SON DAKİKA

Posbıyık, Millet İttifakı’nı Ziyaret Etti

CHP Milletvekili Aday Adayı Neriman Posbıyık, Millet İttifakı’nı Ziyaret Etti 13 Mart, 2023 14:44 Güncelleme: 13 Mart, 2023 14:44 Posbıyık, Millet İttifakı’nı Ziyaret Etti

14 Mayıs tarihinde yapılacak 28. Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhuriyet Halk Partisi’nden Aday Adayı olan ve resmi müracaatını hafta içi yapacak olan Neriman Posbıyık, ilk ziyaretini Millet İttifakı’nı oluşturan siyasi partilere yaptı.
Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Aday Adayı Neriman Posbıyık, seçim takviminin açıklanmasının ardından ilk ziyaretini Millet İttifakı’nı oluşturan siyasi partilerin İlçe Başkanlıklarına yaptı. Posbıyık, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Hikmet Uzuner, İyi Parti İlçe Başkanı İzzet İyiol ve DEVA Partisi İlçe Başkanı Handan Aktimur’u ziyaret ederek yöneticilerle görüştü.
Hafta içi CHP Genel Merkezi’ne giderek resmi müracaatı yapacağını açıklayan Neriman Posbıyık, aday adaylığından önce Millet İttifakı’nı oluşturan ve birlikte çalışacakları siyasi partilere nezaket ziyaretinde bulunduğunu belirtti.


Posbıyık; ziyaretlerinde yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:
“Bugün sadece bir nezaket ziyareti amacıyla yola çıktık. Artık seçimin hangi tarihte yapılacağı kesinleşti. Aday adayı olmak isteyenler de bugün itibarıyla müracaatlarına başlayacaklar. Biz de CHP’den başlayarak ittifaktaki diğer partilere nezaket ziyaretinde bulunuyoruz. Birlik ve beraberlik içinde bu yarışta en ön saflarda olacağız. Bu hafta içinde Ankara’ya giderek genel merkezimizde aday adaylığı başvurumu yapacağım. Çok sayıda aday adayının ortaya çıkması bu partinin zenginliğini gösteriyor. Ne kadar çok talep varsa partimiz için adına bir zenginliktir. Her bir aday adayına ayrı ayrı değer veriyorum. Kim listede yer alırsa alsın iyi bir sonuç elde edeceğiz. Benim tek beklentim milletvekili seçimlerinde Zonguldak ve Karadeniz Ereğli’nin başarılı olması değil, ülke genelinde CHP’nin sayısal olarak meclisteki sandalyemizi arttırmamız. Bunun için de mutlaka ve mutlaka aday seçilenlerin Cumhurbaşkanı Adayımız Kılıçdaroğlu’nun da yüksek bir oyla ilk turda seçilmesi için mücadele etmesidir. Bu konuda herkese ihtiyaç var.
Millet İttifakı’ndaki partilerle iki yıla yakın bir zamandır birlikte hareket ediliyor. Altılı Masa’yı karıştırmak isteyenler vardı. Bunun olabileceğini bekliyorduk; fakat başarılı olamadılar. Birbirimize ihtiyacımız var. Bu tek adam rejiminden kurtulmanın tek bir yolu var, bu seçim. Adaylar belirlendikten sonra seçimler için önümüzde sadece bir ayımız var. Bu, çok kısa bir süre. Ben ekim ayından itibaren özellikle kırsalda ve köylerde inanılmaz bir enerji sarf ederek çalıştım ve heybemi doldurdum. Bundan sonra geride kalan zamanı da gerekirse köylerde yatarak değerlendireceğim. Zaman yok. Asla ve asla bir saniyemizi bile boş geçirmememiz lazım. Nasıl ki Altılı Masa bir araya gelebildi; onlar bu ülke için bir araya gelebildiyse biz de partililer olarak hepimiz, kimi aday gösterirlerse göstersinler, mücadelemizi ortaya koymalıyız. Doğru bildiğimiz yolda biz yürümeye devam edeceğiz. Bu işi çok başarılı bir şekilde noktalayacağımıza inanıyorum. Önümüzdeki günlerde İttifakın diğer ortakları Saadet Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti’ye de ziyarette bulunacağım ve kenetlenmiş bir şekilde bu seçimlere hazırlanacağız.”
Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Hikmet Uzuner, İyi Parti İlçe Başkanı İzzet İyiol ve DEVA Partisi İlçe Başkanı Handan Aktimur, Neriman Posbıyık’a çıktığı yolda başarılar dileyerek Millet İttifakı olarak kenetlendiklerini belirttiler.

 

Yorum Ekle