SON DAKİKA

ULUPINAR VE EREĞLİ ZİYARETLERİ

Ereğli’de gün boyu ziyaretlerde bulunan AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, öğleden sonraki programında da sırasıyla MÜSİAD, Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), Türk Metal Sendikası Ereğli Şubesi, Muhtarlar Derneği, Ereğli Esnaf Kefalet Kooperatifi, Kaymakam İbrahim Çay, DTO Başkanı İrfan Erdem ve Hayırsever İbrahim İzmirli’yi ziyaret etti.. 17 Ocak, 2014 19:23 Güncelleme: 17 Ocak, 2014 19:23 ULUPINAR VE EREĞLİ ZİYARETLERİ

Ereğli’de gün boyu ziyaretlerde bulunan AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, öğleden sonraki programında da sırasıyla MÜSİAD, Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), Türk Metal Sendikası Ereğli Şubesi, Muhtarlar Derneği, Ereğli Esnaf Kefalet Kooperatifi, Kaymakam İbrahim Çay, DTO Başkanı İrfan Erdem ve Hayırsever İbrahim İzmirli’yi ziyaret etti..

Milletvekili Ulupınar, TSO’ya yaptığı ziyaret de de Başkan Yaşar Tetiker ve Yönetim Kurulu tarafından karşılandı.

Ulupınar, ziyarette ; “Bugün vatandaşlarımızla, STK’larla, esnaflarımızla bir araya gelmek için Ereğli’ye geldik. Son gelişmeleri aktarıyoruz, vatandaşlarımızın sıkıntıları, istekleri istişare noktasında paylaşıyoruz. Ereğli’de bizden beklenen nedir, istenen nedir. Şubat ortası meclis kapanacak. Adaylarda belli olacak ve sahaya ineceğiz. Özellikle sizleri de ziyaret etmek istedik. İsteklerinizi almak paylaşımda bulunmak istiyoruz” dedi.

TSO Başkanı Yaşar Tetiker’de, Ereğli’de bir çok şeyi seçim dönemi olduğu için konuşmadıklarını belirterek; “Devrek-Çaycuma, Bartın, yıllardan beri Zonguldak, hadi buraları bırakalım, Hendek-Düzce, Adapazarına kadar biz şu havzayı lokomotif olmuşuz beslemişiz. Helalı hoş olsun, bir dilim ekmek bulmuşuz, gel kardeşim paylaşalım demişiz. Şimdi Ereğli’de erken bir özelleştirme olmuştur. Zamanında bunu söyledim. Niye özelleşti diye sorgulamıyorum Ancak bizim OSB Projemiz bitseydi, tersaneler iyi kötü devam etseydi, öğrenci sayımız diğer ilçelere göre çok düşük kalmış, bu Ereğli’ye yapılan büyük bir haksızlık. Güzel bir laf vardır. Allah gördüğünden ayırmasın diye. Şimdi Ereğli ekonomisi görmüş, aşağıya düşmüştür. Her gün aradan çıkan insanlar var. Erdemir konusunda da siyasi irade olarak sizde bizimle birlikte bu halkın sorunlarının arkasında durmalısınız, birlikte karşılıklı ortaya koymalıyız. Şuan seçim var diye biz TSO olarak çok konuşmuyoruz” dedi.

Milletvekili Ulupınar’da, Erdemir Genel Müdürlüğüne yapacakları ziyarette bu konuları da ele alacakları ve Ereğli Ekonomisi için TSO’nun ve İş dünyasının yanında olacaklarını söyledi.

Ulupınar ve Tetiker, bir süre daha Ereğli Ekonomisi üzerine karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.

TÜRK METAL SENDİKASINA ZİYARET

AK Parti Milletvekili Ulupınar ve beraberinde heyet daha sonra Türk Metal Sendikası Ereğli Şubesi’ni ziyaret etti.

Ulupınar’ı Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş’ın Toplu İş Sözleşme görüşmeleri 3. Oturumu için İstanbul’da olması nedeniyle Şube Sekreteri Metin Ercan ve sendika üyeleri karşıladı.

