SON DAKİKA

CURCUNA FESTİVALİ

28 Ağustos, 2014 20:05 Güncelleme: 13 Ocak, 2024 01:41

Ereğli’de 20 yıldan beri yapılan Sevgi Barış Dostluk Festivali, Hüseyin Uysal Belediye Başkanlığını kazandığından buyana siyasi festivale döndü.

 

Yerel seçimlerin üzerinden neredeyse 6 ay geçti. Anıt önündeki büyük sahnenin yerini Belediye sahnesi aldı. Halkla bütünleşen, halkla coşan sanatçıların  yerini hayatlarında hiç sahneye çıkmamış ama sahneye çıkmak için kulislerde ayrı, sahnede ise ne  yaptığını bilinmeyenler aldı.

 

Sevgi Barış Dostluk Festivali adı ve  etkinlikleriyle anılarda kalmasına kaldı ama içi boş ’’Kendin çal- kendin oyna’’ gibi, davul ile tokmağın kimde olduğunun bulmacaya döndüğü bir yönetim dağınıklığıyla günlerimizi dolduruyorlar. Sevginin S’sini Saçma Sapan işler, Barış’ın yerini, barıştırmadan  böl, bölüştür, berbatlaştıran,Dostluk mu ? O ne demek.! gülmemek elde değil. Deneme yanılma ya da yap-boz’a dönmüş. Sabah mesai başlayınca koltuk veriyorlar. Güneş battıktan sonra gecenin karanlığında koltuğu kaptırıyorlar. Basın bürosundakiler ise  belediye yerine cepleri taşeron destekli, çalıştıkları yayın organlarındaki köşelerinin ahkamcılarına, Ercan Candan ile Başkan Hüseyin Uysal’a yıkama yağlama bültenleri de az geliyor.

Ereğli’de basını ayrıştıran, önemli günlerde verdikleri ilanları  kendi kafalarına göre, sorduğunda ise yetkilisi belli olmayan abuk sabuk ifadelerle saçının rengi, gözünün karalığı, boyunun uzunluğu kısalığıyla  tercihler Yeniçerileri’nin ulufe dağıtım  törenleri gibi.

Belediye yi ulufe kapısına çevirdiler. Yerel basının kalemleri değil cepleri yazan,’’İsterüüükkk laa..’’cılarıyla ’’İstemezüüükkkk’’cüleri oldukça  bizde festival biter mi ?

Belediyedeki uygulamalar atasözlerimizle öylesine uyumlu ki. Atalarımız çok haklılarmış. Geçen günlerde bir Belediye Meclis üyesinin  yaptığı tam da cuk diye oturuyor. Yerel seçimlerde Posbıyık’ın gazabına uğrayıp  aynı şekilde Doktor Uysal’ın yaptığı gibi soluğu AKP’de alan bir belediye meclis üyesinin eylemi bakış ve beklenti açılarını gündeme getiriverdi. Bir günlüğüne başkanlık koltuğuna oturunca aklınca Ak Parti Olağanüstü kongresi  arefesinde, İlçe Başkanının Trabzon Yaylalarına gitmesini fırsat bilerek  Ercan Candan’ın belediyedeki uydusunu Hal Müdürü yapıverince ortalık karıştı. Hayatı hastanelerde neşter vurmakla geçen Uysal, Ankara yolundan geri dönerek,’’Benden habersiz sinek uçmaz. Ercan’la geldim. Ercan ile giderim’’diye resti  çekiverdi.

Bu sayımızda AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır ile yaptığımız mini söyleşimizi okurlarımızla paylaşıyoruz. Belediyedeki bir günlük ve uygulamaya geçmeyen Hal Müdürlüğü ataması operasyonundan önce hazırladığımız sorularımıza  Trabzon’dan yanıt gönderen Fatih Çakır , duyarlılığı ve titizliğine teşekkürler. Yeni bir sayımızda buluşmak dileklerimle.