SON DAKİKA

ÜLKÜCÜ GENÇLİKTEN TEPKİ EYLEMİNE ÇEVİKLİ ÖNLEM

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi öğrencileri ve Ereğli Ülkü Ocağı tarafından Atatürk Anıtı önünde eylem yapıldı. 01 Ocak, 2014 14:46 Güncelleme: 01 Ocak, 2014 14:46 ÜLKÜCÜ GENÇLİKTEN TEPKİ EYLEMİNE ÇEVİKLİ ÖNLEM

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi öğrencileri ve Ereğli Ülkü Ocağı tarafından Atatürk Anıtı önünde eylem yapıldı. Eylemde konuşan Fakülte öğrencisi Ömer Altan  ” Devletimize ve güvenlik güçlerimize karşı kin kusulmuş ve ilçemizde bölücü bir oyun sergilenmiştir. Bu vahim olay bizlerin de içerisinde bulunduğu vatansever öğretmen kadrolarının yetiştiği Fakültemizin ve dolayısıyla da Ereğli’mizin ismini lekelemiş, ilçemiz insanını da yaralamıştır” dedi.

Ereğli’ de geçtiğimiz günlerde aralarında Eğitim Fakültesi öğrencilerinin de bulunduğu bir grup, Atatürk Anıtı önünde Uludere’ de yaşanan ve 2. si senesini dolduran olaylar protesto edilmişti. Yapılan bu eylemin ardından Ereğli Eğitim Fakültesi öğrencileri ve Ereğli Ülkü Ocağı tarafından tepki eylemi gerçekleştirildi. Yaklaşık yüz kişilik grubun toplandığı Atatürk Anıtı önünde dev Türk Bayrağı açıldı. Polis tarafından geniş güvenlik önlemi alınan alanda konuşmayı Ereğli eğitim Fakültesi Son Sınıf öğrencisi Ömer Altan yaptı.

Altan konuşmasında “İlçemiz geçtiğimiz hafta sonu üzücü bir o kadar da düşündürücü tehlikeli bir olaya şahit olmuştur. Cumhuriyet’imizi kuran Büyük Türk Milliyetçisi Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün heykelinin bulunduğu bu alanda bölücü terör örgütü sempazitanı, bazı Fakülte öğrencilerinin de içerisinde bulunduğu bir grup tarafından Uludere’ de kaçakçılık yaparken ölenleri anma adı altında Devletimize ve güvenlik güçlerimize karşı kin kusulmuş ve ilçemizde bölücü bir oyun sergilenmiştir. Bu vahim olay bizlerin de içerisinde bulunduğu vatansever öğretmen kadrolarının yetiştiği Fakültemizin ve dolayısıyla da Ereğli’mizin ismini lekelemiş, ilçemiz insanını da yaralamıştır. Daha bir kaç sene öncesinde de Ereğli’ de bu gibi bazı ideolojik gruplar provakatif eylemler gerçekleştirmiş, bu tür eylemlerle Karadeniz bölgesinde kendi alt yapılarını kurmak istemişlerdir. Öncelikle Ereğli Eğitim Fakültesi öğrencileri olarak bizler Üniversitemizde bu gibi bölücü yapıların olmasına ve palazlanmasına fırsat vermeyeceğimizi, İlçe halkımızın da desteği ile bunlara karşı her türlü demokratik mücadelemizi vereceğimizi söylemek isteriz” dedi.

DEVLET ÇETELERİ VE İNLERİ BİRBİRİNE KARIŞTIRDI

Açıklamasının son bölümünde hainlere geçit verilmeyeceğini dile getiren Altan “Türkiye’nin içerisinde bulunduğu kaotik ortamdan ve açılım adı altında yürütülen tehlikeli süreçten faydalanarak yapılan bu tür provakatif eylemlere gereken cevaplar  hepimiz tarafından demokratik yollarla verilecektir. Devletimizi yönetenlerin ne yazık ki çeteleri ve inleri karıştırdığı bu günlerde asıl inlerinden çıkmış olanların yani terör örgütlerinin üzeri örtülerek görmezden gelinmiş ve meydanlar hainlere bırakılmıştır. Ancak Ereğli bu meydanlardan birisi olmayacaktır. Çünkü bu topraklar hainlere geçit verecek onursuzluğa ve duyarsızlığa sahip değildir” dedi.

Açıklamanın ardından ülkücü gençler ve öğrenciler ‘Kahrolsun PKK, Bozkurtlar burada çakallar nerede’ şeklinde sloganlar attı. Açıklamayı yapan Eğitim Fakültesi öğrencisi Ömer Altan’ın Ülkücü yeminini yaptırmasının ardından kalabalık olaysız şekilde dağıldı. Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü başta olmak üzere Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvetleri tarafından eylem alanı ve çevresinde geniş güvenlik önlemi alındı.

Yorum Ekle