SON DAKİKA

MECLİS'TE YUMRUKLAR KONUŞTU

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde, “Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”nin görüşüldüğü sırada milletvekilleri arasında yumruklamaya varan kavga yaşandı. 15 Şubat, 2014 11:10 Güncelleme: 15 Şubat, 2014 11:10 MECLİS'TE YUMRUKLAR KONUŞTU

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde, “Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”nin görüşüldüğü sırada milletvekilleri arasında yumruklamaya varan kavga yaşandı.
İlgili teklifin, HSYK yapısında değişikliğin görüşüldüğü sırada AK Parti ile CHP milletvekilleri arasında tartışma yaşanmaya başladı.
CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, bu düzenlemenin teklifin içindeki en hukuksuz maddelerden biri olduğunu savunurken, düzenlemenin, yargının en yetkili kurumu olan HSYK'nın bağımsızlığını hedef aldığını iddia etti.
Köktürk, "Hukuk devleti ilkesi ayaklar altına alınmakta adeta rejim değiştirilmekte" diye konuştu.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'ın AK Parti'lilere "Diktatör lafından rahatsız olmayın" demesi tansiyonu tekrar yükseltti. AK Parti'li milletvekillerinin tepki gösterdiği Tezcan, "Hakaret etmiyorum, diktatör diyorum. Demokrasiyi tasfiye edip bütün düzeni kontrol altında tutmak istiyorsunuz" dedi.
İktidarın yolsuzlukların üzerini örtmek istediğini savunan Tezcan, "Ayakkabı kutularının, para kasalarının hesabını veremediniz. Bir şeyi çok iyi yapıyorsunuz, 'yavuz hırsız ev sahibini bastırır' rolünü çok iyi oynuyorsunuz" diye konuştu.
Tezcan, süresi bittikten sonra konuşmaya devam edince, AK Parti'liler kürsüyü işgal etmemesi yönünde tepki gösterdi.
Tartışmaların ve laf atmaların uzaması üzerine Başkanvekili Sadık Yakut birleşime ara verdi.verilen arada TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz, kürsüye giderek Tezcan'ı ikna etmeye çalıştı. Başkanlık Divanı'ndan inerek kürsüye gelen katip üye AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik de Tezcan'a tepki gösterdi.
Bazı milletvekillerinin kürsünün önünde toplanarak tartışmaya katıldığı sırada Özçelik, Tezcan'ı kürsüden çekmek istedi.
Bunun üzerine Özçelik ile Tezcan yumruklaşmaya başladı. CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün Özçelik'i boğazına sarılarak, yere yatırdı. Kürsünün etrafında kümeler halinde toplanan çok sayıda AK Parti ve CHP'li milletvekili bir süre tekme tokat, yumruklaşarak kavga etti. Bu sırada AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Aşkın Bak ile CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören'in de yumruklaştığı görüldü. Arbedede yere düşen milletvekilleri tekmelendi.
Özçelik ile Tezcan arasında kürsünün önünde başlayan yumruklaşma, Bakanlar Kurulu sırasının arkasına kadar devam etti. Kavgayı ayırmak isteyen Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay da arada kaldı.
CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk'ün aldığı darbeyle burnundan kan geldiği görüldü. Köktürk, CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal tarafından Başkent Üniversitesi Hastanesi'ne götürüldü.
Kavgadan sonra ortamın bir nebze sakinleştiği sırada CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur'un "Hırsız Var" demesi üzerine AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç Onur'un üzerine yürümek istedi. Enç'i, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, beline sarılarak durdurdu.
AK Parti'li milletvekilleri, kavgayı görüntülemek isteyen foto muhabirlerine tepki gösterdi.
Yakut'un, aradan sonra tekrar birleşimi açmak istemesine itiraz eden MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, sorumluların bulunmasını, CHP'liler ise bugünkü çalışmaların bitirilmesini istedi.
Vural'a, "Sorumluları nasıl bulalım?" diyen Yakut, grup başkanvekillerini görüşmek üzere Başkanlık Divanı'nın arkasına çağırdı.

Yorum Ekle