SON DAKİKA

Erdemir Gaz Alıyor

11 Nisan, 2021 13:07 Güncelleme: 13 Ocak, 2024 01:41

Erdemir'in işçi alıyorum diye, övüne övüne servis ettiği basın bültenlerinde 6 Bin kişinin müracaat ettiğini büyük bir gururmuş gibi sundu.

S Rota Haber Gazetesi olarak sorduk fakat cevap alamadık.

Kaç işçi Ereğli ve Yöre halkından alınacak diye? 

Cevap veremiyorlar çünkü; Erdemir’in basın bültenleri bile İstanbul’da hizmet veren İz Medya diye bir firma tarafından Gazetecilere gönderilmekte. 

Erdemir ofiste yer alan Kurumsal İletişim Müdürlüğü eskiden gelişmeleri aktarırdı. Ancak artık Kurumsal İletişim de, iletişim kurup bilgi alabileceğimiz sağlıklı iletişim kuracağımız kimse de kalmadı. En kalifiye ve donanımlı olanlar emekli oldu yerine ise eskiden stajer gibi başlayanlar koltuklara oturunca diyalog kurmakta halince zor oluyor. 

İşçi alımı ile ilgili AK Parti Ereğli İlçe Başkanlığı’ndan düşünce bazında her hangi bi olumlu veya olumsuz açıklama yapılmazken, muhalef Partilerinin Ereğli İlçe Başkanları açıklamalar da bulundu.

Tek ortak noktaları ise, alınacak işçileri Ereğli’den olmasına öncelik tanınması ve OYPA işçilerininde artık kadroya alınması yönndeydi. Ancak yaptıkları açıklamalar cılız kaldı. 

Eleman alıyoruz diyerek gecenin bir yarısı işsiz ordusunu Erdemir Ana kapıdan Göztepe köprüsünü kadar saatlerce bekleten Erdemir'in Şehrin Gazını alma politikasıydı aslında bu. 

Listeler yapıldı. Formaliteden başvuru yapanlar 20'şer kişilik gruplar halin de çağrıldı. Ve çağrılmaya da devam ediyor. Ardından ise mülakat yapılacak.

İlk başta heyecanlanan ve mutlu olan Ereğli ve yöre halkının kafasın da daha sonra soru işaratleri oluşmaya ve işçi alımlarını sorgulamaya  yapmaya başladı.  

Neden mi? İşte Cevabı:

Kıstas Erdemir için tamamen şu aslında:

"Biz Ereğli'de kurulu bir Fabrika olarak, sürekli tepkilere maruz kalıyoruz. Bunu da en iyi Erdemir işçi alıyor diye kamuoyuna lanse eder, böylece sosyal, kültürel ve sanatsal anlamda eskisi gibi katkı sağlamadığımız Ereğli halkının gözünü boyar. Kirlettiğimiz havadan hasta olan insanları unutturur. Şehir insanınabir parmak  ağzına bal çalar ve gururla yine adımızdan söz ettiririz.” 

Bir nevi şehrin gazını alır, Ülke olarak pandemi süresince kovid-19 gibi bir virüsle mücadele ederken biz de Erdemir olarak alacağımız alkışlar ile biraz daha olumsuzluklarımızı kendimize artı olarak çevirebiliriz. 

Böylece başta Ereğli Belediye Halil Posbıyık olmak üzere bizlere karşı yapılan eleştirilerin üzerini örter Ereğli halkına ile sus payı veririz” Mantığı ile Erdemir şehirde ki insanlarla santranç oynamakta ve büyük bir algı yapmaktadır.

Erdemir şunu asla unutmasın güneş balçıkla sıvanmaz.

OYPA çalışanlarını 8 yılı aşkındır kadroya almayan, işçilerin her seçim döneminde malzeme yapıdığını ne kendileri, ne aileleri ne de bu şehir de yaşayanlar unutmadı. 

Erdemir dışarıdan aldığı stratejik akıl ile şehrin gazını almak istiyor. Bu santranç oyunun sonun da şah mat olmak için her türlü planı uygulamaya sokuyor. 

Erdemir 05.04.2021 Tarihin de yaptığı basın açıklamasında “2020 yılının sonu itibarıyla yaklaşık 5 bin 400 kişiye istihdam olanağı sunan ERDEMİR, ihtiyaçları çerçevesinde gerçekleştireceği yeni işe alımlarla 2021 yılında da bölge istihdamına katkı sağlamaya devam ediyor. ERDEMİR'in yeni işe alımlar için 16 Nisan tarihine kadar sürecek olan başvuru sürecinde aday sayısı 6 bini geçti. Belirlenen kriterlere uyan kişiler iki sınav ve mülakat komitesi ile yapılacak görüşmelere katılacak, ardından başarı sağlayan adaylar arasından ERDEMİR ihtiyacı doğrultusunda işe alım gerçekleştirecek. ERDEMİR, hali hazırda çeşitli işletme ünitelerinde saat ücretli statüde görev yapmak üzere işe alım prosedürlerine devam ediyor.” 

           S Rota Haber Gazetesi olarak soruyoruz?

1-     16 Nisan Tarihine kadar başvurular alınmaya devam ederken süreç dolmamış iken Erdemir şu an nasıl sınav yapıyor?

2-     Alınacak işçiler kaç yıllığına alınacak?

3-     Alınacak personel sözleşmeli? Yoksa OYPA kadrosunda mı çalışacak?

4-     İşe alınacak personelin yerleştirilmesi sonrası kaç kişi işten çıkarılacak.?

5-     Ereğli’den ve ya yöremizden 18-25 Yaş aralığın da kaç eleman işe alınacak.? 

Bu soruların cevabını alırsak eğer az da olsa bu şirin Ereğli’de yaşayan halk ERDEMİR'in samimiyetine inanır.