SON DAKİKA

KIŞ GELİYOR, SİYASET SAVRULUYOR

30 Kasım, 2014 13:54 Güncelleme: 13 Ocak, 2024 01:41

Sonbahar gözyaşı yağmurlarıyla kış mevsimini karşılarken  kar yağışını biraz üşüyerek, birazda rüzgarın tipi etkisiyle  işimizi yetiştirmeye, kamuoyunda özellikle CHP’den çok AK Parti’nin Ereğli kongresi ve sonrasını gözlemlemeye çalışıyoruz.

 

Ereğli’de yerel siyasette hareketlilik yine gündemimize girdi. Aylar öncesinden bugüne uzayan  Opr.Dr. Uysal’ı köşeye sıkıştırıcı siyasetin Belediye Meclislerine yansıyan ittifak değişimleri her ay farklılık gösteriyor.  Bir türlü organize ve ekipleşmenin sağlanamadığı Belediyedeki çekişme  AK Parti İlçe kongresi öncesinde tek aday bilmecesi   mevcut ilçe başkanıyla çözümlenince  muhaliflerin kulisleri yoğunlaşmıştı. Fatih Çakır’ın adaylığının kesinleşmesi bazı kesimlerde  gruplaşmaya neden oldu. Buna bazı Belediye Meclis üyeleri destek verince, Yönetim listesi de kendiliğinden yeniden şekilleniverdi.

 

Çakır, yerel seçimlerde olduğu gibi bu kez de  Haziran ayındaki Genel Seçimler sınavından başarıyla çıkabilmeyi hedefleyerek eski yönetimden yarısını devre dışı bırakıverdi. İlçe Kongresinde yaşananlar sosyal paylaşım sitelerinde yayınlanınca  ortalık yeniden hareketleniverdi. Milletvekili Prof.Dr. Ercan Candan’ın Belediye Başkanı Dr. Uysal’a tam desteğinden rahatsız olan Belediye Meclisi üyesi Yusuf Kalay,’’Benim vekilim değil. Reddediyorum’’şeklindeki yazılımı parti içindeki muhalefeti ayağa kaldırdı. Buna karşı çıkan ve ismi  İlçe Başkanlığı adaylığında geçen bir partili  kongre sonrası yayınlanan  kutlamayı yansıtan video ile  Kalay’ın sözlerini, “ayrımcılık” olarak  değerlendirmesi yeni polemiklere yol açtı. AK Parti’de kış gelmeden esen  rüzgar tipiye döndü ama  bu gidişle dinecek gibi de görülmüyor.

24 Kasım Öğretmenler günü  bizleri bugünlere  yetiştiren sevgili öğretmenlerimiz için çok anlamlı bir gündü. Ancak Gülüç’de 6  öğrencinin Plajlar mevkiinde  virajı alamayarak   bir öğürencinin yaşamını yitirmesi 4’ü ağır 5 öğrencinin yaralanmasıyla sonuçlanan kaza üzücü olduğu kadar aile-okul ilişkilerinde sorumluluk-sorumsuzluk ve ihmalleri de düşündürmeli.

Kepez ve Devrek yol ayrımı  mevkiinde bölünmüş yolun yapımı  kışa girerken hızlandı.  Ereğli-Zonguldak bölünmüş yolun ise ne zaman biteceği belli değil. Kaç yıldır tamamlanamadı.. Bu kış da böyle geçecek ama Ereğli-Devrek yolunda  işler nedir hiçbir siyasiden ses çıkmıyor. Eski Hastane binasının kampüse dönüşmesi daha  mı önemli. !

Bu sayımızda bir türlü kesin çözüm getirilemeyen 65 ve üstü yaşlıların toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanmalarıyla ilgili yasanın uygulanmasında karşılaşılan sorunları gündemimize aldık. Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkan Yardımcısı Ahmet Küçük, hükümetin oy avcılığı amacıyla tek taraflı ve meslek kuruluşlarının görü ve önerileri alınmadan çıkarılan yasayla ilgili endişelerini ve düşüncelerini  Gazetemiz aracılığıyla paylaştı. Vatandaşa bedava kömür, makarna dağıtan hükümet bunun bedelini ürün üreticilerine  verirken her nedense  65 yaş ve üstü yaşlılarımızın ücretsiz taşıma zorunluluğunda en küçük bir destek vermiyor.  Bu nedenle  şimdi yasa yargıda…

Yeni bir sayımızda buluşmak dileklerimle saygılar sunarım.