SON DAKİKA

Yavuzyılmaz: İçinde Zonguldak olmayan Karaelmas Ekspresi olmaz!

Yavuzyılmaz: İçinde Zonguldak olmayan Karaelmas Ekspresi olmaz! 06 Aralık, 2022 07:20 Güncelleme: 06 Aralık, 2022 07:20 Yavuzyılmaz: İçinde Zonguldak olmayan Karaelmas Ekspresi olmaz!

Zonguldak halkının özlemle beklediği Karaelmas Ekspresinin önümüzdeki günlerde turistik seferlerine başlaması beklenirken, ilk açıklanan tren seferlerinin Ankara-Çankırı-Karabük hattında yapılacak olması büyük hayal kırıklığına yol açtı.

Karaelmas Ekspresinin, Turistik Doğu Ekspresine alternatif olarak hayata geçirilmesi için bugüne kadar çeşitli girişimlerde bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, “İçinde Zonguldak olmayan Karaelmas Ekspresi olmaz” diyerek, seyahat güzergâhına Zonguldak’ın bir an önce dâhil edilmesi gerektiğini aktardı.

CHP’li Milletvekili, Zonguldak – Karabük - Ankara hattının iyileştirilerek tekrar devreye alınması ve bu hatta işleyebilecek ‘Turistik Batı Ekspresi’ modelinin hayata geçirilmesi için önceki yıllarda Bakanlıklar ve TCDD Yöneticileri nezdinde çalışmalar yaptıklarını; konuyu ayrıca ilgili komisyonlara defalarca taşıdıkları söylerken, gelişmelere ilişkin şu ifadeleri kullandı:

‘Kültür Bakanlığı, Zonguldak’ı neden yok saydığını açıklamalı’

“Ankara-Kars arasında işleyen Turistik Doğu Ekspresi’ne alternatif olabilecek ve Ankara- Karabük – Zonguldak hattında işleyecek turistik tren seferlerinin hayata geçirilmesi için uzun zamandır mücadele veriyoruz. Bu konuda gerek Bakanlıklar ve TCDD yönetimi, gerekse ilgili Meclis komisyonlarında birçok girişimde bulundum ve adının da Turistik Batı Ekspresi konulmasını önerdim.

Ancak, Karabük – Safranbolu, Bartın – Amasra, Zonguldak – Filyos bağlantıları ile İç Anadolu’yu Karadeniz’in mavisiyle buluşturan büyüleyici bir rotanın hayata geçirilmesi mümkünken bu yapılmıyor, Zonguldak yine yok sayılıyor.. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Zonguldak’ı devre dışı bırakma nedenini açıklamalıdır.

‘ Karaelmas Ekspresi Zonguldak olmazsa olmaz’

Tanıtımı yapılan Karaelmas Ekspresi seferlerinde Zonguldak yok. Karaelmas Ekspresi içinde Zonguldak olmazsa olmaz. İlimiz, endüstriyel, kültürel ve tarihi mirasıyla büyük bir turistik potansiyeli barındırmakta.

Bu nedenle Zonguldak’ın seyahat güzergahına bir an önce dâhil edilmesi gerekmektedir. Aksi halde bölge illeri arasında uyum sağlanamadığı gibi, bütünleşik, turistik destinasyonda hayata geçemeyecektir. Bu rota doğru şekilde kurgulanmaz, turizmcilerin, operatörlerin ve vatandaşların görüşleri alınmaz ise seferlere gösterilen rağbette sınırlı kalacaktır. Bu konuda bölge milletvekillerimizin, yerel ve merkezi yöneticilerimizin ve kalkınma ajansının birlikte hareket edeceğine inanıyorum. Konunun takipçisi olmaya ve Zonguldak için girişimlerde bulunmaya devam edeceğiz.”

Yorum Ekle