SON DAKİKA

POSBIYIK'IN ADAYLIĞI PM'DEN GEÇTİ

Dün toplanan Cumhuriyet Halk Partisi parti meclisi Kdz. Ereğli'de Belediye Başkanı Halil Posbıyık,Alaplı’da Nuri Tekin, Devrek’te de Songül Malkoç, Gülüç'te Mustafa Gökhan Demirtaş'ın adaylığı ile ilgili kararı aldı. 23 Aralık, 2013 14:51 Güncelleme: 23 Aralık, 2013 14:51 POSBIYIK'IN ADAYLIĞI PM'DEN GEÇTİ

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık Cumhuriyet Halkevi’nde devam eden kursları denetleyerek, kursiyerlerin talep ve isteklerini dinledi. Posbıyık, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi (PM) tarafından kabul edilen adaylığı ile ilgili olarak “Adaylık çoktan netleşmişti. Bu günde PM’den geçmiş. Hayırlı olsun” dedi.

POSBIYIK: “ADAYLIĞIM ÇOKTAN NETLEŞMİŞTİ”

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık Cumhuriyet Halk Evi’nde ki kurslarda yaptığı incelemenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Posbıyık gazetecilerin CHP PM’de kabul edilen adaylığı ile ilgili olarak “Süreç tamamlandı. Bir takım kişiler yazılar falan yazıyor ve beni hiç ilgilendirmiyor. Bizim için yine tebrik ediyorlar falan ama tebriği bize 2 ay evvel yapıldı zaten. Adaylık çoktan netleşmişti yani. Bu günde parti meclisinden çıkmış. Hayırlı olsun Ereğli için. Ülkemiz için de hayırlı olsun. Allah inşallah sağlık sıhhat içerisinde başarılar nasip eder diyorum” şeklinde konuştu.

“EREĞLİ’DE MAALESEF 43 TANE GAZETE VAR,

ONLARIN HEPSİ GAZETECİ DEĞİL”

Gazetecilerin sorusu üzerine CHP eski PM üyesi Buket Müftüoğlu’nun adaylığı ile ilgili yazılan haberleri yazanları eleştiren Posbıyık, ilçede 43 tane gazete olduğunu ancak aynı oranda gazeteci bulunmadığını ifade etti. Gazete sayısının fazla olmasından dolayı yaşanan bilgi kirliliğine dikkat çeken Posbıyık konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Ben bilmiyorum o işleri. Öyle bir şey yok. Bu, gazeteciyim diye geçinen 2 tane çakma var, onların yazdığı yönettiği, diğerlerinin de saf olduğu için ona inandığı ve kaleme aldığı şeyler. Ereğli’de maalesef 43 tane gazete var. Bunların hepsi gazeteci değil takdir edersiniz ki. 43 tane gazete bir ilçede. Vilayetten daha fazla gazete olursa, herkes 3 günlüğüne seçimler geliyor diye gazete çıkarırsa, neticede böyle saçma sapan bilgi kirliliği olacaktır, oluyor da. Belediye Başkanı olarak çok üzülüyorum. Gazetecilerinde kendisini toparlaması lazım. Gazeteciler hep, toplumu toparlamak için gayret gösteriyorlar ama bana göre gazeteciler kendi aralarında bir araya gelip kendilerini toparlaması lazım. Çok tuhaf şeyler oluyor, çok saçma şeyler oluyor. Ben hayırlı olsun diyorum. Başka bir şey söylemiyorum bu konuda.”

BELEDİYE MECLİS ÜYELERİNİN BELİRLENMESİ

Belediye Meclis Üyeleri’nin belirlenmesi noktasında da hiçbir sıkıntı yaşanmadığını dile getiren Posbıyık, her şeyin belirlenen süreç dâhilinde yürüdüğünü ifade etti. Posbıyık konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada “Her şeyin süreci var. Sürecine göre onlar problem değil. Siz onlara hiç kafanızı yormayın. Onlar şıkır şıkır zamanı geldiği zaman tik tak olur. Bizim yönümüzden merak etmeyin, diğerlerine sorun. Bizim her şeyimiz hazır. Takvimine göre tik tak tık. Nasıl 2 ay sonra dedikoduların üzerine adaylığımız açıklandıysa, her şey yolunda gidiyor. Her şey gayet güzel gidiyor. Her şey fıstık gibi. Allah’ın izniyle seçim zamanı yine hep beraber olacağız.” dedi.

“KURS TALEPLERİNİ KARŞILAMAKTA ZORLANIYORUZ

Kdz. Ereğli’de hizmete açtıkları Cumhuriyet Halk Evleri’nde ki kurslara yoğun bir ilginin yaşandığını ve gelen talepleri karşılamakta zorlandıklarını söyleyen Posbıyık, bazı kursların üç vardiya halinde verildiğini ifade etti. Yoğun ilginin kendilerini mutlu ettiğini ve kursların daha da geliştirilmesi için çalışmalar yürüttüklerini belirten Posbıyık şunları söyledi; “.Şu anda Kepez’de yeni bir Cumhuriyet Halk Evi açıyoruz. Bu projeyi orda da bırakmayacağız. Talepler o kadar çok fazla ki, diğer yerleri de talepleri götürmeye çalışacağız. Başka mahallelere de Cumhuriyet Halk Evleri yapmak istiyoruz. Çünkü inanılmaz bir talep var. Ve sizlerde gördünüz. Halkımızda, insanlarımızda son derece mutlular bu yapılan işlerden. Biz bunları daha da geliştirmek için belediye olarak her türlü gayreti gösteriyoruz, göstermeye de devam edeceğiz.”

Posbıyık Cumhuriyet Halk Evi’nde Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile açılan aşçılık, dikiş, nakış, resim, saz, bilgisayar, sağlık hizmetleri ve gönüllü itfaiyecilik kurslarını gezerek, kursiyerlerden talep ve isteklerini dinledi.

Yorum Ekle