SON DAKİKA

Posbıyık: Ören’e Doğalgaz Verilmesini Hükümet Yetkilileri Engelliyor

Başkan Posbıyık: Ören’e Doğalgaz Verilmesini Hükümet Yetkilileri Engelliyor 07 Haziran, 2023 22:45 Güncelleme: 07 Haziran, 2023 22:45 Posbıyık: Ören’e Doğalgaz Verilmesini Hükümet Yetkilileri Engelliyor

“YASAL TÜM KARARLARI MECLİSTEN ÇIKARTTIK, HÜKÜMET YETKİLİLERİ EPDK’YA BİR TELEFON AÇSA YARIN SABAH ÇALIŞMA BAŞLAR”

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, belediye meclis toplantısında yaptığı konuşmada Kıyıcak ve Hamzafakı’lıda doğalgazın yıl sonuna kadar verileceğini belirterek, Ören ile Bölücek-Çimenciler’e doğalgaz verilmesinin hükümet yetkilileri tarafından engellendiğini söyledi. Yasal tüm kararları meclisten çıkarttıklarını belirten Posbıyık, “Ören’de AK Parti’nin temsilcisi muhtara, ‘300 abone getirin, hemen yarın sabah Saffet bey doğalgazı verecek’ dedi. Muhtar 350 abone getirdi ama gaz yine yok. Hem kandırdılar hem mahallenin oylarını aldılar ama şimdi yine gazı benden istiyorlar” dedi.

Kdz. Ereğli Belediye Meclisi Haziran ayı ilk oturumu AKM Nikah Salonu’nda Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın başkanlığında yapıldı. Başkan Posbıyık, doğalgaz çalışmalarıyla ilgili bilgilendirmede bulunarak, “Ören’e doğalgaz verilmesini hükümet yetkilileri engelliyor” dedi.

Başkan Posbıyık, şu açıklamayı yaptı:

“Doğalgazı ilk defa bölgeye getirmek için harekete geçen belediye başkanı benim, bundan da onur ve gurur duyuyorum. O zaman Hilmi Güler Enerji Bakanı idi. EPDK’ya gittim, büyük çabalar gösterdim, uğraştım, didindim. Ancak Ereğli’de anketler yaptırdılar, anketlerin sonucuna göre ekonomik olmadığına karar verdiler. Onun üzerine EPDK’daki bir arkadaşım beni uyardı, ‘Yanına çevredeki belediyeleri de al, Düzce-Akçakoca gibi, bir ekonomik hale getir’ dedi. Berceste’nin sahibi o zamanlarda Belediye Başkanı idi Ruhi Kurnaz’ı aradım. Bana verdikleri meclis örneğini ona gönderdim. Dedim ki, ‘belediye meclisinden doğalgaz getirtmek için böyle bir karar çıkart’. ‘Başkanım Allah senden razı olsun, bakanlar, milletvekilleri geldi, doğalgazı getiremediler bu bölgeye, sana minnettar kalırız’ dedi ve kapattı. Peşinden Faruk Çaturoğlu, Alaplı Belediye Başkanı. Ona telefon ettim. Anlattım. Kem, küm etti, konuşamıyor falan. Çok sinirlendim, sağa sola yumruk atmaya başladım. Benim kardeşim, hemşerim nasıl olur diye. 10 dakika geçmedi Çaturoğlu aradı. “Ya başkanım, Allah razı olsun hemen kararı çıkarttırıyorum. Yanımda Köksal Toptan vardı, konuşamadım’ dedi. Buralarla beraber müracaat ettim EPDK’ya ve bu kuruluşu gerçekleştirdim. Yani DERGAZ’ın kurucusuyum. DERGAZ demek, Düzce-Ereğli Gaz’ın kısaltılışı. Şimdide yönetim kurulu üyesiyim.

