SON DAKİKA

Algı farklılığı

30 Ocak, 2016 18:10 Güncelleme: 13 Ocak, 2024 01:41

Toplumsal gelişmişlik sürecinde yerel yönetimlerle birlikte hizmet alanları açısından meslek kuruluşları ve ST֒lerin de önemli görev ve sorumlulukları var. 

Bu kamusal hizmetin yanı sıra sosyal ve kültürel yapımızla da  bir bütünlük içinde. Kurumlar ve ST֒ler arasındaki işbirliği ve paylaşım anlayışıyla topluma mal edilebiliyor. 

Sosyal dokunun gelişimi eğitim ve sanayileşmeyle özdeşleşir. Alt, ara ve üst kesimler arsındaki ilişkinin temelinde yöneten ve yönetilen, üreten ve üretilen, iş-aş-emek bileşkeni ile arz-talep birbirinin ayrılmazıdır. Bunu  beyin gücündeki yaratıcılık, düşüncenin insan yaşamına yansıtılması ve ortak akılı paylaşabilme kültürümüzle gerçekleştirebiliyoruz. Yaşam alanımızda bunu her gün ve her yeni oluşum ve girişimcilik anlayışlarında  her boyutuyla görebiliyoruz… 

Ufuk turu ve düşünce jimnastiği veya algı farkındalığı yapmak için yaşadığımız alanlar yeterli. Bunun en güzel örneklerini dar ve sığ alanda siyasete odaklı ve günü birlik  algı farklılığının yaşandığı Ereğli’dir.  Benzer sorunlar Alaplı için de geçerli.. Zonguldak merkez derseniz orası zaten giderek küçüldüğünü fark edebilmenin tıkanmışlığına  çözüm arayışlarında… 

Mart sonunda yerel seçimlerin 2.yılını tamamlayacağız. Ereğli’de halen daha yerel yönetimde taşlar yerine oturmamış…Her şeyi bilen çok ama hiç de işinin uzmanı yok.. Siyaset denizinin dalgalarında  ekip ruhu anlayışı hak getire ama  algı farklılıklarında ise literatürlükler..10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü etkinliği komedyası ile ulufelik plaketlerin plaketör uzmanları… Geçen gece Büyük Anadolu Otel’de Esnafların bir araya geldiği yemekte amaç neydi ? ne yapıldı.? Belediye Başkanının proje sinevizyonu neyin nesiydi ?  Egolar tatmin oldu. Biraz övüldü,  sonuçta havanda su dövüldü.! Kar yağışlı günleri geride bıraktık. Gerçi muhalefet geçenlerde Belediye Başkan Uysal’ı eleştirince, ‘’Ereğli’nin gökyüzüne çarşaf germeye gerek yok’’ diyerek geçiştirdi ama  bu sefer çarşaflamadı….  

Alaplı TSO Başkanı Recep Ocak ile röportajımızda bölgenin bir gerçeği dürüstçe dile getirildi.‘’Sen-Ben’’ anlayışının siyaset algısı darlığının işbirliği ve ortak girişimcilik kültürümüze olumsuz etkilerinin bölge kalkınmasına karşı nasıl engel oluşturduğu bir kere daha hatırlattı. Sanayileşmedeki çarpık gelişme gerçeğini göz ardı ettiğimiz sürece  bu tür dar ve sığ düşünce egemenliğiyle daha çoook yıllar geçer.. Hani, “Atı Alan Üsküdar’ı Geçti’’ sözü  için ,’’Geçti Bor’un Pazarı, Sür Eşeğini Niğde’ye’’ yerine ‘’Geçti Ereğli’nin Pazarı,’’demek gerekiyor. 

Bu arada Gazeteci Yazar Uğur Mumcu’yu katledilişinin 23.yıldönümünde rahmetle andık. Anma etkinliğini ADD üstlendi. Diğer ST֒lerin desteğiyle… Oysa Mumcu basın şehidimiz. Bana göre öncelikle EGD, KGD ve ZGC’nin üstlenmesi, ve de anma yıldönümü nedeniyle açıklama yapmaları gerekirdi. Bir kural vardır. Sahiplenemezsen birileri sahip çıkar, sende peşinden gidersin ya da bakarsın... Baksın da ah bir de görebilseler…

 Yeni bir sayıda buluşmak dileklerimle her şey gönlünüzce olsun