SON DAKİKA

Posbıyık: Ocak ayında revizyon meselesini çözeceğiz"

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Ereğli’nin önemli gündem maddeleri arasında yer alan revizyon konusunu Ocak ayında çözeceklerini açıkladı. AK Parti ve CHP İlçe Başkanları ve Meclis Grubu ile Pazartesi günü belediyede toplantı yapacaklarını belirten 22 Aralık, 2022 18:35 Güncelleme: 22 Aralık, 2022 18:35 Posbıyık: Ocak ayında revizyon meselesini çözeceğiz"

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, yeni yıl öncesi revizyon çalışmaları hakkında kamuoyunu rahatlatacak önemli bir mesaj verdi. ‘Ocak ayında bu işi çözeceğiz’ diyen Başkan Posbıyık, Pazartesi günü AK Parti ve CHP İlçe Başkanı ve meclis gruplarıyla belediyede toplantı yapacaklarını açıkladı.

Başkan Posbıyık, şunları söyledi:

“En önemli konularımızdan bir tanesi revizyon. İmar planlarında kaymalar olduğu için bir takım vatandaşların yerlerinde taşmalar olması nedeniyle Ereğli’de yaşayan insanların büyük bir bölümü çok rahatsız. Ruhsat ve iskan almakta fevkalade sıkıntı çekiyorlar. Dolayısıyla uzun zamandır revizyon yapılması bekleniyor Ereğli’de. Tabii ki bakanlıklardan gelecek görüşlerin tamamlanması için çok bekledik. Nitekim bu görüşlerin tamamı Kdz. Ereğli Belediyesi’ne geldi.

Bu konularda sıkıntısı olan halkımız her gün belediyeye geliyor. Sıkıştırıyorlar neden olmadı diye? İşte nedeni bugüne kadar buydu, bakanlıklardan görüş gelmemişti.

İnşallah Ocak ayı başında revizyon meselesi çözülmüş olacak. Sırada bekleyen, sularını bağlattıramayan, iskanı olmayan, ruhsatları olmayan insanlar beklentilerinin karşılığını inşallah almış olacak.

-PAZARTESİ GÜNÜ, İLÇE BAŞKANLARIYLA BELEDİYEDE TOPLANTI YAPACAĞIZ-

Ancak, bu konu meclisten, imar komisyonlarından geçecek. Olayın şeffaf bir şekilde olması için CHP ve AK Parti Gruplarının ortak paydada buluşması ve bir anlayış birliği içinde planları oy birliğiyle geçirmek için AK Parti ve CHP İlçe Başkanı ve meclis üyeleriyle toplantı yapacağız. AK Parti İlçe Başkanı Saffet Bozkurt’la görüştük, 26 Aralık Pazartesi günü saat 14.00’de, İlçe Başkanı Saffet Bozkurt vasıtasıyla, onun da katılımıyla AK Parti meclis üyelerini Kdz. Ereğli Belediyesi’nin büyük salonuna toplantıya bekliyoruz. Bu toplantıda hazırladığımız revizyon planını tek tek, plancılar ve mimarlarımız vasıtasıyla belediye meclis üyelerine ve İlçe Başkanına anlatacağız. Eğer yanlış gördükleri her hangi bir konu var ise o konuları tartışıp, haklılar ise çıkartacağız. İlave etmek istedikleri her hangi bir haklı istek ve talepleri varsa onları da imar planına ilave edeceğiz. Yani birlik ve beraberlik içerisinde, şeffaf bir şekilde en ince ayrıntısına kadar revizyon hakkında bilgilendireceğiz.

Akşam üzeri saat 17.00’de ise Cumhuriyet Halk Partisi grubuyla toplanacağız. CHP İlçe Başkanımız Eylem Ertuğrul’un da katılımıyla toplantı yapacağız. Aynı konuları sunacağız, bir itirazları var mı öğreneceğiz, ilave edilmesi gereken var mı konuşacağız.

Ortak paydalarda birleşip 4 Ocak’ta meclise getirip Ereğli halkının yüzde 80’inin ve müteahhitlerin sorunu olan bu konuyu da el birliğiyle, AK Parti ve CHP gruplarının el ele vermesi suretiyle çözmüş olacağız.”

Yorum Ekle