Ana Sayfa Güncel Sosyal market depremzede vatandaşlar için açıldı...

Sosyal market depremzede vatandaşlar için açıldı...

Depremden kurtulup Ereğli’de misafir edilen afetzede aileler, hizmete giren Hayır Çarşısına gelerek ihtiyaçlarını buradan alabiliyor.

Giriş Tarihi: 7 Mart 2023 Salı 17:27
Sosyal market depremzede vatandaşlar için açıldı...

Depremden kurtulup Ereğli’de misafir edilen afetzede aileler, hizmete giren Hayır Çarşısına gelerek ihtiyaçlarını buradan alabiliyor.   

Depremin ilk gününden itibaren Karadeniz Ereğli Lisesi’nin aktif kullanılan spor salonu yardım toplama merkezi haline getirilmişti. Yine okulun yıllardır atıl durumda olan eski spor salonu da yapılan tadilatın ardından "Hayır Çarşısı" olarak kullanıma sunuldu. Karadeniz Ereğli Kaymakamlığı’nın tahsis ettiği salon, büyük bir market gibi dizayn edildi. Ardından; ilçedeki tüm okullarda, velilere ‘yardım’ çağrısında bulunuldu. Eğitim kadroları ve velilerin bağışta bulunduğu başta gıda olmak üzere kırtasiye malzemeleri, oyuncak ve giysiler Hayır Çarşısı’na getirildi.  

ÇARŞI KAPILARINI AFETZEDELERE AÇTI
Hazırlıkların tamamlanması ile birlikte; giriş kısmı Meydanbaşı yokuşunda olan Hayır Çarşısı, 6 Mart itibari ile kapılarını açtı. Çarşı 10.00’da açılıyor akşamsa 18.00’da kapanıyor. Hafta içi her gün hizmet verecek olan çarşının hafta sonu da açık kalması için planlama yapılıyor. 
Çarşıda bakliyatın her türlüsü, yağ, salça, şeker, çay, kahvaltılık dışında bazı kırtasiye ürünleri, oyuncaklar ve az sayıda giysinin olduğu görüldü. Haber yayına hazırlandığı sırada 5 afetzede aile ihtiyaçlarını karşıladı. İlçe Kaymakamlığı’na kayıtlı afetzedeler, burada ki görevliye isimlerini söyleyip istediklerini istedikleri kadar alabiliyor. Karadeniz Ereğli’de yaklaşık 1900 afetzede vatandaşın olduğu biliniyor.  

DİĞER VATANDAŞLAR VAKFA YÖNLENDİRİLECEK
Öte yandan; Hayır Çarşısı’nı ilk etapta ‘yalnızca’ afetzedelerin kullanabileceği öğrenildi. Depremzede olmayıp ancak ihtiyaç sahibi durumunda olan yerel halkın ise Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma Vakfı’na yönlendirileceği kaydedildi. Diğer yandan; çarşıda eksilen ya da biten ürünlerin yine Devlet ve millet işbirliği ile sağlanan bağışlarla yenileceği tahmin ediliyor. 

YORUMLAR
Henüz kimse yorum yapmamış, ilk yorum yapan siz olun.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
Bu habere de bakabilirsiniz Hatay’dan gelen depremzedeye otomobil çarptı..

Hatay’dan gelen depremzedeye otomobil çarptı..

Kurumsal

İçerik

Gündem

Siyaset

Teknoloji

Yukarı Çık