SON DAKİKA

Uslu: “En büyük ödülümüz müşterilerimizin memnuniyeti”

20 yılı dolduran geçmişi, sektöründe kaliteli ve dinamik ürün konseptiyle, Usluoğlu Baby Collection ve Usluoğlu Gelinlik yenilikleri takip ederek her türlü ihtiyaca cevap vermeye devam ediyor. 06 Haziran, 2015 13:55 Güncelleme: 06 Haziran, 2015 13:55 Uslu: “En büyük ödülümüz müşterilerimizin memnuniyeti”

Röportaj:Seyhan Dikay

20 yılı dolduran geçmişi, sektöründe  kaliteli ve dinamik ürün konseptiyle, Usluoğlu Baby Collection ve Usluoğlu Gelinlik yenilikleri takip ederek her türlü ihtiyaca cevap vermeye devam ediyor.

Konfeksiyon menşeili olduklarını belirten, Usluoğlu Baby Collection ve Usluoğlu Gelinlik firma işletmecisi ve sahibi Fatih Uslu,  zamanın şartları ve şubeleşmeleri sonucunda bebe ve gelinlik sektörü ile yollarına devam ettiklerini, tecrübe, bilgi ve birikimleri ile de  hem bebek mobilya ve gereçlerinde, hem de gelinlik ve kına kıyafetlerinde Ereğli’de ilk akla gelen marka olduklarını söyledi.

Usluoğlu Baby Collection ve Usluoğlu Gelinlik firmasının işletmecisi ve sahibi Fatih Uslu ile samimi ve çok keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik. Sizler için biz sorduk Uslu,  uzun yıllara dayanan ticaret hayatını, hedeflerini, sektörde emin adımlarla nasıl başarıyı yakaladığını, tüm samimiyetiyle  S Rota Moda okuyucuları için anlattı.

Fatih bey öncelikle kendinizden bahseder misiniz? Bu işe giriş hikayeniz nedir? Kaç yıldır bu sektördesiniz?

Aslen Ankara’lıyız.1980 Kdz.Ereğli doğumluyum, İlkokul-Ortaokul ve Liseyi Ereğli’de okudum, ardından Akdeniz Üniversitesi Endüstriyel Elektronik bölümünü kazandım, Üniversite tahsilimi yaptıktan sonra babadan gelen mesleğimiz olduğu için okulu bitirdikten sonra aile şirketinin içerisinde yer almayı uygun buldum. Kendimi bildim bileli ticaretin içerisindeyim, yaklaşık 20 seneden bu yana bebe üzerine ağırlıklı olarak çalışmaktayım.

Peki Moda evi açma aşaması nasıl gelişti?

Konfeksiyon menşeili olduğumuz için Gelinlik-Bayan Giyim ve Abiye işini amatör bir şekilde yapıyorduk, Üniversite tahsilini bitirdikten sonra Ereğli’de gelinlik açısından bir açıklık olduğunu fark ettik ondan sonra bu işe ağırlık verdik, Sakarya depreminde çalıştığımız bir tüccarımız işi bozuldu ailesi beraber Kdz.Ereğli’ye yerleşmek istediğini bize söyledi, onlar bizim bu sektörde çıtamızı yükseltmekte mihenk taşı olmuştur.Yaklaşık 3 sene bünyemizde ticaretimize devam ettik atölyenin oluşumu, ve atölyenin içinde izlenmesi gereken yol ile alakalı bize ustalık yaptı öncü oldu elimizden tuttu, daha sonra ekonomisi düzelince memleketine geri dönüş yaptı biz belirli bir yere onun vesilesi ile geldik daha sonra da kendi personellerimiz ve kendi çalıştığımız firmaların katkılarıyla her geçen gün bu sektörde daha güzel ve daha yenilikçi şeylere imza atmak için çaba sarf ediyoruz.

Tasarımları hazırlarken nelere dikkat ediyorsunuz ? Bu güzel gelinlikler hangi aşamadan geçerek vitrinlere ve insanlara taşınıyor ?

