SON DAKİKA

ÖZDEMİR: "EREĞLİ'DE DİYALOĞU SAĞLAYACAĞIZ"

MHP Kdz.Ereğli Belediye Başkan adayı Mevlüt Özdemir, seçim bürosu açılışını partililer ile gerçekleştirdi. Ereğli’de kavga ortamı bulunduğunu hatırlatan Özdemir, “En önemli çözüm önerimiz diyalogun sağlanmasıdır, diyalog olmazsa hiçbirşeyi çözemeyeceğimizi öğrendik” dedi. 24 Ocak, 2014 17:56 Güncelleme: 24 Ocak, 2014 17:56 ÖZDEMİR: "EREĞLİ'DE DİYALOĞU SAĞLAYACAĞIZ"

MHP Kdz.Ereğli Belediye Başkan adayı Mevlüt Özdemir, seçim bürosu açılışını partililer ile gerçekleştirdi. Ereğli’de kavga ortamı bulunduğunu hatırlatan Özdemir, “En önemli çözüm önerimiz diyalogun sağlanmasıdır, diyalog olmazsa hiçbirşeyi çözemeyeceğimizi öğrendik” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Kdz.Ereğli Seçim Bürosu açılışı yoğun katılım ile gerçekleştirildi. MHP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan, Zonguldak il genelindeki belediye başkan adayları, parti il yöneticileri, Ereğli İlçe Başkanı Talat Şeker, ilçe yöneticileri, Ereğli Belediye Başkan adayı Mevlüt Özdemir’in de katıldığı programda ilk konuşmayı MHP Ereğli İlçe Başkanı Talat Şeker yaptı.

“BELEDİYE BAŞKANININ GETİRDİĞİ NOKTA DA BELLİ”

İktidara yüklenen ve 11 yılı aşan süreçte Ereğli’ye hiçbir şey verilmediğini belirten Şeker, “11 Yılı aşan AKP iktidarının Ereğli’ye verdiği hizmetler ortada daha doğrusu veremediği hizmetler ortada. 20 Yıllık belediye başkanımızın Ereğli’ye şuana kadar getirdiği nokta da belli. Ereğli’de biriken bütün siyasi, ekonomik, kültürel sorunların çözümünü MHP’nin adayı Mevlüt Özdemir ile birlikte çözeceğiz, 31 Mart sabahı bu kalabalık bu coşku Ereğli Belediyesi’nin önünde olacak” dedi.

“DİYALOG EKSİKLİĞİ VAR”

MHP Ereğli Belediye Başkan Adayı Mevlüt Özdemir’de, 23 Kasım itibariyle MHP olarak belediye başkan adayı olduğunu ve bu süreçten itibaren yaklaşık 100’e yakın kamu kurum, kuruluş, vakıf ve dernekleri dolaştığını hatırlatarak, “Gördüğümüz şu ki Ereğli’de bir diyalogsuz eksikliği var. Kurumlar birbirinden habersiz, insanlar birbirleri ile ortak fikir çatısı altında buluşamadıkları için sorunlara da bir çözüm bulamamış. Bir kuruma gittiğimiz zaman Ereğli’nin limanı için farklı bir proje üretilirken Liman Başkanlığında farklı bir proje var” dedi.

“20 YILDIR EREĞLİ’Yİ YÖNETİYOR”

Ereğli’de kavga ve diyalogsuzluk ortamı bulunduğunu, Ereğli Belediyesi’ne ilişkin ciddi projeler hazırladıklarını hatırlatan Özdemir konuşmasında şu ifadelere yer verdi:  “En önemli çözüm önerimiz diyalogun sağlanmasıdır, diyalog olmazsa hiçbirşeyi çözemeyeceğimizi öğrendik. 20 Yıldır belediye başkanımız var ilk dönem katkı sağladı ama 20 yıldır bu hizmetle birlikte Ereğli’yi yönetiyor.

“KENT MEYDANI PROJEMİZ VAR”

Bizim Ereğli ile alakalı projelerimizden bir kent meydanı projemiz var, mevcut terminal, hükümet binamızın, adliye sarayımızın İnönü parkının olduğu alan 29 bin metre kare, altını otopark yaparak bir kat yaparsak bin 500 iki kat yaparsak 3 bin kapasiteli otopark ile Ereğli’nin 10 yıllık otopark sorununu çözüme kavuşturup marka kent haline getiririz. Polis karakolumuzun yanına hemen belediye binamızı ve hükümet binamızı ama mimari bir şekilde yaptıracağız, Ereğli’ye yakışır bir sanat eseri ile halka hizmet verecek.

“31 MAHALLEYE SOSYAL YAŞAM MERKEZİ”

Sosyal yaşam merkezleri var, Ereğli’de 31 mahallemize sosyal yaşam merkezleri kurulacak. Burada kınalar, düğünler, kadınlarımız günlerini, halk eğitim merkezleri de mahallelerinin ayağına giderek hizmet verecektir. Önem verdiğimiz projelerimizden biri yeni nesil pazaryeri projedir. Mevcut pazaryeri 18 bin metre kare. Bu alanı biz pazarcılarımız ile en fazla 6-7 aylık bir müsaade isteyeceğiz, altını otopark yaparak, güneş enerjisinden faydalanan, sıcak ve soğuktan etkilenmeyen daha nezih pazarcıların istediği şekilde yapılacak. Bin metre karelik bir bina içerisine tıkayıp onları hapsetmeyeceğiz.

