SON DAKİKA

Kent içi ulaşım planı son aşamada

Kent içi ulaşım planı son aşamada 06 Eylül, 2017 10:47 Güncelleme: 06 Eylül, 2017 10:47 Kent içi ulaşım planı son aşamada

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, “Geçen sene en büyük çalışmamız kent içi ulaşım planlamasıydı. Kent içi ulaşım planlamasında son günlere geldik. Önümüzdeki meclisimizde kent içi ulaşım planlamamızı da sizinle paylaşırız” dedi.

Karadeniz Ereğli Belediye Meclisi’nin Eylül Ayı toplantıları, Atatürk Kültür Merkezi Belediye Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirilen tek birleşim ile tamamlandı.  Üyelerden İhsan Yazıcıoğlu, Mehmet Erdoğan, Halil Bozkuş, Güler Demiroğlu ve Osman Yavuz mazeretleri nedeniyle toplantıya katılmadı.

Ereğli Belediye  Başkanı Hüseyin Uysal, toplantıda yaptığı gündem dışı konuşmada, iki aylık bir aradan sonra meclisin yeni çalışma dönemine başladıklarını belirtti.

Geçen iki ay zarfında yaptıkları çalışmalardan bahsetmek istediğini belirten Uysal şöyle konuştu:

“Bildiğiniz gibi temmuz ve ağustos ayında meclis tatildeydi. Fakat çalışmalarımız özellikle temmuz ve ağustos ayında daha da yoğunlaştı. Bizler daha önce başladığımız iki projemizi bitirdik, bugünlerde açmak için bekliyoruz. Bunlardan biri Potbaşındaki çocuk dünyası, ikincisi spor parkı. Bunlar bitti. Artık açılmak için gün bekliyor.

Anıt önündeki çalışmalar ve İnönü parkındaki çınar ağaçlarının olduğu bölge. Anıt önündeki çalışmalar bitti. İnönü parkındaki çalışmalar da yetmiş, seksen gün içinde tamamlanmış olacak. Pazaryeri projemiz devam ediyor, o da kısa zamanda çoğunluğu tamamlanmış olacak belli bölgeler haricinde. Sakindere’de meclis tatile çıkmadan ihalesine çıkacağız demiştik. İhalesi bitti, yer teslimi Perşembe, Cuma günü yapılacak. Önümüzdeki seneye de Sakindere projesini de bitirmiş olacağız. Pazaryeri projesinin ön tarafında iki tane 685 yıllık çınar ağacı var. Oranın tarihine baktığımızda millet parkı olduğunu öğrendik. Oranın düzenlemesini millet parkına yakışır şekilde yapacağız.”

ASFALT PROGRAMI SÜRECEK

Yaz aylarında Ereğli’ye bağlı 31 mahallenin  tamamına asfalt konusunda katkılar sağladıklarını belirten Uysal, “Eksik olanlar olabilir, asfalt programımız önümüzdeki günlerde mevsim koşulları uygun oldukça devam edecek. Asfalt programımız daha bitmedi. Asfalt konusunda özellikle Kavaklık bölgesinde çalışmalarımız olacak. Kavaklık’taki yolu da köprülü kavşağın altına gelecek şekilde açmış olacağız” dedi.

“KENT İÇİ ULAŞIM KONUSU ÖNEMLİ”

Geçen sene en büyük çalışmalarının kent içi ulaşım planlaması olduğunu belirten Uysal, şöyle devam etti:
“Kent içi ulaşım planlamasında son günlere geldik. Önümüzdeki meclisimizde kent içi ulaşım planlamamızı da sizinle paylaşırız.  Sayısal veriler çalışmaları, animasyonlar bitti. Onları ayın 15’inde bize sunulacak, biz de fikir ve ilavelerimizi bildireceğiz. Önümüzdeki mecliste ulaşım konusunda da yaptığımız çalışmaları sizinle paylaşacağız. İlçemizde ulaşım konusu önemli.”

Uysal, yaz sezonunda plaj bölgesindeki çalışmalar hakkında ise şu bilgileri verdi.

