SON DAKİKA

Öğrenciler kendi yaptıkları resimleri protokole hediye etti...

Dünya Engelliler Gününde İlk Adım Rehabilitasyon Merkezinden Ziyaret 04 Aralık, 2022 19:41 Güncelleme: 04 Aralık, 2022 19:41 Öğrenciler kendi yaptıkları resimleri protokole hediye etti...

Kdz.Ereğli’de faaliyet gösteren İlkadımlar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi müdürü Fikri Eroğlu, öğrenci, öğretmen ve veliler 3 Aralık Engelliler günü nedeniyle bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

Eroğlu yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

Amacımız farkındalık yaratmak ve şehrin idarecilerine sesimizi duyurabilmek ve çocuklarımızın kendi yaptığı resimleri, tabloları hediye vermekti.

İlk olarak Emniyet Müdürlüğü’nü ziyaret ettik öğrencilerimiz yaptıkları resimleri ve hediyelerimizi verdik. Emniyet çalışanları özel çocukları ve öğretmenlerimizi çok güzel ağırladılar, çocuklarımıza küçük hediyeler verdiler, sıcak karşılamaları için kendilerine çok teşekkür ediyoruz.

Ardından, Kdz.Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdür’ü Harun Akgül’ü ziyaret ettik, öğrencilerimiz yaptıkları resimleri ve okulumuzla ilgili küçük hediylerimizi takdim ettik. Harun Bey çocuklarımızla özel ilgilendi, okulumuza ziyarette bulunacaklarını söylediler, çocuklarımız ve velilerimiz memnun oldu, teşekkür ederiz.

Akgül'e gerçekleştirdiğimiz ziyaret sonrası Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ı  ziyaret ettik, Başkanımız özel çocuklarımız ve velilerimizin sorunlarını dinlediler, her zaman yanınızdayım diyerek bizlere güç verdiler. Öğrencilerimiz yaptıkları resimleri hediye olarak Sayın Halil Posbıyık’a hediye verdiler. Başkanımız özel çocuklarının ailelerinin sorunlarını dinledi, kurum müdürümüz Fikri Eroğlu’dan kurumda yapılan eğitimler hakkında bilgi aldılar. Çocuklarımıza hediye verdiler, bizi ve özel çocuk aileleriyle özel ilgilendiler, çok memnun olduk, teşekkür ediyoruz.

Son ziyaretimizi ise, Kdz.Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı’yı ziyaret ettik. Kaymakam Bey’e öğrencilerimiz yaptıkları tablo ve resimleri takdim ettiler. Kaymakam Bey, kurum müdürümüz Fikri Eroğlu’dan yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler aldılar, okulumuzda 200 öğrencinin eğitim gördüğünü, fiziksel engelli, öğrenme güçlüğü,otizm ve zihinsel geriliği olan öğrencilerinin kurumumuzda yaş sınırı olmaksızın destek eğitimi aldığını, öğrencilerin servislerle evlerden alınıp ders sonrası tekrar eve bırakıldığı anlatıldı. Kaymakam Bey tek tek tüm velilerimizin şikayet ve taleplerini dinledi. Özellikle şehrimizdeki engellilerle ilgili toplu taşımada yaşanan sorunları bildiğini, bu konuda gerekli önlemlerin alındığından bahsetti. Engellilerle ilgili şehrimizde uygulama okulunun Kemer bölgesinde planlandığını yakın zamanda inşaatına başlayacağının bilgisini verdiler. Her zaman engelli çocuklarımızın yanında olduğunu belirttiler. Yakın ilgilerinden dolayı çocuklarımız, velilerimiz ve bizler çok memnun kaldık, teşekkür ediyoruz.

 

Yorum Ekle