SON DAKİKA

Sergi açılışı gerçekleştirildi...

Ereğli'de ki Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin çeşitli eserlerinden oluşan sergi açılışı gerçekleştirildi. 07 Haziran, 2022 15:13 Güncelleme: 07 Haziran, 2022 15:13 Sergi açılışı gerçekleştirildi...

 

Ereğli'de ki Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin çeşitli eserlerinden oluşan sergi açılışı gerçekleştirildi.
Atatürk Kültür Merkezi’ndeki (AKM) salonlarda düzenlenen serginin açılışında konuşan Halk Eğitim Müdürü Canan Ayan, sergilerde, kursiyerlerin el emeği, göz nuruyla ürettikleri eser ve ürünlerin sergilendiğini söyledi.


Ayan, 20 bin kursiyerin eğitim aldığını ve 600 kurs açtıklarını belirterek, şunları söyledi:
“Halen kurslarımız açılmaya devam ediyor. Kurslarımızı en az 12 katılım ile açıyoruz. Bu sayının aranmadığı ‘okuma-yazma’ gibi istisnai kurslarımız da oluyor. Bu tür kurslarımızın yanı sıra Halk Eğitim Merkezimizde Açık Ortaokul, Açık Lise iş ve işlemleri de yürütülüyor. Açık Ortaokulumuzda 242 öğrencimiz bulunuyor. Öğrencilerimiz mezun olduklarında diplomalarını alacaklar.”


Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı’nın eşi Türkan Yapıcı ile birlikte gerçekleştirdiği açılışın ardından eğitmenler tarafından eğitilen kursiyerlerin yaptığı; yağlıboya tablo çalışmaları, elpek bezi, baskı, takı, tel kırma, çeşitli yörelere ait giysiler, boncuk işleme, bez oyuncaklar, cam süsleme, ahşap işleme gibi çok sayıda eserlerin yer aldığı sergiler, aralarında Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın eşi Kadın Gücü Kooperatif Başkanı Neriman Posbıyık, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Ünlü, İlçe Jandarma Bölük komutanı Üsteğmen Ali Akça, bazı daire müdürlerinin de yer aldığı kalabalık tarafından gezildi.
Bugün açılan sergi, yarın (8 Haziran) mesai bitimine kadar gezilebilecek.

Yorum Ekle