adres yok, yetkili yok. Uysalca  yandaş, candaşcılara veriliverdi.

Basında Sansürün Kaldırılışı’nın yıldönümü de böl parça yönet, karıştır, ayrıştır, tartıştır yöntemi de  tam fırsat olunca buyurun  iftara. Belediyeye biat edenler etmeyenleri görmek gerekir değil mi ? Arkasından da Basında Sansürün kaldırılışının yıldönümü kutlaması mesajını  sallayıverki Uysal ve Candan görünsün !  Uysalcılar  kritersiz kriteri  yansıtan Ereğli basınında sansürün uygulanışının 4.ayını kutlama mesajı  yazsalardı  daha güzel olurdu. Önümüzde kurban bayramı var. Herhalde şimdiden Kurbanlıkları belirlemeye başlarlar.

Uysal’ın adı olan ancak kriterleri olmayan basın bürosunu oluşturanlar ayrı tellerde oynamaya çalışırken eski Milletvekilimiz Fazlı Erdoğan’ın iftarında Candan’dan bihaber  kritersiz kriter örneğini de göstermeleri göze çarpıyor.

Nice  bayramlar diliyorum.  Bayramlar hoşgörü  paylaşma ve kaynaşma günleridir.  Rotamız ve Pusulamız belli. Yine de  bir dahaki yerel seçimlere kadar Uysal ve de ekibine kritersiz kriterli bayramlar dileyeyim.