SON DAKİKA

Posbıyık, yeni şehir ve şehit mezarlığı’nda incelemelerde bulundu

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Belen Yenimahalle’de yapılan Şehir ve Şehit Mezarlığı’nda yapılan çalışmaları inceledi. Defin işlerine başlandığını açıklayan Başkan Posbıyık, “İnşallah şehit olmaz ama olursa da aziz şehitlerimize yaraşır Şehitler Mezarlığı yapıyoruz” dedi. 28 Temmuz, 2021 13:28 Güncelleme: 28 Temmuz, 2021 13:28 Posbıyık, yeni şehir ve şehit mezarlığı’nda incelemelerde bulundu

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Belen Yenimahalle’de yapılan Yeni Şehir ve Şehit Mezarlığı’nda yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Posbıyık, mezarlıkta defin işlemlerine başlandığını, Şehitler Mezarlığı çalışmalarının da devam ettiğini söyledi.

Başkan Halil Posbıyık, belediye meclis üyeleri, başkan yardımcıları ve daire müdürleriyle birlikte Yeni Şehir ve Şehit Mezarlığı’nda yaptığı incelemenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

“15 YIL ÖNCE EREĞLİ’NİN GELECEĞİNİ DÜŞÜNDÜK”

Doğalgaz ve Su olayında olduğu gibi kentin yarınlarını için öngörüyle hareket ederek Belen’den 80 dönüm arsa aldıklarını belirten Başkan Posbıyık şunları söyledi:

“Bu gördüğünüz alan yeni mezarlık alanı. Bundan 15 yıl önce şehir mezarlığının bitmek üzere olduğunu gördüm. Arkadaşlarla karar verdik. Burada belediye olarak 80 dönümlük yeni mezarlık için yer almaya karar verdik. Kısmen bizim yerimiz de vardı. 80 dönüm yeri tamamladık. 20 dönüm de Belen Mezarlığı vardı. Belen’de mezarlık olarak belediyeye geçti. Onunla birlikte yüz dönümlük bir arazi. Bu mezarlığı düzenlemeye başladık göreve geldikten sonra. Üzerinde bulunduğumuz yer şehitlik. İstinat için ihaleye verdik. Yakında çalışmaları başlayacak. Milli Savunma Bakanlığı ile anlaştık, onların verdiği koordinatlara göre tören alanı, şehit mezarlıkları yapılacak. Tabii şehit gelsin istemiyoruz, hiç kimse ölmesin. Onlar bizim için çok aziz insanlar. Eğer olursa onların da layık oldukları yere gömülmesi gerektiğine inandığımız için, Ereğli Zonguldak’ın en büyük ilçesi, dolayısıyla burada bir şehit mezarlığı yapmaya karar verdik. İlgili ekip, Amiralimiz, Şehitler Derneği Başkanı Mehmet bey birlikte koordinasyon içinde çalışıyorlar buranın yapılması için. Çevredeki bütün bu alanlar mezarlıklar olarak yapılıyor. Şu anda aşağıda gömüler başladı. İstinat çekilip kademe yapıldıktan sonra bir bölüm aile mezarlıklarına ayrılacak. Ücretiyle mezarlık almak isteyen alacak. Diğer taraftan hiçbir ücret almadan gömülere başlamış bulunuyoruz.

-PROJEDE CAMİ DE VAR-

Belediye Başkanlığında öngörü çok önemlidir. Su da, doğalgazda olduğu gibi burada da öngörümüz ön plana çıktı ve 15 sene önce burayı aldık. Yoksa belediyenin imkanlarıyla böyle bir yeri almak mümkün değil şimdi. Zamanında aldık ve 100 sene yetecek mezarlığı inşa etmeye çalıştık. İmardaki arkadaşlar, Fen İşleri Müdürlüğü, Oğuz Bey ve ekipleri planlı şekilde parsel aralarını koymak suretiyle parsel parsel yapmaya çalışıyorlar. Bir düzen içinde yapmaya çalışıyorlar. Gömüleri de bu şekilde yapacaklar. Bilgisayarda hangi parselde kimin yattığı görülecek. Mevtasını kaybeden bir insan geldiğinde bilgisayardan onun hangi parselde yattığını görmüş olacak. Projede bir cami var, gasilhane, hoca evi, aş evi var. Bunlar da zamanla tamamlanacak. Burası başlı başına yüz dönümlük bir yer. Kendi içinde idare edilen, mezar kazıcıları, hocalarıyla birlikte Ereğli’ye yaraşır bir mezarlık olacağını zannediyorum. Ereğli halkına şimdiden hayırlı olsun.”

Yorum Ekle