SON DAKİKA

Uzuner: "AKP'li Başkanın tacizini CHP'ye mal edemezsiniz"

CHP Ereğli İlçe Başkanı Hikmet Uzuner, “AKP’li Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş’ın ahlaksızları CHP’ye mal edilemez” dedi. 26 Ocak, 2023 08:37 Güncelleme: 26 Ocak, 2023 08:37 Uzuner: "AKP'li Başkanın tacizini CHP'ye mal edemezsiniz"

AKP’li Gülüç Beldesi Belediye Başkanı Gökhan Mustafa Demirtaş’ın belediyede çalışan iki kadına hem sözlü hem de fiziki tacizde bulunduğu iddialarını ulusal medyaya düşen haberlerden okuduk.
Benzer tüm vakalarda olduğu gibi, iddia edilen bu vakada da yaşanan bu alçakça taciz olayını en ağır duygularla kınıyoruz.
Olayın aydınlatılması için mücadele veren ve girişimlerinden sonuç alamadığı için Gülüç Beldesi AKP Kadın Kolları Başkanlığı ve Meclis üyeliği görevinden istifa eden Ferihan Şenol’un istifasında yazdığı ‘CHP’den kalma alışkanlıklarından’ ifadesini de şiddetle kınıyoruz.
Ferihan ŞENOL’un istifa dilekçesinde de iddia ettiği gibi Gülüç Belde belediye başkanı Gökhan Mustafa DEMİRTAŞ’ın yaptığı ahlaksızlıkları ‘CHP’den kalma alışkanlıklarından’ demeden önce, (partimizde görev almadan önceki dönemlerde AKP’den Belediye Meclis üyeliği ve Belediye Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur) çocuğa istismar olayından sonra AKP’li bakanının söylediği “bir kere olmuş, kurumu karalamak gerekmez, ne var bunda” söylemini düşünmeniz gerekiyordu . Siz AKP olarak o Bakanla bile çalışmaya devam ettiniz. O zaman neden hiç sesiniz çıkmadı? Çünkü bu sorun bir zihniyetten kaynaklanmaktadır. Bunun gibi bir sürü örnek verebiliriz size. O yüzden siz önce bir aynaya bakacaksınız.
Bizim mücadelemiz olaylarda rol kapmak ya da konuyu amacından saptırmak değil, yaşamın her alanında kadınların uğradığı saldırı ve hak gasplarını ortadan kaldırma mücadelesidir.
Gülüç Belde Başkanı geçmiş dönemlerde partimizde siyaset yapmış olması bizim olaya bakışımızdaki kararlığımızı değiştirmez.
Kadına yönelik şiddete karşı mücadelemiz her alanda artarak devam edecektir.
Cumhuriyet Halk Partisi olarak; Türkiye’nin her yerinde kadın ve çocuğa yönelik şiddetle mücadele için 7 gün 24 saat çalışan bir çağrı merkezi kurduk. 444 82 85 hattından bizi arayan her bir şiddet mağduruna destek eli uzatıyoruz. Hukuki ve psikolojik destek hizmeti sunuyoruz. Şiddet ve taciz davalarının takipçisi oluyoruz, olacağız. Saygılarımızla 

Hikmet UZUNER
CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı

Yorum Ekle