-ÖREN VE BÖLÜCEK-ÇİMENCÇİLER SIKINTI ÇEKİYOR-

Ereğli’de bazı mahallelerde doğalgazda büyük sıkıntı çekiliyor. Neymiş, Bölücek’te Çimenciler’e 2 km. mesafe varmış. Ne olmuş varsa, boruyu döşeyeceksin, yapacaksın yani. Vatandaş gece gündüz ayakta. Ören’de doğalgazı yapamıyorlar. Allah razı olsun belediye meclis üyelerimizle birlikte bir araya geldik, büyük bir sorumluluk aldık. İmar yolları gitmeyen yerlere yapmıyorlardı, bizde dedik ‘Biz kadastro yollarını imar yolu olarak kabul ettik’ bu kararı uygulayın dedik. Eğer bir deplase sorunu çıkarsa, belediye meclisi ve belediye başkanı olarak biz sorumluyuz dedik. Bunun neticesinde büyük gayretlerle uğraşıyorum ama boyum yetmiyor, sonuçta belediye başkanıyım.

-ÖREN’İ ENGELLİYORLAR-

Çok şükür Kıyıcak’a getirdim. Çok yakında Hamzafakılı Çolaklaraltı ve Akpınar’a da gelecek. Diğer taraflara da gidecek ama Ören’i engelliyorlar. Dün muhtarla mahallede bir araya geldik ama Ören’i engelliyorlar.

Kandilli’ye doğalgaz gidiyor. Yönetime geldi bende evet dedim ve destekledim. Ama sadece Dergaz yönetimiyle olmuyor bu iş. Kandilli’ye nasıl geldi. Kandilli’ye doğalgazın gelmesi için Enerji Bakanlığı’na bağlı EPDK’nın burayı yapın demesi lazımdı. Benim sevgili dostum, kardeşim Saffet Bozkurt, EPDK’ya bir telefon ediverse de yarın sabah hemen Ören’de , Bölücek’te hemen doğalgaz çalışmaları başlar. Kandilli kaç kilomatre, Ören’in, Bölücek’in iki kilometresine bahane buluyorlar. Şimdi meclis üyelerimizin de destekleriyle aldığımız kararla Ereğli’nin en ücra köşesine kadar doğalgaz eksik kalmasın diye yeni karar çıkarttık. Belediye başkanı olarak benim yapacağım bu. Ereğli’de vatandaş bizeinandığı, güvendiği için ne işi varsa herkes bana geliyor. Dün kıyıcak’ta bir vatandaşımız geldi, benden okul istiyor. Ben hükümet değilim, ben sizin 7 kilometreden suyunuzu getirdim, asfaltınızı, kanalizasyonunuzu yaptım. İstinat duvarı yaptım. Futbol sahası yaptım. Oyları AK Parti’ye veriyorsunuz ama yinede sizden Allah razı olsun dedim hizmet etmeye devam ediyorum. Dolayısıyla köprüyüde, yolu da benden istiyorlar. Devrek yolunu da benden istiyorlar. Devrek yoluna da yakında başlayacağım herhalde, çünkü bitmedi hala.

-HEM OYLARINI ALDILAR, HEM GAZI VERMİYORLAR-

Lütfen sizden rica ediyorum. Orada bir tane bıyık var, AK Parti’nin sorumlusu Ören’de. Muhtara dediki, 300 tane abone getirsin, yarın Saffet bey hemen doğalgazı getirecek dedi. Hem oylarını aldılar, hem kandırdılar. Muhtar 350 tane topladı abone, la yok, doğalgaz gelmiyor. Gene Halil Posbıyık’tan istiyorlar. Şimdi açık ve net olarak basının önünde söylüyorum. Benim yapacak bir şeyim kalmadı. Buradan çıktıktan sonra hükümet ilgilileri EPDK’ya Alo dedikleri an Ereğli’de yıl sonuna kadar hiçbir yerde doğalgaz sorunu kalmaz.”

Belediye meclis toplantısında gündemdeki diğer maddelerde görüşülerek karara bağlandı.

Yorum Ekle