SON DAKİKA

Posbıyık: Ekmek ve çocuk ihtiyaçları üzerinde yoğunlaştık

Posbıyık: Ekmek ve çocuk ihtiyaçları üzerinde yoğunlaştık 08 Şubat, 2023 14:37 Güncelleme: 08 Şubat, 2023 14:37 Posbıyık: Ekmek ve çocuk ihtiyaçları üzerinde yoğunlaştık

 
 
Kdz. Ereğli Belediyesi, deprem bölgesine yardım malzemeleriyle dolu 5 tırı da yola çıkardı. Belediye Başkanı Halil Posbıyık, bugün bölgeden galen ekmek ve çocuk ihtiyaçları üzerinde yoğunlaştıklarını belirterek, yardımların bölgeye ulaşması için tır gönderen ve yardımda bulunan Ereğlilere teşekkür etti.
Kdz. Ereğli halkı, deprem bölgesindeki vatandaşlara ulaştırılmak üzere Kdz. Ereğli Belediyesi tarafından başlatılan yardım kampanyasına verdiği destek sonrası 5’inci tır depremzedelere ulaştırılmak üzere yola çıktı.
Yardım kampanyasını bizzat koordine eden Belediye Başkanı Halil Posbıyık, eşi Neriman Posbıyık ve gönüllülerle birlikte sabah saatlerinde yiyecek ve diğer yardım malzemelerinden oluşan 5’inci tırı bölgeye uğurladı. Kdz. Ereğli halkının kalbinin deprem bölgesinde olduğunu belirten Başkan Posbıyık, şunları söyledi:
“Ekiplerimiz dün akşam 4. Tırı gönderdikten sonra da çalışmaya devam ettiler. İçerde gençlerimiz ve kadınlarımız ayrıştırma ve paketleme işlerine devam ediyor. Bu sabahta 5. Tırımızı yolluyoruz. Çolaklar altından Ufuk Kızıl kardeşimiz telefon etti, ‘benim tırım emrinizde’ dedi ve bizde yardım malzemelerini yükledik. Tüm ekiplere teşekkür ediyorum. Özellikle malzemeleri bölgeye ulaştırmak için bize tır gönderen Yılmaz Kardeşler’den Oğuzhan beye, Erbirlik Kooperatif Başkanı Seçkin Turhan’a, Öztekin Metal Nurullah Özdemir’e ve Kaya Lojistik İsmail Kaya’ya teşekkür ediyorum. Bakkalloğlu ve diğer tırlar da sırada bekliyorlar. Vatandaşlarımızdan yoğun bir şekilde yardım geliyor. Köylerimizden geliyor. Deprem bölgesinde özellikle ekmek olmadığı için dün kentimizdeki fırınlardan 6 bin ekmek topladık ve onları gönderdik, bugün yine toplayacağız ve göndereceğiz. Fırın sahiplerimizden de Allah razı olsun. Bölgeden çoçuk gıdası ve ekmek gibi talepler geldi, biraz bunun üzerinde yoğunlaşıyoruz ama tüm ihtiyaç duyulan malzemeleri de göndermeye devam ediyoruz. Sabahleyin Cumhuriyet Halk Parisi Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç ile görüştüm, teşekkür etti. Kahramanmaraş’la ilgileniyor kendisi. Bu arada cenaze araçlarımızı gönderdik. Ereğli’den değerli bir kardeşimiz rahmetli oldu, onun cenazesini aldık Ordu Gürgentepe’ye teslim ettik. Ayrıca Kdz. Ereğli’den deprem bölgesinde 5 tane daha cenazemiz var. Cenaze araçlarımızı tekrar bölgeye gönderdik ve cenazelerimizi Ereğli’ye getirecekler.
-HALKIMIZIN BÜYÜK HASSASİYETİ VAR-
Ülkemiz çok büyük bir acı yaşıyor. Tek umutlandıran şey halkımızın büyük hassasiyeti. Özellikle bu konuda hem fiziki olarak bize çalışmalarda yardımcı olarak maddi ve ayni yardımlarda bulunmak suretiyle büyük bir destek veriyorlar. Bütün Ereğli halkından Allah razı olsun, Allah dualarımızı kabul etsin inşallah. Allah oradaki deprem bölgesindeki insanlarımıza yardımcı olsun diyoruz, dua ediyoruz. Elimizden geldiği kadar burada gece gündüz gençlerimizle, kadınlarımızla hatta öğretmenlerimiz var aramızda bize yardım eden, belediye ekiplerimizle, meclis üyelerimizle, başkan yardımcılarımızla deprem bölgesi için görevimizi yapmaya devam ediyoruz. Şimdi Ufuk kardeşimizi yola çıkarıyoruz. Allah güle güle gitmek nasip etsin. 6. Tırı doldurmak için de çalışmalara başlıyoruz.”
 
Yorum Ekle