SON DAKİKA

ŞENTÜRK; ÖNÜMÜZDEKİ ENGELLERİ KALDIRIN

Ereğli'de 3 Aralık Dünya Engelliler günü dolayısıyla program düzenlendi. Fiziksel Engelliler Derneği tarafından düzenlenen programda slayt gösterisi ile Engellilerin yaşadığı zorluklar anlatılırken, program sonunda 251 engelliye kışlık bot dağıtımı gerçekleştirildi 04 Aralık, 2013 11:36 Güncelleme: 04 Aralık, 2013 11:36 ŞENTÜRK; ÖNÜMÜZDEKİ ENGELLERİ KALDIRIN

3 Aralık Dünya Engelliler günü dolayısıyla Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği yönetimi ve Programın açılış konuşmasını yapan Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği yönetimi ve Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi Zihinsel Engelliler bölümü 1. sınıf 2. öğretim öğrencileri tarafından hazırlanan programda hizmet içi eğitim kurslarını tamamlayan engellilere sertifikaları verildi. Slayt gösterisi ile engellilerin yaşadıkları sorunların anlatıldığı programda sahneye engelli çıkışı olmaması sebebiyle  sahne önünden konuşmak zorunda kalan Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk ” Önümüzde ki engellerin kaldırılmasını istiyoruz” dedi.

 

Şentürk konuşmasında “Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre dünya nüfusunun yüzde onu engelli. Burada Başbakanlık özürlüler idaresi verilerine göre ülkemizde yüzde 12.29. Yani Özetle ülkemizde 8,5 milyon engelli yaşıyor. Sokakta gördüğünüz her 9 kişiden birisi engelli. Fakat 9 kişiden birisi olan engelliler bu toplumdan, eğitimden sağlıktan imari ve mimari alandan aklınıza gelebilecek tüm konulardan hak ettiği yeterli payı maalesef alamamaktadır. Biz Fiziksel engelliler derneği olarak Bir sözümüz var. Bugün elinizde imkan varken bu imkanları bu insanlar için sunun. Her sağlam insan bir engelli adayıdır. Bugün bize sunduğunuz imkanlardan yarın belki sen yararlanacaksın. Belki senin bir yakınının işine yarayacak Yarın bir gün sana dönecek o kaldırım o asansör. Biz artık bu şehirde engellenmek istemiyoruz. Bu şehirde hala engellilerin ulaşabildiği bir sinema yok. Bu şehirde hala, Karadeniz’deyiz, deniz kıyısındayız, denize girebileceği bir alan yok. Bu şehirde engellilerin sayfiye yerlerinde piknik yaptıkları yerde bir tuvalet yok. Bu şehir engellilerden halk otobüslerinden para istenmesine biz anlamakta güçlük çekiyoruz. Ulaşım özgürlüğü yok. Bu kadar yokluk içerisinde artık önümüzün açılmasını istiyoruz” dedi.

 

İsmail Öztürk’ün konuşmasının ardından slayt gösterisinin sunumuna geçildi. Dokuma konfeksiyon ve Muhasebe yardımcılığı kurslarını bitiren 18 kursiyere kurs bitirme belgelerini Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Karadeniz bölge ve Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Yalçın Enç, Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Profesör Doktor Ali Azar, İş-Kur Zonguldak İl Müdürü Gönül Demirsu tarafından verildi. Program da son olarak 251 adet kışlık bot dağıtımı gerçekleştirildi.

 

Erdemir Kültür Merkezinde düzenlenen törene Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Karadeniz bölge ve Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Yalçın Enç, Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Profesör Doktor Ali Azar, İş-Kur Zonguldak İl Müdürü Gönül Demirsu, siyasi parti yetkilileri, iş adamları, Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi Zihinsel Engelliler bölümü 1. sınıf 2. öğretim öğrencileri, engelliler ve aileleri katıldı.

 

Yorum Ekle