SON DAKİKA

"M" PLAKALARIN D-4 SORUNU MASAYA YATIRILDI

Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası'nda çevre il ve ilçe oda başkanlarıyla ‘M’ plakalarında yaşanan D-4 belge sorunu masaya yatırıldı. Toplantıya katılan oda temsilcilerinin alacağı ortak kararın yetkililere belge ile sunulacağı öğrenildi. 09 Ocak, 2014 15:15 Güncelleme: 09 Ocak, 2014 15:15 "M" PLAKALARIN D-4 SORUNU MASAYA YATIRILDI

Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası'nda çevre il ve ilçe oda başkanlarıyla ‘M’ plakalarında yaşanan D-4 belge sorunu masaya yatırıldı. Toplantıya katılan oda temsilcilerinin alacağı ortak kararın yetkililere belge ile sunulacağı öğrenildi.

Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası'nda D-4 belgesi konusu ele alındı. Bursa, Yalova, Zonguldak, Karabük, Alaplı başta olmak üzere birçok il ve ilçelerin oda başkanları ve şoför esnafının katıldığı toplantıda, yaşanan sorunun ortadan kaldırılması veya buna yönelik yapılması planlanan çalışmalar tartışıldı. Yapılan toplantıda, Bakanlık tarafından yayınlanan kararnamede, M plakaların D-4 belgesi almak için ‘M’ plakalarından feragat etmesi ve normal plaka alması gerektiği, normal plaka ve D-4 belgesi aldıktan sonra da araçlarını satamayacak olmasından dolayı hat sahiplerinin sorun yaşayacağı üzerinde duruldu.

Toplantının ev sahipliğini yapan Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cevdet Civelek, yapılan toplantıya katılan diğer oda ve hat sahibi üyeleriyle ortak bir yön çizmeye çalıştıklarını söyledi. Civelek, “Bugünkü toplantımızın amacı Bakanlar Kurulu'nun verdiği şoför esnafının M plakalarının, D-4 belgelerinin geri alınması hakkında Bursa, Yalova, Zonguldak, Karabük oda başkanları ve şoför esnafı arkadaşlarımızla birlikte toplantı yapıyoruz. Bir değerlendirme yapıp ilgili yerlerle görüşme yapmak için toplantıyı gerçekleştirdik. Hep birlikte bir karar verip, belgelendirip üst makamlara dosyaları ileteceğiz.” dedi.

 

Yorum Ekle