SON DAKİKA

Yangın çıkarmaya çalışan şahıs yakalandı

Yangın çıkarmaya çalışan şahıs yakalandı 01 Ağustos, 2021 14:18 Güncelleme: 01 Ağustos, 2021 14:18 Yangın çıkarmaya çalışan şahıs yakalandı

Zonguldak Valiliği, geçtiğimiz günlerde sosyal medya üzerinden ve haber sitelerinde gündem olan yangın çıkarmaya çalıştığı idiaa edilen şahıs ile ilgili yazılı açıklama yayınladı.

Açıklama şu şekilde:

''31/07/2021 günü sosyal medya üzerinden ve çeşitli kullanıcıların haber sitelerinde paylaşmış olduğu 'Zonguldak - Çaycuma'da yangın çıkarmaya çalışan şahıs böyle görüntülendi' olayı ile ilgili olarak Valiliğimizce yapılan açıklamada araştırmanın devam ettiği bildirilmişti. Güvenlik güçlerimizce yapılan araştırmada, görüntülerdeki şahsın E.U isimli şahıs olduğu tespit edilmiş, Taksirle Yangına Sebebiyet Vermek suçundan 01/08/2021 günü şüpheli olarak ifadesi alınmıştır.

Şahıs alınan ifadesinde; Bartın ilinde ikamet ettiğini ve Bartın ilinde memur olarak görev yaptığını, 17/07/2021 günü Çaycuma ilçesine aracı ile amcasının oğlunu ziyarete geldiğini, aracının yanına geldiğinde aracının içinde bulunan yakıt fişleri ve kredi kart bilgilerinin bulunduğu çıktıları, üzerinde kimlik bilgisi ve isim yazdığından dolayı yakarak imha etmek için, aracı park ettiği yerin karşı tarafında bulunan kaldırımın betonu üzerinde yaktığını, bulunduğu yerin sokak içerisi ve şehir merkezi olduğunu, ateşin tamamen sönmesini bekledikten sonra olay yerinden uzaklaştığını, amacının orman yangını çıkarmak olmadığını beyan etmiştir. Konu adli makamlara intikal ettirilmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.''

 

 

Yorum Ekle