SON DAKİKA

SURİYE İÇİN YARDIM KAMPANYASI

Ereğli'de kurulan Ümmet İçin Dayanışma Platformu (ÜMİD) tarafından Suriye için yardım kampanyası düzenlendi. Bir ay boyunca devam edecek olan kampanyada toplanan yardım malzemeleri Suriye'ye gönderilecek. 07 Şubat, 2014 14:48 Güncelleme: 07 Şubat, 2014 14:48 SURİYE İÇİN YARDIM KAMPANYASI

Ereğli'de kısa süre önce bazı sivil toplum kuruluşları tarafından kurulan ÜMİD üyeleri, yardım kampanyası başlattı. Suriye' de yaşanan olaylarda zorluk çeken halka yönelik yapılan yardımlarda battaniye, çocuk bezi, un ve kuru bakliyat gibi malzemeler toplanıyor.

Bugün itibari ile başlayan ve ay sonuna kadar devam edecek olan kampanya ile ilgili açıklamada bulunan Platform Sözcüsü Samet Çakır, başlatılan kampanyaya Ereğli halkının yardımlarını beklediklerini söyledi. Çakır, "Bizler Ereğli'de ikamet eden Allah'ın kulluk vazifesini her alanda yaşatmaya çalışan insanlar olarak bir araya geldik. Ümmet için dayanışma platformunu kurduk. İsmimizden de anlaşılacağı üzere ümmet coğrafyamızda meydana gelen her türlü olaya sağlıklı ve Müslüman'a yakışan tepkiler vermek için bir birlikteliğe imza attık. Bu vesile ile bir kampanya başlattığımızı siz değerli basın mensupları aracılığıyla Ereğlimizin duyarlı insanlarına duyurmak istiyoruz. Bir ay boyunca sürdürülecek olan kampanyamızın bir haftası bugünden itibaren Ali Molla Camii avlusunda açmış olduğumuz ihtiyaç çadırın da başlamış olmaktadır. Acil ihtiyaç listesinde belirtilen ürünlerin kardeşlerimizle buluşabilmesi için Ereğli halkının yardımlarını talep ediyoruz." dedi.

Yapılan konuşmaların ardından vatandaşlar getirdikleri yardım malzemelerini platform yetkililerine teslim etti.

Yorum Ekle