SON DAKİKA

Maden işçileri anne ve kızını göçükten kurtardı

Maden işçileri anne ve kızını göçükten kurtardı 08 Şubat, 2023 07:38 Güncelleme: 08 Şubat, 2023 07:38 Maden işçileri anne ve kızını göçükten kurtardı

Zonguldak’tan deprem bölgesine giden Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda (TTK) çalışan maden işçileri, anne ve kızını enkazdan kurtardı. Duygusal anların yaşandığı o anda maden işçileri büyük sevinç yaşadı.

AFAD'ın verilerine göre saat 04:17'de Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7.7, Elbistan ilçesinde saat 13.24'te 7.6 büyüklüğünde meydana gelen iki depremin ardından maden işçileri deprem bölgelerine sevk edildi. Deprem olduğu andan itibaren şu ana kadar 752 maden işçimiz deprem bölgelerinde arama kurtarma çalışmalarına katıldı. Uçakla deprem bölgelerine sevk edilen maden işçileri yer altında edindikleri tecrübeleri enkazlarda kullanarak yaralı vatandaşlarımıza ulaşmaya çalışıyor. Kömür üretiminde kullandıkları tahkimat yöntemiyle ilerleyen maden işçileri, Kahramanmaraş’ta anne ve kızını göçükten sağ kurtardı. Küçük kıza sarılarak öpen maden işçileri büyük sevinç yaşadı. Enkazdan sağ kurtulan kızın mutluluğu ise fotoğraflara yansıdı. Gözyaşlarına boğulan maden işçileri, çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

MADEN İŞÇİLERİNİN DEPREM BÖLGELERİNE SEVKİNE DEVAM EDİLİYOR

Öte yandan TTK’nın tüm kurumlarında gönüllü olan maden işçilerinin deprem bölgelerine sevki devam ediyor. Karayoluyla Ankara ve İstanbul’a giden madenciler, havayoluyla deprem bölgelerine naklediliyor.

Yorum Ekle