SON DAKİKA

KURU YÜK GEMİSİNİ KURTARMA ÇALIŞMASI

Ereğli'de karaya oturan kuru yük gemisini kurtarmak için çalışmalar devam ediyor. Geminin kurtarma çalışmalarında, gemi kuma oturduğu kıyıdan yaklaşık 50 metre çekildikten sonra yeniden kum yığınına oturdu. 17 Aralık, 2013 11:07 Güncelleme: 17 Aralık, 2013 11:07 KURU YÜK GEMİSİNİ KURTARMA ÇALIŞMASI

Ereğli ilçesinde karaya oturan kuru yük gemisini kurtarmak için çalışmalar devam ediyor. Geminin kurtarma çalışmalarında, gemi kuma oturduğu kıyıdan yaklaşık 50 metre çekildikten sonra yeniden kum yığınına oturdu.

Romanya’dan ERDEMİR’ e hurda getiren ve limana sığındıktan sonra karaya oturan 2319 grostonluk, 3468 DWT’luk, 100 metre uzunluğundaki Tanzanya bandıralı, ‘CROATIA ZANZIBAR’ isimli kuru yük gemisini kurtarma çalışmalarına bugün detaylı olarak devam edildi.

8 Aralık gecesi Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları’na getirdiği demir hurdasını boşalttıktan sonra çıkış yapan ancak, olumsuz hava koşulları nedeniyle liman içinde yüksek dalgaların da etkisiyle tarama (sürüklenme) yaparak sahil kısmında karaya oturan gemi, bugün yapılan çalışmalar sonrasında karaya oturduğu yerden yaklaşık 50 metre çekildi. Çekildiği yerde çapasının toplanmamasından dolayı yeniden kuma oturan gemiyi kurtarmak için dalış yağan dalgıçlar, geminin kuma oturduğu yeri tespit ettikten sonra acente römorkörü ile kum temizleme çalışması yapıldı.

Kum temizleme çalışmasının tamamlanmasının ardından yeniden çekilen gemi, biraz daha çekildikten sonra yeniden kum yığınına oturdu. Akşamın ilerleyen saatlerine kadar devam eden çalışma ertesi gün devam edilmek üzere sonlandırıldı.

Yaklaşık 17 saat süren kurtarma çalışmanın ardından Geminin büyük oranla kurtarıldığı ve Salı günü yapılacak olan çalışmalarda ise kesin sonuç alınacağı ifade edildi.

Yorum Ekle