SON DAKİKA

Zonguldak büyük şehir olursa Ereğli zarar görür

Zonguldak büyük şehir olursa Ereğli zarar görür 17 Mayıs, 2021 16:19 Güncelleme: 17 Mayıs, 2021 16:19 Zonguldak büyük şehir olursa Ereğli zarar görür

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, belediye meclis toplantısında yaptığı açıklamada; Zonguldak büyük şehir olursa Ereğli zarar görür" dedi.

Başkan Posbıyık yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

Muhalefetiyle, CHP Grubuyla belediye meclis üyelerine tarihi bir görev düşüyor. Açık ve net olarak söylüyorum; eğer söylentiler doğruysa gazetelerde yazıldığı gibi büyükşehir olacaksa Zonguldak, Ereğli çok zor duruma düşecektir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bu konuda bilgiliyim, onun için bize düşen tarihi görev var. Ufak tefek meselelerin üzerinde durmadan, birlik ve beraberlik içinde, elimizden geldiği kadar fazla yatırım yapmak için, önümüzdeki sene hep beraber el ele verip gayret göstermemiz lazım. Bunu açık ve net olarak söylüyorum ve tarihe not düşüyorum. Bu önemli bir konudur. Herkesin siyaseti ve politikayı bir tarafa bırakıp Ereğli’nin menfaatleri için elinden gelen gayreti göstermesi gerekiyor.

Tabii ki müzakerelerin neticesinin nereye varacağı belli olmuyor. Net bir şey söylemiyorum ama Erdemir’le görüşmelerimiz iyi konumda devam ediyor. İki noktada, bir; fabrika içindeki arsaların satışı konusunda anlaşma yapılmış gibi… Bir de yatırım malzemelerini, haklarımızı almak suretiyle hayal ettiğimiz projeleri gerçekleştirme noktasında iyi bir noktaya doğru gidiyoruz. Sizlerin de bütün meclis üyelerinin de bize destek vermelerini özellikle istirham ediyorum. Şahsım için değil, Ereğli adına istirham ediyorum.”

 

Yorum Ekle