SON DAKİKA

Madenciler, depremin 88. Saatinde karı koca çifti kurtardı

TTK Armutçuk Müessesinde Maden işçileri, depremden saatlerce sonra Hatay Kırıkhan’da ki kurtarma çalışmasında domuz damı tahkimatı yaparak enkaz altında metrelerce ilerleyip anne ve oğlunu yaralı olarak kurtarmayı başardı. 10 Şubat, 2023 14:33 Güncelleme: 10 Şubat, 2023 14:33 Madenciler, depremin 88. Saatinde karı koca çifti kurtardı

TTK Armutçuk Müessesinde Maden işçileri, depremden saatlerce sonra Hatay Kırıkhan’da ki kurtarma çalışmasında domuz damı tahkimatı yaparak enkaz altında metrelerce ilerleyip anne ve oğlunu yaralı olarak kurtarmayı başardı.

Zonguldak’tan deprem bölgesine giden TTK’ya Armutçuk Müessesine bağlı maden işçileri hayat kurtarmaya devam ediyor. Hatay Kırıkhan’da çalışan maden işçileri bir binada yaşam belirtisi üzerine çalışma başlattı. Uzun süren çalışmalar neticesinde madenciler, yeraltında tahtalarla yapılan domuz damı sistemini uygulayarak metrelerce ilerledi. Ardından anne İhlas Ayaz ve oğlu Yiğit Ayaz’a ulaşan ekipler, yaralıları bulunduğu yerden çıkarmayı başardı. Anne ve oğlu, enkazdan çıkarılarak sağlık ekiplerine teslim edildi.

Yorum Ekle