SON DAKİKA

“Kentimiz için önemli bir toplantı yaptık”

“Kentimiz için önemli bir toplantı yaptık” 07 Aralık, 2022 19:38 Güncelleme: 07 Aralık, 2022 19:38 “Kentimiz için önemli bir toplantı yaptık”

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Ereğli’nin sorunları konusunda AK Parti Milletvekilleri Polat Türkmen ve Hamdi Uçar’la verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirtti. “Milletvekillerimizin söz verdiği konuları Ereğli için yapacaklarına inanıyorum” diyen Başkan Posbıyık, “Ereğli’nin önemli konularını görüştük, destek olacaklarını söylediler. Toplantıya öncülük eden AK Parti İlçe Başkanı Saffet Bozkurt, AK Parti Grup Sözcüsü Numan Korkmaz ve TSO Başkanı Arslan Keleş ile Ereğli’nin sorunlarının çözümü için destek olacaklarını söyleyen Milletvekili Polat Türkmen ve Hamdi Uçar’a teşekkür ediyorum” dedi.

Kdz. Ereğli Belediye Meclisi Aralık Ayı Olağan toplantısının ilk oturumu, AKM Nikah Salonu’nda Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın başkanlığında yapıldı.

Gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Halil Posbıyık, AK Parti Milletvekilleri Polat Türkmen ve Hamdi Uçar ile Ereğli’nin sorunları konusunda önemli bir toplantı gerçekleştirdiklerini söyledi. Sorunların çözümü için destek olacaklarını belirten Türkmen ve Uçar’a teşekkür eden Başkan Posbıyık, şunları söyledi:

“Geçtiğimiz hafta Cumartesi önemli bir toplantı yaptık. AK Parti İlçe Başkanı Saffet Bozkurt’la AK Parti Grubu Sözcüsü Numan Korkmaz’ın organize ettiği bir toplantıydı. TSO Başkanı Arslan Keleş’in bürosunda bu toplantıyı yaptık. Bu toplantı Bozhane Limanı konusuyla başladı. Ereğli Limanı’nın Ereğli Belediyesi’nde kalması için. Çok önemli konu Belediyeye liman getirisi var. Bugün Belediye Başkanı Halil Posbıyık olur, yarın başka partiden olur. Önemli olan oradan halka dönen bir girdi var. Bu konuda yardım istemiştik. Hamdi bey yardım edeceğini söyledi. Bizden de eleman istediler Çevre Bakanlığı’na gittiler. Saffet Bozkurt, Hamdi Uçar, Polat Türkmen ve belediyeden Rahşan hanım gitti konuyu bildiği için. ‘İş yoluna girdi’ diye haber geldi. Birlikte verimli bir toplantı oldu. Saffet beye, Numan beye ve Arslan beye teşekkür ediyorum. Hamdi Uçar ve Polat Türkmen liman konusunda işe girdi, çalışma yapıyorlar. Liman konusu yoluna girdi sanıyorum. Henüz netice alamadık ama olumlu sonuç bekliyoruz.

-KDZ. EREĞLİ’NİN SIKINTILARINI ANLATTIM-

Ereğli’nin sıkıntılarını anlattık. Hamdi Bey de “tünelin ucundan buraya yatırım gelmiyor” diye rahatsız. Kendisine söyledim, “bunu en çok ben söylüyorum” dedim. “Hiçbir şey gelmiyor Ereğli’ye, hiçbir iş yapılmıyor” dedim. Onlar da ellerinden geleni yapacaklarını söylediler.

-BALIKÇI LOKANTALARI KONUSU-

Problemlerimizden birisi, Bozhane’deki balıkçı lokantalarını kapatmaya kalktılar yine. Benim en çok sevdiğim yerlerden biri. Orayı ekibimle birlikte ben yaptım. Nedense benim şansıma mı bilmiyorum, AK Parti 2014’de başkanlığa gelmeden önce bana baskı yapıldı ve orayı yıkmamı sağladılar. Halil Posbıyık yıkıyor dediler. Neticede yıkıldı o dönem. Ondan sonra 5 yıl AK Parti Belediyesi geldi, orada çıt bir şey olmadı, ne şikâyet ne mühürleme ve yıkım.

