SON DAKİKA

ÖZDEMİR'DEN, TETİKER'E ZİYARET

MHP Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı Mevlüt Özdemir, partisinin ilçe Başkanı Talat Şeker ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Ereğli TSO Başkanı Yaşar Tetiker ve yönetimini ziyaret etti. 11 Aralık, 2013 11:20 Güncelleme: 11 Aralık, 2013 11:20 ÖZDEMİR'DEN, TETİKER'E ZİYARET
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı Mevlüt Özdemir, partisinin ilçe Başkanı Talat Şeker ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Yaşar Tetiker ve yönetimini ziyaret etti.
MHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Talat Şeker ziyarette yaptığı konuşmada 30 Mart 2014 yerel seçimleri öncesi Ereğli Belediye Başkan Adayı Mevlüt Özdemir ile birlikte çalışmalara başladıklarını belirterek, bu seçimlerde iddialı olduklarını ifade etti.

MEVLÜT ÖZDEMİR: "HUZUR İSTİYORUZ"

MHP Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı Mevlüt Özdemir ise Ereğli’de 10 yıldır ekonomik sıkıntı olduğunu ve bu sıkıntıların çözülebilmesi için birlik beraberliğe ihtiyaç olduğunu söyledi. Ereğli’deki sorunların çözümüne katkı sunmak istediklerini dile getiren Özdemir, “Bizler Ereğli’deki bu ekonomik sıkıntının aşılabilmesi yolunda neler yapabiliriz, birlikte nasıl fikir alışverişinde bulunabiliriz diye sizleri ziyaret ettik. Bir de seçim propagandası ile alakalı ‘TSO’nun bize bir tavsiyesi var mı? Bizden istedikleri bir şey var mı?’ diye sormak istedik. Bizler mevlam nasip ederse MHP olarak Kdz. Ereğli Belediyesi’ni aldığımız zaman bize göre en önemli kurum olan TSO ile haftalık bir sohbet ve fikir alışverişi toplantıları yapmayı çok elzem görüyoruz. Kdz. Ereğli’de son 4-5 yıldır ciddi bir problem var. Bunun yanı sıra kurumlar arası bir kavga söz konusu. Bugün baktığımız zaman hükümet yetkilileri ile belediyenin, belediye ile TSO’nun gibi bir takım sıkıntılar yaşanıyor. Bu iş sadece kavga edenlere fayda sağlıyor. Bizler artık sözde değil, Ereğli’nin gerçekten sevgi ve barış kenti olmasını istiyoruz. Bu bağlamda bizler üstümüze düşen vazifeyi yapmak istiyoruz. Kdz.Ereğli’de gerçekten barışı sağlayacak, kurumlar arası diyaloğu sağlayacak bir yapı istiyoruz. Her şeyden önce huzur istiyoruz. Bilirsiniz ki kavga ortamında çözüm üretmek çok zordur. Biz tüm bu sıkıntıların üstesinden gelmek istiyoruz” dedi.
TETİKER: "KENDİ KENDİMİZİ KURTARMAMIZ LAZIM"
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kdz. Ereğli TSO Başkanı Yaşar Tetiker’de konuşmasında, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinin huzur ve barış ortamında geçmesi temennisinde bulundu. Tetiker şunları söyledi; “Bu bir demokratik yarış ve bu yarışı her 5 senede bir yaşıyoruz. Şimdiden Ereğlimize, toplumumuza hayırlı olsun. Huzurlu ve barış ortamında bir seçim geçmesini diliyorum. Belediye ile zaman zaman belki bir birimize söyleşimiz oldu ama daha bir hafta önce belediye başkanımız davetimize icabet etti ve beraber öğle yemeği yedik. Biz TSO olarak milletvekilimiz, belediye başkanımızla acil ekonomik plan dahilinde bir takım hedeflerimiz var. Hedefimiz ERDEMİR’in erken özelleştirilmesinden kaynaklanan Ereğli’de ki ekonomik krizin, başta küçük esnafımız olmak üzere çözmeye çalışıyoruz. Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörümüzün öğrenci sayısının artırılması ile ilgili bir takım sözleri var. Bunlardan bir kısmı yerine geldi. Ama bizden de talepleri var. Yemekhane, kantin gibi binaları biz yaptık. 1 hafta 10 güne kadar açılışı olacak. Sizleri de bu açılışımıza davet edeceğiz. Çok doğru bir şey söylüyorsunuz; birlik ve beraberlik her şeyin öncesinde gelir. Böyle küçük yerlerde fikir birliğine varamadıktan sonra yapabileceğiniz hiçbir şey yok. Bu büyük vilayetlerde daha farklı. Orada kültürel ve siyasi farklılıklar var ama bizim burada böyle bir farklılığımız yok. Bizim burada kendi kendimizi kurtarmamız şart. Biz kendi kendimizi kurtaramazsak bize gelipte hiç kimse ‘ arkadaş bu böyle yapalım’ diye öneren ben şimdiye kadar ne duydum ne gördüm. Ben daha öncede 13 sene burada başkanlık yaptım. Biz kendimiz valiliklere, siyasilere gittiğimiz de dertlerimizi anlattığımız zaman yine çözüm yolları tıkanmıştır. ‘Ereğli’de ERDEMİR var, sen bizden daha fazla bir şey isteme. Daha fazla bir şey bekleme’ denmiştir. Şimdi ERDEMİR’de gitti. ERDEMİR gittikten sonra konuşacak hiçbir şeyleri olmamaları lazım. Olmamasına rağmen halen bir takım siyasilerle olsun, kendi bölgemizdeki bir takım dengelerle olsun sıkıntılar yaşamıyor değiliz. Bu sıkıntıları aşmak için elimizden geleni yapıyoruz. Herkese hoşgörülü davranıyoruz. Hiç kimseyle sertliğe ve gerginliğe girmeden ki zaten kavga bu saatten sona ekmek kavgası için olmalıdır. Türkiye’nin en büyük hatası bil hassa liderlerin enerjilerini boşa kullandırmaya çalışırlar. Türkiye’ye bakın liderlerin ömrü kısır çekişmelerle, basit şeyler için harcanmıştır. Türkiye’nin en büyük yanlışı budur. Enerji çok kıymetli bir şeydir. Enerji zamandan önce gelir. Çünkü güçlü olacaksınız, enerji toplayabileceksiniz ki ondan sonra zamana yayıp programlar yapacaksınız. Zaman kıymetli, enerji kıymetli. Enerjiyi boşa harcadığımız için zamanı da boşa harcıyoruz. En büyük yanlışımız bana göre bu.”
Ziyarete gelen heyet görüşmesine yapılan konuşmaların ardından bir süre daha basına kapalı olarak devam etti.
Yorum Ekle