SON DAKİKA

Sevgi, Barış Plajı ve Dostluk Mesire Alanı’nda sezon açıldı

Kdz. Ereğli Belediyesi tarafından işletilen Sevgi, Barış Plajı ve Dostluk Mesire Alanı’nda Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz’ın katılımıyla sezon açılışı yapıldı. Vali Tutulmaz, Ereğli Belediye Plajı’nın güvenli olduğunu ve turizme önemli katkılar sağlayacağını belirtti. Belediye Başkanı Halil Posbıyık da bu yıl Barış Plajı’nda yapımına başlanan Aqua Park ve yüzme havuzunun sezon ortasına yetiştirileceğini müjdeledi. 18 Haziran, 2021 15:34 Güncelleme: 18 Haziran, 2021 15:34 Sevgi, Barış Plajı ve Dostluk Mesire Alanı’nda sezon açıldı

Kdz. Ereğli Belediyesi’nin her yıl geliştirerek halkın hizmetine sunduğu Sevgi, Barış Plajı ve Dostluk Mesire Alanı’nda sezon açıldı.

Açılışa Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Kaymakam İsmail Çorumluoğlu, Garnizon Komutanı Tuğamiral Taner Gün, Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve eşi Neriman Posbıyık, İl Emniyet Müdürü Metin Turanlı, ilçe protokolü ve davetliler katıldı.

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz açılışta yaptığı konuşmada Ereğli Plajı’nın güvenli olduğunu ve turizme önemli katkıları olacağını belirtti.

Tutulmaz şunları söyledi:

“Kdz. Ereğli’mizin, güzel bir turizm mekanının hizmete açılışı dolayısıyla beraberiz. Hayırlı uğurlu olsun. Turizme önemli katkılar sağlayacaktır. Az önce belediye başkanımızın tariflerini halkımıza ulaştırmak istiyoruz. Burası güvenli bir yerdir. Güvenli olmasını devam ettirmek için de belediye bu davetini devam ettirmelidir. Yani eylemleriyle devam ettirmelidir. Hayırlı uğurlu olsun. Başkanımıza da teşekkür ediyoruz.”

POSBIYIK: BURASI BATI KARADENİZ’İN EN GÜZEL PLAJLARINDAN BİRİ

Sevgi Barış plajları ile Dostluk mesire alanımızın sezon açılışını burada hep birlikte yapmanın mutluluğunu yaşıyorum.

Burası Batı Karadeniz’in en güzel plajlarından birisi… Sadece Ereğli halkına değil, bölge halkına, hatta Türkiye’nin dört bir köşesinden, Avrupa’dan gelecek misafirlerimize kaliteli hizmet verebileceğimiz, halkımızın güvenle, uygar bir ortamda yüzebileceği, dinlenebileceği, kaliteli hizmet alabileceği bir sahil…

44 dönüme kurulu bu plajlar bölgesinde eğitimli personelimiz sevgiyle hizmet veriyor. Bu yıl cankurtaran sayımızı 23’e çıkardık. Üç Zodyak bot ve 2 Jetski ile plajlarımızı daha güvenli hale getirdik. Bütün çalışanlara başarılar diliyorum.

Sevgi plajında halkımız yine kendi yiyeceğini evinden getirebileceği gibi, satış noktalarımızdan satın alacağı kaliteli ve ucuz yiyeceklerden de yararlanabilecek. Mesire alanında mangal yapılması imkanı var. Oradan da denize girilebilmesi için çalışmalar devam ediyor. Barış Plajı’nda şezlonguyla, yemeğiyle, kahvaltısıyla vatandaşlarımız yine kaliteli hizmet alacak.

-AGUA PARK VE YÜZME HAVUZU SEZON ORTASINA YETİŞECEK-

Bu yıl yeni sürprizlerimiz var.

Aqua park için ihale süreçleri tamamlandı, çalışmalar son hızla devam ediyor. Sezon ortasında yüzme havuzu ve aqua park da hizmete girecek.

Engelli asansörümüz ve engelli alanımız halkımıza hizmet vermeye devam edecek.

Bu plajlarda, tıpkı sahil bandımızda olduğu gibi, kimse kimseyi rahatsız etmeden güvenle tek başına bile dolaşabilir, yüzebilir. Bu konuda hem Ereğli halkının yüksek ahlakı hem de belediyemizin oluşturduğu güvenli ortam etkili olmaktadır. Ereğli halkı ve Ereğli’nin gençleri bu konuda da bütün bölgeye örnektir.

Benim halkımızdan, özellikle gençlerden önemli ricam şudur: Lütfen plajlarımıza, mesire alanımıza ve kentimize sahip çıkalım. Çöplerin toplanmasından siz sorumlu değilsiniz. Ama kirletmemekten hepimiz sorumluyuz. Plastikleri, izmarit, kağıt gibi her türlü atığı atık kutularına, çöp sepetlerine atalım. Pandemi koşullarını dikkate almaya devam edelim. Birbirimizi nazikçe uyaralım.

Biz tüm ekibimizle pandemi gerçeğini dikkate alarak bütün çalışmaları planlıyoruz. Bu sorunun aşılması ardından bir Gençlik Şöleni düzenlemek istediğimi daha önce de duyurmuştum. Haydi hep birlikte bu pandemi dönemini aşalım ve sahilimizde bunu büyük bir şölenle kutlayalım!

Yıllardır şu sözlerle Ereğlimizi tanıtırım: Denizin mavisi, ormanın yeşili, güneşin sarısının orijinal renkleri sadece Karadeniz Ereğli’de vardır. Karadeniz Ereğli’yi görmeden ölmek öbür dünyaya eksik gitmektir. Sayın Valimizden ve İl Emniyet Müdürümüzden rica ediyorum. Kamu çalışanlarına ve yakınlarına söylesinler, Ereğli’ye gelerek bu eksikliklerini gidersinler. Plajımızda yeni sezon hayırlı uğurlu olsun.”

Açılışın ardından Başkan Posbıyık, plajlar bölgesini Vali Tutulmaz’a gezdirdi, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Yorum Ekle