SON DAKİKA

Valilikten aşı açıklaması

Zonguldak Valiliği, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşılarına ilişkin açıklamada bulundu. 09 Haziran, 2021 14:11 Güncelleme: 09 Haziran, 2021 14:11 Valilikten aşı açıklaması

Zonguldak Valiliği, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşılarına ilişkin açıklamada bulundu.

Pandemi ile mücadelenin temel taşı olan aşılama programının Zonguldak il genelinde de hızla devam ettiğini açıklayan Valilik, aşı sırası gelen vatandaşların aşı olmasının pandemiyi bitirmenin tek yolu olduğuna dikkat çekti. "Sinovac (Çin aşısı) için sadece ilk dozu Sinovac olmuş vatandaşlara ikinci doz için randevu verilebilmektedir" denilen açıklama şu şekilde:

"İlk kez aşı olacaklar günümüz itibarı ile sadece Biontech (Alman aşısı) aşısı için randevu alabilirler. Sinovac aşısı tüm hastaneler ve tüm aile hekimlerinde yapılabilmektedir. Biontech aşısı ise tüm ilçe devlet hastanelerimizde, merkezde Atatürk Devlet Hastanesi, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde yapılmaktadır. Önümüzdeki haftadan itibaren 4 ve üzeri aile hekimi olan aile sağlığı merkezlerimizde, Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde ve özel hastanelerde de Biontech aşısını vatandaşlarımız olabilecektir. Aşı sırası gelen vatandaşlarımızın MHRS, e- devlet ve 182 nolu telefondan randevu alarak, randevu saatinde aşı yapılan merkezlerde olmaları önem arz etmektedir.

Randevuya gelinmemesi aşı zayiatına, bu nedenle de kurtulacak bir canın kaybedilmesine neden olmaktadır. Lütfen aşı randevu günümüze ve saatine uyalım, eski normal günlerimize dönmek, sevdiklerimizle aramızdaki mesafeyi kaldırmak için gereken aşılama için Zonguldak olarak kollarımızı sıvayalım"

 

 

Yorum Ekle