2019’da seçim sonrası ben geldim, yine Tarım Bakanlığı’ndan Valilik, Kaymakamlık “derhal yıkın” diye yazı geldi. Belediyeye yık emri gelecek diye korkuyorum. Vatandaş yine “Halil Posbıyık yıkıyor” diyecek benim kaderim de bu. Bunları anlattım kendilerine. Orası Ereğli’nin en güzel yeri. Amasra’ya gittiğimiz zaman şaşkına dönüyoruz. Balık lokantalarının önünde kuyruğa giriyoruz. Ben de çocuklarımla gittim. Balık buradan çıkıyor ama orada kuyruktaydık. Sahibi beni tanımış, Halil Posbıyık mısınız dedi, beni içeriye aldı, torpil yaptı. Yani bir vakayı anlatmaya çalışıyorum.

-YENİ YAPILAN BALIK LOKANTASININ DURUMU-

Vekillere dedik ki; yarın burası yıkıldı. Devlet yazı yazmış, sadece lokantalar değil sundurmalar yıkılacak belki de. Hem turizmden bahsediyoruz, balık yiyecek lokanta, restoran yok Ereğli’de. Erdemir Genel Müdürlüğü yanında lokanta yaptık. Manzarası çok güzel. Fakat İl Çevre Müdürlüğü işi gücü Ereğli ile uğraşıyor, tek görevleri var Kdz. Ereğli Belediyesi’ne köstek olmak. Durmadan bizimle oynuyorlar, ihaleye çıkacağız, sürekli yazı gönderiyorlar. Daha önce orada ruhsat alınmış, bize geldi mi sürekli parmak sokuyorlar. Hamdi bey ve Polat bey söz verdiler, ‘orayı halledeceğiz biz’ dediler. Kendilerine inanıyorum, güveniyorum. Çünkü iskelede bir harekete geçtiler. Yakında vekillerimizle tekrar görüşeceğim. Yaptıklarında Allah razı olsun deriz kendilerine.

-BORÇ YOK AMA İLLER BANKASINDAN KREDİ KULLANAMADIĞIMIZI SÖYLEDİM-

Birçok konuyu konuştuk kendileriyle. Dedim, “Bölgede Vergi Dairesi’ne, SSK’ya, müteahhide, işçi ve memura en yüksek maaşı veriyoruz, ikramiyesini veriyoruz ama ben İller Bankası’ndan 1 Lira kredi alamıyorum. Borcu olan il belediyesi başta olmak üzere belediyeler kredi alıyor, biz alamıyoruz” dedim. Borcum yok dedim. Bunu anlattım yardımcı olacaklarını söylediler.

-GÜNDEMDE OLAN BÜTÜN KONULARI KONUŞTUK-

Benim 2 yıldır bağırıp, çağırdığım Çevre Yolu meselesi. Kepez’de ölümlü kazalar oluyor, Devrek yolunda trafik karmaşası diye. Hamdi Bey, çevre yolu konusunu Allah için kendisi açtı. Dedi ki, “Çevre yolunun önemini biz de iyice anlamış vaziyetteyiz onu gündeme alıyoruz” dediler. Vekilin ağzından bunu duymak çok sevindirici bir durum.

-KENT MEYDANI VE CAMİ KONUSU-

Daha birçok konudan bahsettik, çok müspet, çok verimli bir toplantı oldu. Bu arada; kendileri Kent Meydanı’ndaki cami meselesini açtılar. Onu da konuştuk. Bu konuda ‘tek başıma karar veremem, benim meclisim var, meclisimle konuşurum’ dedim. Nitekim dün grup toplantısında İlçe başkanımız Eylem Ertuğrul da vardı, bütün arkadaşlara konuları anlattım. Buraya cami yapıldığı takdirde devlet şunları, şunları bize verecek diye. Oylamaya girmedik. Sadece 1 ay sonra görüşlerinizi alacağız dedik. Ben de milletvekillerine karşı görevimi yapmış oldum. Güzel bir görüşme oldu. İyi bir diyalog oldu. AK Parti İlçe Başkanı Saffet beye ve başta Numan Korkmaz ve TSO Başkanı Arslan Keleş’e bu ortamı sağladığı için teşekkür ediyorum. Önümüzdeki günlerde tekrar bir araya gelelim diye söz verdik ve ayrıldık. Her iki vekilimize de selamlarımızı, sevgilerimizi ve teşekkürlerimizi iletiyorum.”

Yorum Ekle