SON DAKİKA

Okul binalarında hasarlar tespit edildi...

Düzce’de yaşanan son depremin etkisini önemli ölçüde hisseden Karadeniz Ereğli’de, bazı okul binalarında hasarlar tespit edildi. 25 Kasım, 2022 08:04 Güncelleme: 25 Kasım, 2022 08:04 Okul binalarında hasarlar tespit edildi...

Düzce’de yaşanan son depremin etkisini önemli ölçüde hisseden Karadeniz Ereğli’de, bazı okul binalarında hasarlar tespit edildi.

Dün (23 Kasım) saat 04.08’de Düzce’nin Gölyaka İlçesi merkezli meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremden etkilenen Ereğli'de, özellikle Ereğli Anadolu İmam Hatip Lisesi binasında büyük çaplı hasar meydana geldiği öğrenildi.

Hasar tespit edilen okula öğrenci alınmadığı, eğitimin ise Corona Virüs salgını sürecinde uygulandığı şekliyle internet üzerinden ‘Uzaktan Eğitim’ şeklide sürdürüldüğü ifade ediliyor.
Yaşanan hasarın cep telefonu ile kayıt altına alınan video görüntülerine de yansıdığı şekliyle; tavandaki kirişlerde ve kolonlarda geniş çatlaklar oluştu, zemindeki fayanslarda da kırılan ve ayrılma meydana geldiği görülüyor.

ALDOĞAN İNCELEDİ
Bu arada, İl Milli Eğitim Müdürlüğünden görevli uzmanların inceleme yaptığı okullardın bazılarında da sıva çatlaklarına rastlandı.
İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, beraberinde Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Akgül ile birlikte belirlenen okulları gezerek yerinde durup tespiti yaptılar.

Yorum Ekle