SON DAKİKA

ÖZEL ÇOCUKLARIN 1 YILLIK EMEĞİ SERGİLENİYOR

Ereğli'de rehabilitasyon merkezinde eğitim gören zihinsel ve fiziksel engelli 80 öğrenci, hazırladıkları el işi eserlerini sergiliyor. 06 Aralık, 2013 17:59 Güncelleme: 06 Aralık, 2013 17:59 ÖZEL ÇOCUKLARIN 1 YILLIK EMEĞİ SERGİLENİYOR

Özel Eğitim ve Rehberliğe Muhtaç Çocukları Koruma Derneği Başkanı Nagihan Müftüoğlu, açılan serginin önemine değindiği konuşmasında " Bu çocukların motive olmaları topluma kazandırılması açısından önemi çok büyük.Çokta mutluyuz." dedi.

Ereğli 75. Yıl Özel Rehabilitasyon Merkezi'nde öğrenim gören zihinsel ve fiziksel engelli öğrenciler, yıl içerisinde öğretmenleri ve arkadaşları ile birlikte başlatılan grup eğitimi sonrasında hazırladıkları el işi çalışmalarını halkın beğenisine sundu. Tamamen atık malzemelerden yapılan ve Abdi İpekçi Sergi Salonu'nda açılan, yaklaşık bine yakın eserin sergilendiği sergiyi gezen vatandaşlar, özel çocukların yaptıkları el işlerini çok beğendiklerini söyledi. 9 Aralık' a kadar açık kalacak sergi ile ilgili olarak açıklama da bulunan Özel Eğitim ve Rehberliğe Muhtaç Çocukları Koruma Derneği Başkanı Nagihan Müftüoğlu, "Bu çocukların motive olmaları topluma kazandırılması açısından önemi çok büyük." ifadelerini kullandı.

Yapılan eserlerin tamamen atık malzemelerden yapıldığını söyleyen Müftüoğlu açıklamasında "Bir yıllık çalışmanın eseri burada ki gördüğümüz her eser. Grup eğitimi alan öğrencilerimiz tarafından yapıldı. Daha sonra da bunlar toparlanarak sergiye açıldı. Biz her yıl bu sergimizi tekrarlıyoruz.Tamamı zihinsel engelli ve fizik engelli öğrencilerimiz. Onların eserleri.Tabi ki bunlar çok önemli. Zira bu çocukların motive olmaları topluma kazandırılması açısından önemi çok büyük.Çokta mutluyuz.Sizlerin de gördüğü gibi çok güzel eserler çıkıyor.En güzel tarafı da tamamen atık malzemeleri kullanmamız. Atık malzemelerden neler yapılabileceğini hele bu engelli çocuklarımıza eğer bir şeyler verilebilirse çok rahat aldıklarını ve tekrar bu aldıklarını da dışarıya verebildiklerini görüyoruz.Onun için biz engellilerle beraber çok daha yakından ilgileniyoruz. Çünkü onların tek istediği sevgidir.Bu sevgiyi vererek topluma kazandırmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Yorum Ekle