SON DAKİKA

YENİ YILIN İLK MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Kdz..Ereğli Belediyesinin 2014 yılı Ocak ayı ilk meclis toplantısı bu gün yapıldı. 02 Ocak, 2014 16:48 Güncelleme: 02 Ocak, 2014 16:48 YENİ YILIN İLK MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Kdz..Ereğli Belediyesinin 2014 yılı Ocak ayı ilk meclis toplantısı bu gün yapıldı.

Kdz. Ereğli Belediyesi’nin 2014 yılı Ocak ayı ilk meclis toplantısının açılışında konuşan Başkan Halil Posbıyık, belediye meclis üyelerinin ve Ereğli halkının yeni yılını kutladı.

Toplantıda bağımsız belediye meclis üyelerinden Fevzi Ekşi’nin mevcut pazaryerinin olduğu haliyle kalması için imar değişikliği yapılması yönünde verdiği önerge kısa süren tartışmaya neden oldu. Meclisten 13 kabul, 13 red oyu çıkınca başkanın oyu bir fazla sayılınca önerge reddedildi.

Toplantıda denetim komisyonu üyelerinin yeni yılda yenilenmesi için seçim yapıldı. Yapılan seçimlerde en yüksek oyu alan Adem Çakır, Turan Çınar ve Cevat Aydın seçildiler.

Yaklaşık1,5 saat süren toplantıda gündemin 15. Maddesinde yer alan pazaryerinde ki mevcut kiracıların kiracılık hak ve hukukları ile ilgili komisyon raporunun görüşülmesi sırasında tartışma yaşandı. Kararın oylamasında CHP’li meclis üyelerinin 13 kabul oyuna karşılık, AK Parti ve bağımsızlar 13 red oyu verince meclis başkanının oyu 2 oy sayılarak teklif kabul edildi.

Başkan Posbıyık pazaryerinde bir tek kiracıyı bile mağdur etmeyeceklerini söyledi.

Yorum Ekle