Milletvekili Ulupınar, daha önce sendikaya yaptığı ziyaretinde sözleşme döneminin bittiği sürece denk geldiğini hatırlatarak; “İstişarelerde bulunmak için bugün Ereğli’ye geldik. Ercan hocam da yarın gelecek. Ben daha çok Zonguldak-Devrek-Çaycuma tarafında bulunuyorum. Alaplı’ya, Ereğli’ye de sık sık gelmeye çalışıyoruz. Ama daha çok Hocam buralarda. 3 Milletvekilimiz, İl Başkanımız, İlçe Başkanlarımız her konuda bir ve beraberiz. Dün akşam Enerji Bakanımızdan randevu aldık, TTK’yla ilgili problemlerimiz vardı onları aktardık. Her şey bir anda çözülmüyor ancak takip edilince vatandaşlarımızın da desteğini alırsak çözülemeyecek sorun yok. Son zamanlarda bir takım gelişmeler var, onlar vatandaşlarımızın zihnini bulandırmış olabilir, onlarla ilgili bildiklerimizi anlatıyoruz. Allah size, işçi kardeşlerimize huzur versin, kaza vermesin. Onların aldıkları para kuruşuna kadar hakdır, helaldir. Daha fazla hak ediyorlar ve memleket için yaptıkları her türlü takdirin üzerindedir. işçiyi ve emeğini son derece önemsiyoruz. Bu anlamda sendikamızın yine iyi bir sözleşmeye imza atacağına inanıyoruz” dedi.

Şube Sekreteri Metin Ercan da, 25. Dönem sözleşme görüşmeleri ile ilgili bilgi aktararak; “Toplu sözleşmenin kapsamı 4 bin 870 işçimizi ilgilendiriyor. Bugün 3. Oturum gerçekleşiyor. 30 Ocak son gün. 80 maddeden şuana kadar 57 maddede anlaşmaya varıldı. Bugün de sosyal haklar konusunda bir iki maddede uzlaşacağını öngörüyoruz. Amacımız her zaman olduğu gibi masada anlaşmak” dedi.

KAYMAKAM ÇAY’A ZİYARET

Milletvekili Özcan Ulupınar ve AK Parti Heyeti daha sonra Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay’ı ziyaret etti. Milletvekili Ulupınar, Huzurevi ziyaretinde huzurevi sakinlerinden aldığı şikayetleri ve talepleri Kaymakam Çay’a iletti. Bu konuda her türlü desteği vermeye hazır olduğunu anlatan Ulupınar, ‘Bu sorunun çözümü için her türlü girişimi yapacağını söyledi.

Kaymakam İbrahim Çay ise, Huzurevinde depreme dayanıklılığı noktasında 2. Bir inceleme istediklerini belirterek; “Orada yapılan ilk incelemede güçlendirme yapıldığında maliyetin yüzde 40’nı aşacağı bu tür binalarda ise yüzde 40’dan aşağı olması gerektiği ve maliyetin 600 Bin TL ilave KDV olacağı, kamu binası olduğu içinde yeniden yapılması yönünde rapor tutulmuş. Bunun üzerine biz orada kalanlarla yaptığımız görüşmede bir inceleme daha yapılmasını istediler. Valiliğimiz kanalıyla Üniversiteden yeni bir inceleme talep ettik. Ona göre karar vereceğiz. Tabi orada oturan insanlarımız ayrılmak istemiyorlar, bir bilgi kirliliği hakim olmuş, bazıları demiş ki; ‘Burası yıkılacak otel yapılacak’ dedik ki otel yapılamaz hayırsever vatandaşlarımızın katkılarıyla yapılmış artı vakfın yeri orası. Bunu söyledik. Bir kısmı, ‘İşte sizi çıkaracaklar evlere gönderileceksiniz’, veyahut ta ‘başka yerlere dağıtılacaksınız’ diye huzursuz edilmişler.  2. Yapılacak incelemenin sonucu burasıyla ilgili kararımızı vereceğiz ve hiçbir vatandaşımızı mağdur etmeyeceğiz, kimseyi bir yere göndermeyeceğiz. Yıkılacaksa da aynı yere yenisi yapılacak” dedi.

Kaymakam Çay, Milletvekili Ulupınar’a Ereğli’de yapımı devam eden kamu yatırımları ve diğer çalışmalarla ilgilide bilgi aktardı.

Gün boyu Ereğli’de ziyaretlerini sürdüren Milletvekili Ulupınar Hayırsever İbrahim İzmirli’yi ve DTO Başkanı İrfan Erdem’i de ziyaret etti.

Daha sonra AK Parti İlçe Teşkilatında partililerle görüşen Ulupınar, burada bir basın toplantısı düzenledi.

 

 

 

Yorum Ekle