SON DAKİKA

UYUŞMAZLIK ZAPTI TUTULDU

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) TAŞ. ile şirkette yetkili Türk Metal Sendikası arasında süren 25. Dönem Toplu İş Sözleşme görüşmelerinin 3. Oturumunda “Uyuşmazlık Zaptı” tutulduğu bildirildi. 17 Ocak, 2014 18:20 Güncelleme: 17 Ocak, 2014 18:20 UYUŞMAZLIK ZAPTI TUTULDU

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) TAŞ. ile şirkette yetkili Türk Metal Sendikası arasında süren 25. Dönem Toplu İş Sözleşme görüşmelerinin 3. Oturumunda “Uyuşmazlık Zaptı” tutulduğu bildirildi.
Sendikanın, “turkmetalkdzeregli.org” isimli resmi internet sitesinde yer alan duyuruya göre, yaklaşık 4800 sözleşmeli işçiyi kapsayan 23. Dönem Toplu İş Sözleşmesi’nin 3. Oturumu bugün (17 Ocak) gerçekleştirildi.
Erdemir adına sözleşme görüşmelerini yürüten Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası’nın (MESS) İstanbul’daki binasında saat 14.00’de başlayan görüşmelerde, çoğunluğu ücret artışı ve sosyal hakları içeren 24 madde üzerinde uzlaşı arandı.
Yapılan görüşmelerde 8 madde üzerinde anlaşmaya varan sendika ve işveren kanadı, ücret artışı ve ücret artışına ilişkin sosyal hakları kapsayan 16 maddede ise uzlaşma ortamı sağlayamadı.
Bu doğrultuda, yasa gereği “Uzlaşmazlık Zabtı” tutularak tamamlanan görüşmelerde, “Arabulucu”ya gidilme kararı alındı.

Yorum Ekle