SON DAKİKA

SERGİYE YOĞUN İLGİ

Ereğli'deki, Kız Teknik ve Meslek Lisesi, El Sanatları ve Tekstil Bölümü sergisi yoğun ilgi görüyor. Öğrencilerin el emeği göz nuru çalışmalardan elde edilen gelir okul aile birliği vasıtasıyla okulun ihtiyaçlarında kullanılacak. 04 Ocak, 2014 12:18 Güncelleme: 04 Ocak, 2014 12:18 SERGİYE YOĞUN İLGİ

Ereğli'deki, Kız Teknik ve Meslek Lisesi, El Sanatları ve Tekstil Bölümü sergisi yoğun ilgi görüyor. Öğrencilerin el emeği göz nuru çalışmalardan elde edilen gelir okul aile birliği vasıtasıyla okulun ihtiyaçlarında kullanılacak.

Kız Teknik ve Meslek Lisesi, El Sanatları ve Tekstil Bölümünde öğrenim gören 50 öğrenci, yaklaşık 250 parça el emeği göz nurunu Abdi ipekçi sergi salonunda sergiliyor. Sergide örtüler, hurçlar, seccadeler, ayakkabı torbaları, mutfak takımları, yatak örtüleri, pikeler ve nevresimler, başörtüleri, tel kırma başta olmak üzere gibi Atatürk Posteri ve Arapça yazılı ‘Besmele’ tablolarının satışı gerçekleştiriliyor.

Okulun El Sanatları Öğretmeni Ayşegül Çakırlar yaptığı açıklamada, el sanatları bölümü öğrencileri ile öğretmenlerinin yıl içinde yaptıkları ürünleri sergilediklerini söyledi. Sergide, çeşitli ürünler bulunduğunu anlatan Çakırlar, "Karadeniz Ereğli Kız Meslek Lisesi öğrencileriyle birlikte el sanatları öğrencileriyle birlikte burada sergi çalışmasında bulunuyoruz. Aynı zamanda da yaptığımız ürünleri hem satış amaçlı burada halka sunuyoruz. Mezun olduktan sonra diplomalarıyla birlikte yanlarında iş yeri açma belgeleri de alıyorlar. Üniversiteye uğurladığımız öğrencilerimiz üniversiteye. Uğurlayamadığımız öğrencilerimizi de herhangi bir atölye ortamı açabilmeleri için iş yeri açma belgesiyle mezun oluyorlar. Buradan elde edilen gelirimiz direk okul aile birliğimize yatırılacak. Okul aile birliğimiz de kendi bölümümüz adına el sanatları bölümü adına atölyelerimizin donanımını, makine veya herhangi bir ihtiyacımızı karşılamak üzere kullanacaklar."

El sanatları hocası Güler Fennibey ise okul bünyesinde uzmanlaşmış meslek edindirme kursunun açıldığını söyledi. Fennibey açıklamasında, "Karadeniz Ereğli Kız Teknik Meslek Lisesi bünyesin de Zonguldak İşkur İl Müdürlüğü ile birlikte Ereğli İşkur Müdürlüğü ve Türk Ticaret Sanayi Odası iş birliği kapsamında uzmanlaşmış meslek edindirme kursu da açılmıştır. Orada yapılan ürünlerimiz de burada sergilemektedir. Onun yanında işte öğrencilerle yıl için de yaptığımız çalışmalarımızı da sergiliyoruz. Ayrıca öğrencilerimizle birlikte yaptığımız ürünlerden de bazılarını aile birliğinde katkı olmasını düşünerek de satışa yönelik çalışmalarımız devam etmektedir. İşte aile birliği el sanatları teknolojisi adına katkı sağlayacağını belirttiğinden dolayı da eksiklerimizi bu şekilde gidermeyi amaçladık." ifadelerini kullandı.

Öğrencilerden Dilek Yürekçi, okulda öğrendiklerinin hayatında önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. Yürekçi konuşmasında "Ben bu alana çok isteyerek geldim zaten. Öğretmenlerimiz bize her şeyi öğretiyorlar. Makas tutmayı, pike takımları yapmayı falan öğretiyorlar. Burada yapmış olduğum çalışmanın hayatım da çok iyi bir yer olacağını düşünüyorum." dedi.

Ev tekstili öğrencilerinden Merve Sarıtaş da "Ben ev tekstili öğrencisiyim. Bu ürünlerimizi burada tanıtıyoruz. Öğrendiklerimin bana katkı sağlayacağını düşünüyorum. Atölye hocalarımı okulda ki arkadaşlarımı çok seviyorum. Bu öğrendiklerim bana gelecekte de çok güzel bir şeyler sağlayacağından eminim. Bu bölümü bitirince çok güzel bir dikiş öğretmeni olmak istiyorum inşallah. Yapmış olduğumuz ürünleri burada halkımıza tanıtıyoruz." şeklinde konuştu.

Yorum Ekle