SON DAKİKA

Oyuncak Evi Ekim Ayı Programı Açıklandı

Oyuncak Evi Ekim Ayı Programı Açıklandı 22 Eylül, 2022 13:26 Güncelleme: 22 Eylül, 2022 13:26 Oyuncak Evi Ekim Ayı Programı Açıklandı

Kdz. Ereğli Belediyesi Oyuncak Evi Atölyesi Ekim ayı faaliyet programı açıklandı. Bu ay çocuklar için 5 farklı atölye çalışması gerçekleşecek.


Kdz. Ereğli Belediyesi Oyuncak Evi Koordinatörü Melih Tanrıkulu, Ekim ayında Cumartesi günleri atölye çalışmalarına devam edeceklerini açıkladı.

Ekim ayı boyunca devam edecek olan Oyuncak Evi Atölye çalışmalarına katılmak isteyen veliler 0372 310 01 44 numaralı telefondan ön kayıt yaptırabilirler.

Program şu şekilde:

1 EKİM CUMARTESİ

“KEDİCİK MİYAV MI DEDİ? (SANAT ATÖLYESİ)”

EĞİTMEN: ŞENNUR AYDIN YİĞİT, ÇOCUK GELİŞİMİ ÖĞRETMENİ, ÖZEL KDZ. EREĞLİ NEŞ’E ERBERK ANAOKULU

SAAT: 10.00 – 11.00, YAŞ ARALIĞI: 3 YAŞ

4 Ekim Dünya Hayvan Hakları Günü’ne farkındalık oluşturmak için “Kedicik Miyav mı dedi?” sorusuna cevap aradığımız bir sanat atölyesi ile karşınızda olacağız. Bu atölyemizin sonunda ise beden perküsyonuyla hayvan hakları atölye kazanımlarımıza ulaşacağız.

1 EKİM CUMARTESİ

“EBRUYLA RENKLENELİM ATÖLYESİ”

EĞİTMEN: SERPİL SOYER, P4C EĞİTMENİ (ÇOCUKLAR İÇİN FELSEFE EĞİTMENİ)

SAAT: 11.30 – 12.30, YAŞ ARALIĞI: 9-12 YAŞ

Ebru yaparak kendimizi yeniden keşfedelim, yeni bakış açıları kazanalım, sabır ve kabullenme ile ruhumuzu dinginleştirelim. Suya bırakacağımız renk ve desenler ile duygu ve düşüncelerimizin dışa vurumunu gerçekleştirelim.

8 EKİM CUMARTESİ

“SCIENCE-TECHNOLOGY-ENGINEERING-MATHEMATICS” (STEM TEMELLİ ATÖLYE)
STEM IS EVERYWHERE!

EĞİTMEN: SERKAN TOPBAŞ, SINIF ÖĞRETMENİ, KDZ. EREĞLİ BAHÇELİEVLER İLKOKULU

SAAT: 11.00-12.30, YAŞ ARALIĞI: 7-9 YAŞ

Bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik… Şimdi bu kavramlardan birini ya da hepsini hayatımızdan çıkardığımızı düşünelim! Sizce böyle bir dünya’da yaşayabilir miyiz? Hayatımızı kolaylaştıran ya da güvenli hale getiren bütün icatlardan vazgeçebilir miyiz? İşte bu yüzden STEM her yerde diyoruz ve insanlığın en büyük problemlerinden biri olan depremlere dikkat çekmek, bunu yaparken de çocuklarımızın yaratıcı fikirlerinden aydınlanmak için Kdz. Ereğli Oyuncak Evi’nde buluşuyoruz.

15 EKİM CUMARTESİ

“SONBAHARIN RENKLERİ”

EĞİTMEN: FİLİZ DENİZ, OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENİ, ORMAN OKULU LİDERİ

SAAT: 10.30-12.30, YAŞ ARALIĞI: 4-5 YAŞ

Bu atölyemizde Oyuncak Evi’nden biraz uzaklaşıp doğayla buluşuyoruz. Mevsimsel değişimleri gözlemleyeceğimiz, eşleştirme yapacağımız ve hatta doğanın renklerini ayırt edebileceğimiz dolu dolu bir orman okulu atölyesi ile sizleri karşılıyor olacağız.

22 EKİM CUMARTESİ

“YARATICI DRAMAYLA MASALLARA YOLCULUK ATÖLYESİ”

EĞİTMEN: SİBEL CAKCAK, SINIF ÖĞRETMENİ, ŞEHİT KADER ACAR İLKOKULU

1. GRUP SAAT: 10.30-11.10, 2. GRUP: 11.30-12.10, YAŞ ARALIĞI: 8 YAŞ

Masalların ve dramının eğitimde oldukça önemli bir yeri vardır. Bu yüzden yaratıcı drama tekniklerini kullanarak masalların büyülü kapılarını çocuklarımıza açıyoruz. Onların bu sayede hayal güçlerinin iletişim becerilerinin gelişeceğine, empati yapacaklarına inanıyoruz.

Haydi! O zaman masal ve drama ile dopdolu anlar yaşayalım. Hayaller diyarının yolunda yürüyüp, gizli geçitlerin kapılarından geçelim.

 

Yorum Ekle