Öncelikle şunu belirteyim bu beşinci sezonumuz. Gelinliğin tasarlanması ile alakalı aşamada önceliğimiz yöresel olarak insanlarımızın istekleri ve talepleri tabi ki müşteri portföyümüzün %70-%80’i Ereğli’nin eşraf köylerinden olduğu için onların isteklerini daha çok dikkate aldık fakat sizde taktir edersiniz ki internetin girmediği hiçbir yer yok. O yüzden köylerden gelen müşterilerimiz çok samimi olarak söylüyorum Ereğli’de ikamet eden yaşayan gelin adaylarından çok daha detaylı, çok daha ince ve çok daha bilinçli bir şekilde mağazamıza gelerek bizimle fikir alışverişinde bulunuyorlar. Oluşum aşamasından modelin seçimine dikkat ettikten sonra kullanılan kumaş, dantel ve aksesuarlar üzerinde de azami çabamız var.

Bizde ekonomik fiyatlı, orta ölçekli ve daha pahalı daha işçilikli gelinliklerde dahil olmak üzere gelin adaylarına verdiğimiz aksesuarlar birinci kalite buda firma olarak gelin adaylarına bir jestimiz o şekilde değerlendiriyor, ticaretimizi bu yönde yapıyor ve olumlu tepkilerde alıyoruz.

2015 gelinliklerinde neler moda? Daha çok neler tercih ediliyor gelinlik trendlerinden bahseder misiniz?

2015 yılında dantel ve hayal tül dediğimiz, kombine ön plana çıkacak, en ağırlıklı ve en zor gelinlikler ise bizim çalıştığımız türbanlı gelinlikler çünkü; işçiliği daha fazla maliyetleri daha yüksek türbanlı gelinliklerin müşterileri kumaş ve dantel üzerinde oynamalar yaptırdıkları için model alternatifi de çok fazla, straplez gelinliklerde o kadar çok zorlanmıyoruz. Bunun yanı sıra, özel tasarımlarımız kişiye özgü model değişikliklerimizde söz konusu.

Usluoğlu Baby Collection’nun hizmetlerinden bahsedebilir misiniz?

Ağırlıklı olarak çocuk gelişimi ve Mobilya grubu var, artık ebeveynler bir ya da birkaç adet ürün alıp fonksiyonel olmasına özen gösteriyor ve alırken kazanmak istiyor. Hem ürün yelpazesi hem de fiyat politikası açısından çok güzel olumlu tepkiler alıyoruz. Bebe ile alakalı diğer hassasiyetimiz şu; ürün satmak burada da bizim için öncelik değil, öncelik satış sonrası hizmet mümkün mertebe karşı tarafa mağdur etmemek kaydıyla hassasiyet ile yaklaşıyoruz.

Fatih Bey, aileler bebek mobilyası alırken nelere dikkat etmeli?

Özellikle mobilyalarda dayanıklılık, Mobilya’nın güzelliği, kullanım süresi ve fiyat müşteri bunlara dikkat ediyor, Mobilyada lake boyama dediğimiz boyama Mobilya’ya farklı bir estetik katıyor ama bunlarda çocuğa zarar vermeyecek Avrupa standartı olan bir boya markası ile çalışıyoruz, uyku setinin pamuk olması,yaylı yatağın soft ortopedik, yani çocuğa göre ortopedik olması.Müşterilerimizin daha .ok bunlara dikkat etmesini istiyoruz. Zaten bizde müşterilerimizi alışveriş öncesi de hangi ürünü almaları gerektiği konusunda bilinçlendiriyoruz.

Usluoğlu firması olarak gelecek planlarında neler var?

Ticari olarak baktığımda yapılan her işte istikrarı tercih etmekteyim, biraz daha geniş bir teşhir alanı, biraz daha güzel,portatif, aynı zamanda ileriye yönelik çok amaçlı kullanılabilecek mobilyaları bebe sektörü ile alakalı olmak kaydıyla zihnimden geçirmekteyim. Mobilya’da, özellikle showroom, fiyat ve model istikrarı içerisinde müşterilerime sunum yapmak istiyorum çabamızda bu yönde.

Adres:İtfaiye Caddesi No:21 Kdz. Ereğli

Tel: 0(372) 322 72 76



Yorum Ekle