SON DAKİKA

Kotra: "MHP oylarınıza talip."

MHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanlığı tarafından Mühendisler Derneği'nde ilçedeki muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılımı ile kahvaltılı toplantısı düzenlendi. 10 Mayıs, 2023 13:38 Güncelleme: 10 Mayıs, 2023 13:38 Kotra: "MHP oylarınıza talip."

MHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanlığı tarafından Mühendisler Derneği'nde ilçedeki muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılımı ile kahvaltılı toplantısı düzenlendi. MHP Zonguldak 1. Sıra Milletvekili adayı Murat Kotra, burada yaptığı konuşmada, seçim sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu. Popülist siyaset yapmadığını Zonguldak ve Zonguldaklının hakkını savunmaya devam edeceğine vurgu yapan "MHP her zaman halkın yanındayız" diyen Kotra, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
"Pazar günü seçimler var. Gittiğimiz her yerde konuştuk. Şimdi konuşma sırası halkımızda. Bizlerde halkımızdan aldığımız emirlere de baş üstüne diyeceğiz. Çünkü siyasetçiler millet bankasından 5 yıllık kredi isterler, o bankanın sahipleri milletimiz. Biz Zonguldak'tan hizmet etmek için 5 yıllık kredi istiyoruz. Basının olduğu yerde konuşuyorum ki sözlerim bağlayıcı olsun.
Biraz da sivri konuşuyorum ki arşive girsin. Bu mikrofonu eline alıp çok süslü konuşan siyasetçiler görmüşsünüzdür. Beni asla onlarla karıştırmayın. Ben 5 yıl boyunca halkımızın yanında olacağım. Ankara'ya geldiğinizde kapımız ardına kadar açık olacak. Şunu iyi bilirim, siz 1 gelirseniz ben 100 geleceğim, bunu da açıkça söylüyorum. Akıllı siyasetçi muhtarlarla, basınla, sivil toplum kuruluşları ile iyi geçinir. Çünkü şehri ile ilgili bütün bilgileri siyasetçi onlardan alır. Ben hiç bir yerde siyasi partilere asla ve asla eleştirmedim. Özellikle de bu seçim sathında. Zaten genel başkanlarımız her gün mitingler yapıyor ve gerekli mesajları veriyor. Ben Zonguldak genelinde il, ilçe, belde ve köyleri ile ilgili açıklamalar yapıyorum.
Bazen rahatsız ettiklerimiz oluyor, vermiş olduğum rahatsızlıktan da açıkçası memnunum. Ben 5 yılda bir sokakta olan vatandaşın ayağına gelen bir siyasetçi olmayacağımı defalarca arz ettim. Gittiğimiz her yerde kapı kapı geziyoruz, yapacaklarımızı anlatıyoruz. Türkiye çağ atladı. Otomobilini yapıyor, İHA, SİHA'ları, Şehir Hastaneleri, yüksek hızlı trenleri, otoban, köprü, barajları ile Türkiye'de yok yok. Cumhur ittifakının kazanımlarının kaybedilmesini istiyoruz.
Türkiye'nin bu çağ atlamasına da Zonguldak'ın ayak uydurmasını istiyoruz. Zonguldak artık zincirlerini kırsın, hantal yapıdan bir kurtulsun. Zonguldak sahipsiz bir şehir diyorlar ben bunu reddediyorum, Zonguldak'ın sahipleri burada. Zonguldak'ın TBMM'de sorunlarını anlatacak, onlara sahip çıkacak, güçlü bir sese ihtiyacı var, o güçlü ses benim. Ben aman o, bu kırılırmış diye siyaset yapmam. İşini yapmayan adam kırılsın, hiç de umurumda değil. İşini yapanın da başımın üzerinde yeri var. Önemli olan bana milletim kırılmasın.
Siyasetçi düşman kazanır, kimden kazanır? Siyasetçi pres yapar, onu bunu şunu yapın der, eksiklikleri söyler. Siyasetçinin düşmanı yeter ki ona oy veren millet olmasın. Popülizm siyaset yapıyormuşum? Esnaf odalarında bir açıklama yaptım, Erdemir işçi alıyor, Allah için artık Zonguldak çocuğunu alın dedim. Hiç Ereğli ve Alaplı'da işsiz gencimiz yok, Devrek, Çaycuma, Gökçebey'de, Kozlu'da, Kilimli'de işsiz gencimiz yok.

Erdemir'in tozunu dumanını bu insanlar yutuyor, artık Ereğli'nin imkanlarından bizim çocuklarımız faydalansın. Bunu söylemek kötü mü? Zonguldak'ın çocuğuna sahip çıkmak popülist siyaset mi? Filyos'da 11 bin kişi çalışıyor, 9 bini Zonguldak dışından geldi. Diyorlar ki efendim denizin altında kaynak yapabilecek dalgıç mı varmış, tamam yok. Ayır 500 kişiyi. Beyaz yaka sorunu varmış tamam 500 kişiyi de ayır, iyi de o 8 bin kişiye ne diyeceksin? Onlar niye geldiler de bizim çocuklarımız işe girmedi. TTK işçi alımı yapacak, havza sınırları içerisinden alınsın diyoruz o zaman bize popülist siyaset yapıyor oluyoruz. Valla senin popülist siyaset dediğine kusura bakma ben Zonguldaklının hakkını korumak diyorum. Ben Zonguldak ve Zonguldaklının hakkını korumaya devam edeceğim.
Üstünüzü başınızı yırtmaya gerek yok. Ben Ereğliliyim, ben Hasbeyler köyündeyim. Benim muhtarım evladımız diye sosyal medya olsun duyuru yaptı. İstanbul'da oturuyor diyorlar, 10 Temmuz mahallesinin muhtarı diyor ki inşallah mahallemizden milletvekili çıkacak diyor, muhtarları yalancı durumuna düşürüyorsunuz, bu kadar ahlaksızlık olur mu? Bir de son dönemde MHP'ye verilen oylar boşa gidiyormuş, sen halt etmişsin. MHP'ye verilen oy Türk milletinin sinesine gidiyor, her oy pkknın kafasına füze olarak gidiyor. Biraz ahlaklı, düzgün olun. Bizleri de daha fazla konuşturmayın. MHP oylarınıza talip. "
MHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Rahman Demirtürk de yaptığı konuşmada, katılımcılara teşekkür etti. Kotra ve Demirtürk daha sonra konukların masalarına giderek teker teker görüşme gerçekleştirdi.

Yorum Ekle