SON DAKİKA

SEVGİ ÇEMBERİNDEN KAN BAĞIŞI KAMPANYASI

Ereğli Kent Konseyi Kadın Meclisi bünyesinde faaliyet sürdüren Sevgi Çemberi, kan bağış kampanyası düzenledi. Kampanyada kan bağışı hedefinin en az 200 ünite kan olduğu ifade edildi 10 Ocak, 2014 15:02 Güncelleme: 10 Ocak, 2014 15:02 SEVGİ ÇEMBERİNDEN KAN BAĞIŞI KAMPANYASI

Ereğli Kent Konseyi Kadın Meclisi bünyesinde faaliyet sürdüren Sevgi Çemberi, kan bağış kampanyası düzenledi. Kampanyada kan bağışı hedefinin en az 200 ünite kan olduğu ifade edildi.

Ereğli Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Sevgi Çemberi tarafından geçtiğimiz sene başlatılan ve geleneksel hale getirilen kan bağışı kampanyasının ikincisi Sevgi Çemberi hizmet binasında gerçekleştirildi. ‘Bir damla kan bin hayat’ sloganıyla yola çıkan konsey yönetimi, hedeflerinin geçtiğimiz sene alınan 190 ünite kanın üzerine çıkmak olduğu belirtti.
Kampanyaya destek veren vatandaşlar kan bağışının çok önemli olduğunu ve sürekli olarak düzenlenmesini gerektiğini söyledi. Vatandaşlar ayrıca bir ünite kanın bir can kurtardığını ve herkesin sorumluluk içerisinde kan bağışına destek vermelerini istedi.

Kadın Meclisi Başkanı Neriman Posbıyık, Sevgi Çemberi hizmet binası ve Kızılay kan bağış araçlarında başlatılan kampanya hakkında gazetecilere yaptığı açıklamada, gün boyu devam edecek kampanyada hedeflerinin 200 ünitenin üzerine çıkmak olduğunu ve vatandaşların yoğun ilgisi ile bu rakamı yakalayacaklarını düşündüğünü söyledi. Posbıyık, "Kadın Meclisi Sevgi Çemberi olarak kan bağışı kampanyasının geçen yıl birincisini düzenlemiştik. Gerçekten yoğun bir katılım oldu. Bereketli bir sonuç elde ettik. Bu yıl da ikincisini düzenliyoruz. 'Bir damla kan, bin hayat' sloganıyla yola çıktık. Güzel bir kampanya başlattık. Her zaman şunu söylüyoruz. Kan vermenin sadece yazın, yaz ayında kan vermeyi hedefliyorlar. Ama kışın üşürüz kan verirsek gibi yanlış bir düşünce var bu anlamda. Aslında kan seviyesi normal düzeylerde olan her vatandaşımızın 3 ayda bir kan vermesi vücudun daha sağlıklı, daha dirençli olmasına yardımcı oluyor. Vatandaşlarımız bu anlamda çok duyarlı. Verdiği kanın birçok hastayı hayata bağlayacağını düşünerek kan vermeye geldiklerini görüyoruz." dedi.

Ereğli Kızılay Şube başkanı Yusuf Oktay ise Kent Konseyi Kadın Meclisi Sevgi Çemberi'ne bu sene ikincisini düzenlediği kan bağışı kampanyasından dolayı teşekkür etti. Oktay, geçen sene düzenlenen kan bağışı kampanyasında 190 ünite kan toplandığını, bu seneki hedefin bu rakamı geçmek olduğunu söyledi.
Kampanyada Kızılay sağlık görevlilerince kayıtları yapılan vatandaşlar Sevgi Çemberi binası ve Kızılay araçlarında bağışlarını gerçekleştirdi.

Yorum Ekle