“En çok sevindiğimiz şey, deniz mevsiminde bizim de plaj bölgemizdeki 600 metre uzunluğundaki kıyı şeridimiz ilavesiyle birlikte 1500 metreye çıkmıştı. Allah’a şükür ki can kaybı yaşamadık. Daha önce o  bölgede onlarca ölümlü boğulmalar yaşanmıştı. Bu sene hem 1500 metreye çıkmasına rağmen, sezon daha bitmedi ama inşallah ölümlü kaza yaşamayacağız. Denize giren sayısı artıyor, arttığı sürece bu tip olayların yaşanma riski artıyor. Bunun çalışmalarını yaz gelmeden yapmıştık. Oraya yedi kule ilavesi, bir jet ski ile birlikte yaklaşık 6 olan cankurtaran sayısını 13’e çıkararak önlemiş olduk. “

MYANMAR’A YARDIM ÇALIŞMASI…

Uysal, konuşmasını  “Özellikle kurban bayramını geçirdik. Kurban bayramında basından takip ettiğiniz gibi Myanmar’daki 3 bin Müslümanın öldüğü bir katliam oldu. Onu da şiddetle kınıyoruz. İnşallah bu tip Müslümanlara karşı yapılan katliamlar son bulur. Biz de onların yanında olmaya devam edeceğiz. Başta Kızılay’ımız olmak üzere sivil toplum kuruluşlarıyla bir planlama yapmak istiyoruz.” ifadeleriyle tamamladı.

GÜNDEM MADDELERİ

Toplantıda gündemde bulunan  Şahısların imar plan tadilat taleplerine ait komisyon raporunun görüşüldü. Buna göre Bağlık ve Kepez mahallelerinde bulunan parsellerin imar tadilatının yapılabilmesi için eksiklerin tamamlanarak sonraki belediye meclis toplantılarında ele alınmasına yönelik İmar komisyon raporu komisyondan geldiği haliyle kabul edildi.

Karadeniz Ereğli Belediyesi Özel Halk Otobüslerinin Çalıştırılmasına İlişkin Yönetmelikte değişiklik yapılmasının görüşülmesi,  Karadeniz Ereğli Belediyesi Servis Aracı Yönetmeliğinde değişiklik yapılmasının görüşülmesi,  Karadeniz Ereğli Belediyesi Taksi Durakları ve Ticari Taksi Çalıştırılmasına ait Yönetmelikte değişiklik yapılmasının görüşülmesi konularındaki üç madde incelenmek üzere Hukuk işleri komisyonuna havale edildi.

Belediyenin spor tesisleri ve otopark tesislerinin ücretlenmesinde değişiklik öngören 2017 mali yılı Gelir tarifesine ilave ve değişiklik yapılmasının görüşülmesi ve bütçe komisyonuna havale edildi.

Kdz.Ereğli Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürlüğüne bağlı işletmelerin Kdz.Ereğli Belediyesi İktisadi ve Sosyal Tesis İşletmesi adı altında birleştirilmesi konusu oybirliğiyle kabul edildi.

Resmi kurumlara ait imar plan tadilat talepleri ile   Şahıslara ait imar plan tadilat taleplerinin görüşülmesi, İlçenin çeşitli mahallelerinde bulunan mülkiyeti Belediyemize ait yoldan ihdas parsellerin satış veya takasının görüşülmesi konuları imar komisyonuna havale edildi.Süleymanlar Mahallesi ada 5, parsel 36-39-198-253-255 ve 256’da kayıtlı taşınmazların 08.06.2017 tarih ve 2017-10/116 sayılı karar ile yapılan plan değişikliğine askı müddeti içerisinde yapılan itirazın görüşülmesi hususu da imar komisyonuna havale edildi.

Karadeniz Ereğli Belediyesi Tente ve Sundurmalar Hakkında Usul ve Esasları Uygulama Yönetmeliği incelenmek üzere hukuk işleri komisyonuna havale edildi.

Sözleşmeli personel istihdam edilmesinin ve ücretinin görüşülmesi kapsamında belediye bünyesinde bir mühendis istihdamı ve ücreti meclis tarafından oybirliğiyle kabul edildi.  İmar affından hak sahiplerine devredilecek parsellere ait komisyon raporu kabul edildi.

 

 

Yorum Ekle