SON DAKİKA

Öğrencilere büyük alkış...

Karadeniz Ereğli’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerinde, depremi yaşayan illerin isimlerinin yazıldığı pankartlarla sahneye çıkan öğrenciler, “Ülkemiz İçin Birlikteyiz” panosu oluşturdu. 23 Nisan, 2023 14:11 Güncelleme: 23 Nisan, 2023 14:11 Öğrencilere büyük alkış...

Karadeniz Ereğli’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerinde, depremi yaşayan illerin isimlerinin yazıldığı pankartlarla sahneye çıkan öğrenciler, “Ülkemiz İçin Birlikteyiz” panosu oluşturdu. İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Akgül, çocuklara hitaben yaptığı konuşmada, “Ülkemize ve milletimize yararlı bireyler olabilmek için çalışmak en önemli göreviniz olmalıdır. Bu yolda da sizlere olan inancımız ve güvenimiz tamdır” ifadelerini kullandı.

Karadeniz Ereğli’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Atatürk Anıtı’na İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Akgül tarafından çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.
Anıt önünde gerçekleştirilen ve Kaymakam Mehmet Yapıcı, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Niyazi Uğur ve Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın yanında ilçe kamu idaresi, siyaset ve sivil toplum kuruluşlarından yoğun katılımla gerçekleştirilen törenin ardından bazı muhalefet partileri ve STK’lar da törende çelenk sundu.

TATOĞLU KÜLTÜR MERKEZİ’NDE 23 NİSAN PROGRAMI
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çerçevesinde Ereğli İlkokulu tarafından gerçekleştirilen kutlama programı Hüseyin Tatoğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Program, saygı duşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in 23 Nisan mesajı okundu.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Akgül, programda yaptığı konuşmada, Atatürk önderliğinde ve onun milletin bağımsızlığını yine onun azim ve kararlılığını kurtaracaktır öngörüsüyle tutuşturulan bağımsızlık meşalesinin Mustafa Kemal’in Samsun’a çıkışıyla yakıldığını belirtti.

Akgül şöyle konuştu:


“Büyük Millet Meclisi’nin ülkenin dört bir yanından gelen temsilcilerin katılımıyla açılması, Anadolu’muzda başlayan milli mücadele hareketinin hedefine uzandığı süreçte çok önemli bir kilometre taşıdır. Böylelikle Milli Egemenlik temelinde bağımsızlık ışığı tüm yurda yayılmış, meclisimizin çalışmaları da milli egemenlik yolunda milletimize güç vermiştir. Bu büyük günün ardından, hür iradesiyle zafere ve başarıya inanmış, bağımsızlık tutkusuyla tutuşmuş bir millet, birlik ve beraberlik içinde büyük güçlüklerin üstesinden nasıl geleceğini tüm dünyaya göstermiştir. Mustafa Kemal, medeni dünyanın kabul ettiği demokratik bir yaşama kavuştuğumuz, TBMM’nin açıldığı 23 Nisan tarihini tüm dünya çocuklarına armağan etmiştir. Bu sebeple, Ulusal Egemenlik Bayramı olarak kutladığımız bayramı aynı zamanda çocuk bayramı olarak da kutlamaktayız.

Sevgili yavrularımız, bugün burada sevinciniz ve coşkunuzu sizlerle paylaşan büyükleriniz, sizlerden araştıran, düşünen, bilme ve ilme önem veren, üreten, ahlaki ve insani değerleri kazanmış, vatanı ve milletini seven, milli ve manevi değerlerini benimsemiş, gerektiğinde vatanı, milleti ve bayrağı için her türlü fedakarlığı yapabilecek bireyler olarak yetişmenizi bekliyorlar. Sizler de bu istek ve gayretle sorumluluklarınızı yerine getirip, geleceğe en iyi şekilde hazırlanırsanız, aydınlık yarınlar sizi bekliyor olacaktır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sizlere verdiği önemin bilinciyle, ülkemize ve milletimize yararlı bireyler olabilmek için çalışmak en önemli göreviniz olmalıdır. Bu yolda da sizlere olan inancımız ve güvenimiz tamdır.”

UZUN “ULUSAL EGEMENLİĞİN KAZANILDIĞI GÜN”
Program çerçevesinde Ereğli İlkokulu Öğrencisi Mira Filibelioğlu, çocukları temsilen “Atatürk ve çocuk” temalı bir konuşma gerçekleştirdi.Ardından “Şanlı Milletin Büyük Meclisi” temalı video gösterisi sunuldu.
Ereğli İlkokulu Müdürü Tuncay Uzun, törende yaptığı konuşmada 23 Nisan’ın, Atatürk önderliğinde bütün ülkenin bağımsızlık mücadelesi verdiği, birlikte, aynı inanç ve azimle ülkesini kurtarmak isteyen Anadolu insanının işgale direnişinin bayramı olduğunu söyledi.
Uzun, “Türk milletinin mukadderatını TBMM’nin kifayetli ve vatanperver ellere verdiği, özgürlüğün de, eşitliğin de, adaletin de dayanağı olan ulusal egemenliğin kazanıldığı gündür bu gün,” diye konuştu.

MİNİKLERDEN 23 NİSAN GÖSTERİLERİ
Programda Ereğli İlkokulu 23 Nisan Çocuk korosu tarafından 23 Nisan temalı şarkılar seslendirilmesinin ardından, Öğrencilerden Nazlı Karakuş “Egemenlik Yolu” şiirini okudu.
TBMM’nin kuruluşundan kısa kesitlerin de yer aldığı İstiklal Yolculuğu konulu söz korosu ve piyano dinletisi eşliğinde insan insan müzikal gösterisi gerçekleştirildi. Müzikal gösteri sırasında, öğrenciler Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen illerin isimleri yazılı pankartlarla sahneye çıktılar. Öğrenciler gösterini sonunda “Ülkemiz için Birlikteyiz” yazan bir pano oluşturdu.

23 Nisan etkinlikleri, öğrencilerin sunduğu “Bayrak” adlı gösteriyle sona erdi.
Programı, Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Niyazi Uğur, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, askeri ve sivil erkan, siyasiler, vatandaşlar ve öğrenciler izledi.

Yorum Ekle