“EREĞLİ’DE KONFERANS SALONU YOK”

Atatürk Kültür Merkezi projesi var çocukluğumdan beri görüyorum. 4 Bin 800 metre karelik bir alan var orayı yıkıp 2 kat yerin altına girip yakışır bir Atatürk Kültür Merkezi yapacağız, konferans salonumuz yok Ereğli’de. Orada konferans salonları olacak, küçük çaplı ticari fuarlar, bölgede üretilen malzemelerin tanıtımı yapılacak. Bazı mahallelerimiz var, bu mahallelere yaşlılarımız gidip gelirken zorluk çekiyorlar, buralara yürüyen merdivenler ve asansörler yapacaklar. İnsanlarımız mahallelerine ve evlerine giderken daha rahat ortamda çıkacaklar.

“SUYUMUZ İÇİLEBİLİR SU DEĞİL”

Ar-ge Ekibimizin yaptığı çalışmalarımız var bunlardan biri daha ucuz ve içilebilir su imkanı sağlayacağız. Bizim musluktan akan suyumuz maalesef içilebilir bir su değil. Ben Ereğli’de 30 kamyon satıyorum içilebilir olsaydı bu kadar satılamazdı. Resmi değeri 100 lira olan bir arsanın belediyedeki değeri 300-400 TL değerinde, insanlarımız emlak vergileri altında inim inim inliyorlar, bunları düzelteceğiz. Tüm mahalleler asfalt olacak, mevcut devlet hastanesinin bulunduğu alan var toplam 55 bin metre kare burayı üniversiteye tahsis edilmesini, öğrenci kapasitesini arttırmak istiyoruz. Yaptığımız görüşmelerimiz de ilk 2 yıl içinde 5 bin, 5 yıl içerisinde 10 bin öğrenci kapasiteli bir alanı Ereğli’de bütün kurumlar ile bir araya gelerek halkımıza kazandıracağız.

TRAMVAY YOLU

Erdemir’e kadar olan yolda hem üniversite öğrencilerine hem 65 yaş üstündeki yaşlılarımız için nostaljik bir tramvay yolu yapacağız. Ereğli’nin ciddi eksikliklerinden bir tanesi Cuma namazlarında veya bir büyüğümüz rahmetli olduğu zaman sıkıntılar yaşıyoruz, otoparklı olan 5 bin kişilik bir cami ihtiyacı var, yer tespiti yapıp bir cami gerekiyor. Kentsel dönüşüm ile ilgili hem şehrin güzelleşmesi hem vatandaşların daha güvenli bir ortamda yaşayabilmesi için kentsel dönüşüm projesine her türlü desteği vereceğiz. Ereğli’ye bir spor kompleksi kazandırılması derelerin ıslahı, marka mahalleler oluşturmak, şehir dışına gidecek öğrencilerimizin sosyal ve yol masraflarını karşılamak gibi projelerimiz var. Bu kadar şeyi nasıl yapabilirsiniz diye sorabilirsiniz? Yaklaşık 2 aydır bütçesini yeri nasıl bulacağız diye ilgilendim”

“TÜRKİYE, MHP’YE HAZIR”

MHP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan’da, belediye başkan adayının Ereğli ile ilgili ezber yaptığını belirterek, “Çözüm önerilerini bulabilmek için ciddi bir gayret sarf ediyor. Bu seçimlerde bir kader oylamasına gidiyorsunuz. 12 Yıla yakındır AKP’nin getirdiği durum ortada, Diyarbakır’da çekilen fotoğraf ortada, en son yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ortada. Böyle bir süreç içerisinde MHP sizlerin karşısına kendi teşkilatlarında büyüttüğü, çok değerli bir arkadaşımız ile yola çıktık. Türkiye, Milliyetçi Hareket Partisi’ne hazır.

“BELEDİYECİLİĞİ GENÇ ARKADAŞLAR YAPAR”

Belediyeciliği yaparsa genç arkadaşlarımız yapar, belediyecilik hizmet demektir, 24 saat ayakta kalmayı gerektirir ben rica ediyorum ya alın artık şu belediyeyi. MHP bunu hakkediyor, bizim ödemediğimiz bedel, vermediğimiz hesap kalmadı. Geriye dönüp sayfalara bakıldığında kara bir lekemiz yok böyle bir hareketin mensubuyuz. Hizmet edenlerden allah razı olsun, kendisi belli bir süresini doldurmuştur, Ereğli’de yarış MHP ile CHP arasında geçiyor, buna inanın. MHP’nin oyları yüzde 21’leri aşmış durumdadır. Bir el vermekten geçen bir süreç içerisindesiniz” sözleri ile konuştu.

 

Yorum Ekle